Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μισογεμάτο το ποτήρι για τον Ολυμπιακό

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως η ατυχία χτύπησε τους Πειραιώτες στη φάση με τις καραμπόλες στο αυτογκόλ του Ρομπέρτο, όμως σε καμία περίπτωση δεν φέρθηκαν με την απαιτούμενη σύνεση μετά το 1-2.

Το εκατέρωθεν μούδιασμα, μόλις ο Ατκινσον σφύριξε τη λήξη του χθεσινοβραδινού αγώνα και η αμηχανία, ως απόληξη της απόκρουσης του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Βιντάλ, δείχνουν ότι αυτό το 3-2 επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Δεν χωράει στο μανιχαϊκό σχήμα «χαρούμενος-λυπημένος».

Από τη σκοπιά του Ολυμπιακού, ίσως αυτή η απόκρουση -σπουδαιότερη από τις σπουδαίες του Ισπανού γκολκίπερ στις δύο σεζόν στους «ερυθρόλευκους»- ν' αποδειχτεί ευεργετική, σωσίβιο σε πιθανή ισοβαθμία. Αντιστοίχως, μπορεί να βάλει σε μπελάδες την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι.

Θα μπορούσε, βεβαίως, το ποτήρι να ήταν ευκρινώς μισογεμάτο ή ακόμη και γεμάτο. Ομως, οι παίκτες του Μίτσελ παρέβησαν έναν από τους ιερούς κανόνες στο Τσάμπιονς Λιγκ: σε αυτό το επίπεδο, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, έστω για λίγο, στοιχίζει. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν έπειτα από το γκολ του Ντινγκά με την κατάσταση στα χέρια τους, αλλά η διαχείριση ήταν χείριστη.

Ναι μεν η ατυχία χτύπησε τους Πειραιώτες στη φάση με τις καραμπόλες στο αυτογκόλ του Ρομπέρτο, όμως σε καμία περίπτωση δεν φέρθηκαν με την απαιτούμενη σύνεση ύστερα από το 1-2. Δεν πέρασε από το μυαλό τους η απορρόφηση των κραδασμών που θα προκαλούσε η αντίδραση της «βέκια σινιόρα», αλλά το τρίτο γκολ που θα έστελνε... αδιάβαστους τους Ιταλούς. Μόνο που μεγέθη σαν τη Γιούβε δύσκολα τα στέλνεις αδιάβαστα.

Ως συνολική εικόνα, ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τους «μπιανκονέρι», στο α' ημίχρονο δεν πτοήθηκε από το 1-0 και απάντησε γρήγορα με το γκολ του Μποτία. Ανεξάρτητα από την ήττα, η πρόκριση είναι ανοιχτή και, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στο νήμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x