sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φίλιπ Μλαντένοβιτς: Ένας μπακ με αριθμούς… εξτρέμ, έρχεται να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό!

Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του Παναθηναϊκού και το sport-fm.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Σέρβου μπακ και όσα αναμένεται να προσφέρει στην αριστερή πλευρά του «τριφυλλιού».

Μλαντένοβιτς: Έρχεται να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό!

Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» τα βρήκαν σε όλα με την πλευρά του παίκτη και πιθανότατα τη Δευτέρα (12/06) αναμένεται στην Αθήνα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι». Έτσι, αναμένεται να αποτελέσει το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα μετά την επιστροφή του Κάρλος Ζέκα.

Η περίπτωση του Σέρβου αριστερού μπακ είναι αρκετά ιδιαίτερη και απόλυτα ελκυστική, όσον αφορά το αγωνιστικό του προφίλ και όσα προσφέρει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έψαξαν όλα τα δεδομένα πριν φτάσουν σε συμφωνία μαζί του και η άποψη που κατέγραψαν είναι ότι δύσκολα θα μπορούσαν να βρουν άλλο ελεύθερο αριστερό οπισθοφύλακα με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Μλαντένοβιτς.

Εξάλλου, η κατάσταση του Κρίστιαν Γκάνεα με τις επιπλοκές λόγω covid, έκαναν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να θέλει επιτακτικά την απόκτηση ενός αριστερού μπακ ενόψει των προκριματικών του Champions League, καθώς, θα έμενε μόνο με τον Χουάνκαρ και το ρίσκο θα ήταν μεγάλο, αν όχι τεράστιο.

Ωστόσο, ο Μλαντένοβιτς δεν έρχεται για να αποτελέσει back up του Ισπανού αλλά για να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη φανέλα βασικού. Αυτό δείχνουν τα χαρακτηριστικά του, ο τρόπος παιχνιδιού, το παρελθόν και οι αριθμοί του σε όσες ομάδες έχει αγωνιστεί στην καριέρα του. Το sport-fm.gr αναλύει την περίπτωση του 32χρονου και τι στοιχεία θα δώσει στο παιχνίδι της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Απόλυτα βιονικός και με σούπερ παραγωγική χρονιά!



Ένα στοιχείο που μόνο αισιόδοξους μπορεί να κάνει τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι το πόσο βιονικός είναι ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς στον αγωνιστικό χώρο. Αγωνίζεται ακατάπαυστα την τελευταία τριετία αλλά και συνολικά στην καριέρα του και το αποτυπώνουν ξεκάθαρα οι έως τώρα 381 αναμετρήσεις σε Βέλγιο, Γερμανία, Σερβία, Βουλγαρία και Πολωνία. Συγκεκριμένα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης και ομάδας, αριθμεί 31.323 αγωνιστικά λεπτά και αν θέλουμε να κάνουμε μια σύγκριση με τον μελλοντικό ανταγωνιστή του, Χουανκάρ, διαπιστώνουμε τεράστια διαφορά καθώς ο Ισπανός μετράει έως τώρα 26.657 αγωνιστικά λεπτά. Σχεδόν 5.000 λεπτά διαφορά έχει ο Μλαντένοβιτς και είναι ένα χρόνο ηλικιακά μικρότερος από τον Χουανκάρ.

Επίσης, προέρχεται από μια παραγωγική χρονιά με τη φανέλα της Λέγκια Βαρσοβίας αφού μέτρησε 30 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Πολωνίας, με έξι γκολ, επτά ασίστ σε 2.623 λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα, κατέκτησε και το εγχώριο κύπελλο με τη Λέγκια να επικρατεί με 6-5 στα πέναλτι της Ρακόβ των Σβάρνα και Παπανικολάου, με τον 32χρονο μπακ να ξεκινάει βασικός μέχρι να αντικατασταθεί στο 106ο λεπτό της παράτασης. Να σημειωθεί, ότι σε εκείνο το παιχνίδι είχε τιμωρηθεί με τρίμηνο αποκλεισμό από την πολωνική ομοσπονδία για βίαιη επίθεση σε τρεις αντιπάλους του. Πάντως, η ποινή, που ισχύει και εκτός Πολωνίας, ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουλίου, συνεπώς θα είναι διαθέσιμος για τον Παναθηναϊκό άμεσα.

Φουλ επιθετικό μπακ, με αριθμούς που φέρουν σε… εξτρέμ!



Νούμερο ένα στοιχείο που ο Μλαντένοβιτς κέντρισε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, είναι το τεράστιο επιθετικό ταλέντο που διαθέτει και τον κάνει να διαφέρει από κάθε άλλο αριστερό μπακ, τουλάχιστον στο επίπεδο της Stoiximan Super League. Φημίζεται για τη δημιουργικότητα του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, την ταχύτητα και κυρίως, τις σέντρες και τις καλές εκτελέσεις που έχει σε στημένες φάσεις.

