Euro 2024

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Το Μεξικό κατάφερε να επικρατήσει 1-0 του Καμερούν, με γκολ του Περάλτα, αν και δεν μέτρησαν (λανθασμένα) δύο τέρματα του Ντος Σάντος και ισοβάθμησε με τη Βραζιλία στην κορυφή του πρώτου ομίλου.

Απονομή δικαιοσύνης στο Νατάλ της Βραζιλίας, όπου αναμετρήθηκαν Μεξικό και Καμερούν. Οι δύο ομάδες προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα, αν και αγωνίστηκαν υπό βροχή και η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο, χάρις στο γκολ του Ορίμπε Περάλτα στο 61ο λεπτό. Αυτό ήταν το ένατο τέρμα του 31χρονου επιθετικού στα τελευταία επτά επίσημα ματς της ομάδας του.

inner

Τρία ακυρωθέντα γκολ είχε το ματς. Το ένα του Καμερούν δεν μέτρησε σωστά, καθώς ο Σάμουελ Ετό ήταν εκτεθειμένος, όταν υποδέχθηκε την μπάλα. Από την άλλη όμως ο Ντος Σάντος υποδείχθηκε σε θέση off-side στο 11’ και στο 30’ , αλλά δεν ήταν και έστειλε και τις δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα.

inner

Το παιχνίδι ήταν χορταστικό αν και διεξήχθη υπό βροχή και οι τυπικά γηπεδούχοι έλεγχαν το ματς από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το Μεξικό έφθασε τους τρεις βαθμούς, πιάνοντας στην κορυφή την οικοδέσποινα, Βραζιλία, που νίκησε την Πέμπτη 3-1 την Κροατία.

Αυτήν ήταν η δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ στην προηγούμενη είχε τον ίδιο νικητή και το ίδιο σκορ. Επιπλέον, πρόκειται για την πρώτη νίκη του «πράσινων» σε Μουντιάλ, καθώς είχε δύο ισοπαλίες και μια ήττα.

Η βαθμολογία του ομίλου


Το ματς



Είναι από τις περιπρώσεις που το 0-0 δεν λέει την αλήθεια, σε ότι αφορά το πρώτο μέρος. Μεξικό και Καμερούν δημιούργησαν πολλές φάσεις και κυρίως οι τυπικά γηπεδούχοι. Η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα μπήκε φουριόζα στο ματς και «έπιασε» από τον λαιμό τον αντίπαλο, που έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Αυτήν την υπεροχή την καρπώθηκε ουσιαστικά στο 11ο λεπτό, αλλά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Ντος Σάντος υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση off-side, όπως και στο 30ο λεπτό. Στο 16’ δεν μέτρησε και για την ομάδα του Βόλκερ Φίνκε τέρμα, αλλά αυτή η υπόδειξη ήταν σωστή, με τον Ετό, να βρίσκεται πίσω από μτην άμυνα του Μεξικό. Από το 20’ και μετά το Καμερούν ισορρόπησε την αναμέτρηση αρχικά και μέσα σε ένα τρίπλεπτο έφθασε δύο φορές μια… ανάσα από το 0-1. Ο Ετό ήταν πρωταγωνιστής στις δύο φάσεις, αλλά δεν ευστόχησε, ύστερα από τις μπαλιές των Ασού-Εκοτό και Σονγκ.

Λίγο πριν του ακυρωθεί το δεύτερο γκολ και συγκεκριμένα στο 27’ το Μεξικό έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, αλλά ο Μαρκές δεν έπιασε, όπως θα ήθελε την κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Γκουαρδάδο, καθώς μπερδεύτηκε με τον Μορένο. Οι δύο ομάδες συνέχισαν μέχρι την ανάπαυλα με τους παίκτες του Μιγκέλ Ερέρα να υπερέχουν, αλλά να μην απειλούν ουσιαστικά.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο δεύτερο μέρος, όπως και στο πρώτο. Δηλαδή, ήταν πολύ πιεστικοί προς τον αντίπαλο και ξεκίνησαν πολύ επιθετικά. Ο Περάλτα έχασε ευκαιρία στο 48’, όταν βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο, ο οποίος τον νίκησε. Οι λατινοαμερικάνοι δεν προήθηκαν και διατήρησαν την υπεροχή, αλλά ύστερα από ένα πολύ δυνατό πρώτο ημίχρονο δεν είχαν πολλές δυνάμεις για να τον κάνουν ακατάπαυστα.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε ανάλογο αριθμό φάσεων με το πρώτο. Πράγμα πολύ λογικό, διότι θα ήταν αφύσικο να έχουν τόσες δυνάμεις οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, στο τέλος της σεζόν. Όμως, το Μεξικό ήταν σαφώς ανώτερο και το Καμερούν παραλίγο να κλέψει τον πόντο στο φινάλε, όταν ο Ασού-Εκοτό έκανε τη σέντρα και ο Μουκάτζο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Οτσόα έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε. Το ματς έκλεισε με τον Τσιτσαρίτο Ερνάντες να χάνει απίστευτη ευκαιρία, όταν τροφοδοτήθηκε από τον Λαγιούν από τα αριστερά, αλλά δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αν και ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή.

Control-room





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων



Μεξικό (Ερέρα): Οτσόα, Ροντρίγκες, Μαρκές, Ερέρα, Λαγιούν, Ντος Σάντος, Μορένο, Γουαρδάδο (68’ Φαμπιάν ), Περάλτα (73’ Ερνάντες), Αγκιλάρ, Βάσκες.

Στον πάγκο έμειναν οι: Κορόνα, Ταλαβέρα, Σαλσίδο, Ρέγες, Χιμένες, Πουλίδο, Πόνσε, Μπριζουέλα, Ακίνο, Πένα.

Καμερούν (Φίνκε): Ιτάνζ, Ασού-Εκοτό, Ενκουλού, Τζεουγκουέ (46’ Νουνκεού), Σονγκ (79’ Ουέμπο ), Μουκάτζο, Τσούπο-Μότινγκ, Σετζού, Ενό, Εμπιά, Ετό.

Στον πάγκο έμειναν οι: Φεουτζού, Εντζόκ, Αμπουμπακάρ, Μακούν, Μπεντίμο, Ολίνγκα, Σαλί, Ματίπ, Νυόμ, Νγκουεμό.

Γήπεδο: Estadio das Dunas, Natal

Διαιτητές: Γουίλμαρ Ρόλνταν,
Ουμπέρτο Κλαβίγιο και Εντουάρντο Ντίας.
Τέταρτος ο Νόμπερτ Χαουάτα.


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x