Στοιχείο που επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω; Οι αριθμοί του σε γκολ και ασίστ που μόνο σε αριστερό μπακ δεν θυμίζουν, αλλά σε εξτρέμ με έφεση στη δημιουργία. Μετράει 28 γκολ και 56 ασίστ στην καριέρα του και αυτός είναι ένας από τους λόγους που προσαρμόζεται άμεσα στις απαιτήσεις συλλόγων με επιθετικό τρόπο παιχνιδιού και στόχευση μόνο στη νίκη. Να σημειωθεί, ότι στη Λέγκια Βαρσοβίας έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα του (15 γκολ-22 ασίστ), ενώ αντίθετα, με τη Λέχια Γκντανσκ έχει κάνει εννέα ασίστ σε μια σεζόν και είναι το προσωπικό του ρεκόρ.

Αμυντικά σταθερός και θα δεν θα γινόταν αλλιώς σε ομάδα του Γιοβάνοβιτς!



Δεδομένα, ο Μλαντένοβιτς δεν είναι ο καλύτερος ανασταλτικά μπακ του κόσμου, αλλά, ούτε και ο χειρότερος. Εξάλλου, ο Ιβάν Γιοβάντοβιτς δεν θα έδινε το πράσινο «φως» για απόκτηση παίκτη με μεγάλες αμυντικές αδυναμίες. Βελτίωσε με τα χρόνια την αμυντική συμπεριφορά και τις τοποθετήσεις που έχει και η υψηλή ταχύτητα που διαθέτει, του δίνει τη δυνατότητα να έχει άμεσες επιστροφές σε αντεπιθέσεις που δέχεται η ομάδα του, αλλά και στην αναχαίτιση των γρήγορων εξτρέμ που πιθανότατα να έχει ο αντίπαλος.

Τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Πολωνίας, είχε 1.6 τάκλιν ανά παιχνίδι, 1.2 επεμβάσεις. 0.8 κλεψίματα και 1.3 κερδισμένα φάουλ, ενώ στις μεταβιβάσεις μέτρησε 84% πετυχημένες στην άμυνα και 80% στην επίθεση.

Know how από τίτλους και νοοτροπία νικητή!



Ο Σέρβος αριστερός μπακ έχει παραστάσεις από πρωταθλητισμό και τίτλους, σημαντικό στοιχείο για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν που έχει στόχο τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, του novibet κυπέλλου και μιας καλής ευρωπαϊκής πορείας μετά από πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, μετράει 11 κατακτήσεις τίτλων με Ερυθρό Αστέρα, Μπάτε Μπορίσοβ, Λέχια Γκντανσκ και Λέγκια Βαρσοβίας. Αν θέλουμε να επικεντρωθούμε στα πρωταθλήματα, τότε είναι τέσσερα αυτά που έχει κατακτήσει, ένα με τον Ερυθρό Αστέρα (2013/14), δυο με τη Μπάτε Μπορίσοβ (2013/14, 2014/15) και ένα με την ομάδα της Βαρσοβίας (2020/21). Δεδομένα και η εμπειρία του από τις πολλές χώρες είναι ένα ακόμη «συν» για την έλευση του στον Παναθηναϊκό.

Τέλος, έχει winner νοοτροπία και αυτό αποτυπώνεται από τις δηλώσεις που κάνει όταν δεν βρίσκεται εντός αγωνιστικού χώρου. «Κανείς δεν θέλει να κερδίζει περισσότερο από μένα», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξη του, ενώ είχε προσθέσει τα εξής: «Λένε ότι φωνάζω στις προπονήσεις. Γίνεται μονάχα επειδή θέλω όλοι να δουλεύουν το ίδιο σκληρά όσο εγώ. Δεν γίνεται να είμαι αμυντικός και ένα επτά γκολ, περισσότερα από όλους του επιθετικούς. Κάτι κάνουν λάθος», δείχνοντας ότι διαθέτει προσωπικότητα που θέλει μόνο να εξελίσσεται.

Φίλιπ Μλαντένοβιτς και Παναθηναϊκός συνεργάζονται με το μομέντουμ να είναι το κατάλληλο και στις δυο πλευρές. Αν θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις θα φανεί μονάχα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά, η περίπτωση του μοιάζει εξαιρετική και έχει όλες τις προδιαγραφές για να αναβαθμίσει την αριστερή πλευρά του «τριφυλλιού» σε μια χρονιά με πολλές υποχρεώσεις και «πρέπει» εντός και εκτός συνόρων…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x