sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μονακό: Με όρεξη και με… πυραυλοκίνητη περιφέρεια

Ενισχυμένη και με… πρίγκιπα τον Μάικ Τζέιμς, η Μονακό ξεκινά με όνειρα και στόχο την είσοδο ξανά στην οκτάδα στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ο λαός λέει ότι: «Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη». Στη Μονακό, λοιπόν, γεύτηκαν και απόλαυσαν την περσινή εξαιρετική πορεία στην Ευρωλίγκα και φέρνοντας σημαντικές ενισχύσεις θέλουν να πετύχουν κάτι ανάλογο και τη νέα χρονιά. Το φετινό καλοκαίρι, οι Μονεγάσκοι είδαν κομβικούς τους παίκτες, όπως Πάρις Λι, Ντουέιν Μπέικον και Γουίλ Τόμας να αποχωρούν. Ωστόσο, δεν έμειναν εκεί και κάνοντας εντυπωσιακές κινήσεις, διατηρώντας και τον Σάσα Ομπράντοβιτς στον πάγκο, δημιούργησαν ένα σύνολο που θα ζήλευαν αρκετοί. Στο νέο και… πυραυλοκίνητο ρόστερ προστέθηκαν οι Έλι Οκόμπο, Τζόρνταν Λόιντ στην περιφέρεια και στη φροντ λάιν οι ποιοτικοί και έμπειροι Αντριέν Μοερμάν και Τζον Μπράουν.

Παράλληλα, η Μονακό είχε επιτυχία και στο μεγάλο στοίχημά της που ήταν φυσικά η παραμονή του Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός… πρίγκιπας έμεινε στο «κάστρο» του και με τη φρουρά του να ενισχύθηκε σημαντικά, είναι έτοιμος να ηγηθεί και στη νέα προσπάθεια που γίνεται. Με στοιχεία την αθλητικότητα και το μεγάλο ταλέντο στο ρόστερ, αλλά και τη μεγάλη όρεξη που έχουν άπαντες στο Πριγκιπάτο η Μονακό αναμένεται και φέτος ένα πολύ δυνατό και επικίνδυνο σύνολο για όλους. Αρκεί, η μαγιά να κρατήσει όλη τη σεζόν και να μην «χαλάσει» στην πορεία…

Ήρθαν: Έλι Οκόμπο (Βιλερμπάν), Τζόρνταν Λόιντ (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Τζον Μπράουν (Ούνιξ/Μπρέσια), Τζέισον Μπλοσομγκέιμ (Ουλμ), Μάθιου Στραζέλ (Βιλερμπάν), Αντριέν Μοερμάν (Εφές), Γιοάν Μακουντού (Σολέ).

Έφυγαν: Ιμπραΐμα Φαλ Φαγέ (Μετροπολιτάν 92), Ντανίλο Άντζουσιτς (Παρτίζαν), Πάρις Λι (Παναθηναϊκός), Λέο Βέστερμαν (Ομπραντόιρο), Μπροκ Μότουμ (Λεβάνγκα Χοκάιντο), Ζερί Μπουτσιέλ (Μπαχτσεσεχίρ), Ρομπ Γκρέι (Τόφας), Ρούντι Ντεμαΐς (ελεύθερος), Ντουέιν Μπέικον (Λέικερς), Γουίλ Τόμας (Ουνικάχα Μάλαγα), Αρμέλ Τραορέ (Μετροπολιτάν 92).

Παραμένουν: Σάσα Ομπράντοβιτς, Μάικ Τζέιμς, Ντόντα Χολ, Άλφα Ντιαλό, Γιακουμπά Ουατάρα, Ντονάτας Μοτιεγιούνας.

Μονακό: Με όρεξη και με… πυραυλοκίνητη περιφέρεια

Αστέρι: Θέλει και ερώτημα; Ένα όνομα και μία… μακρά ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όποιος και να παίξει στη Μονακό το αστέρι της ήταν, είναι και θα είναι ο Μάικ Τζέιμς. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη και χάρη σε εκείνον η ομάδα του Πριγκιπάτου πραγματοποίησε την ονειρική περσινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, όπου συμμετείχε στα playoffs και αποκλείστηκε στο πέμπτο ματς από τον Ολυμπιακό.

Ποιον να προσέξετε: Εδώ έχουμε μία έκπληξη. Ο Σάσα Ομπράντοβιτς θα έχει την… ευλογία να προπονεί Τζέιμς, Οκόμπο, Λόιντ, Χολ, Μπράουν και άλλους. Ο παίκτης που έχει τα φόντα και αρκετό μέλλον και μπορεί να κάνει step up φέτος είναι ο Γιοάν Μακουντού. Είναι 22 ετών, έχει ύψος 2,07μ. και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Ωραία τα λαμπερά… φώτα των άλλων, αλλά ο νεαρός Γάλλος είναι από τους παίκτες που αξίζει κάποιος να προσέξει φέτος.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Η περιφέρεια της Μονακό είναι πλήρης και… βαρβάτη. Στη θέση «5» ενδεχομένως να ήθελε λίγη παραπάνω ποιότητα και εμπειρία στη φροντ λάιν. Ένας ψηλός τύπου Μπράντον Ντέιβις θα ήταν ιδανική επιλογή στους ψηλούς για να συμπληρώσει το παζλ της σούπερ αθλητικότητας που διακρίνει τους Μονεγάσκους.

Μεγάλο ατού: Από τη μία, για ακόμη μία χρονιά η τρομερή αθλητικότητα που διαθέτει ρόστερ. Από την άλλη, η διατήρηση ενός πολύ καλού κορμού με μπροστάρη τον Μάικ Τζέιμς και φυσικά τον Σάσα Ομπράντοβιτς στον πάγκο. Επίσης, έγινε και τρομερή ενίσχυση-αναβάθμιση στην περιφέρεια με Έλι Οκόμπο και Τζόρνταν Λόιντ.

Μεγάλο ερωτηματικό: Το μοναδικό ερωτηματικό στις εξαιρετικές προσθήκες που έγιναν είναι η… όρεξη για άμυνα. Αποχώρησε ο Πάρις Λι, που ήταν από τους πιο καλούς και πιεστικούς αμυντικούς στην περιφέρεια. Τώρα, είναι στο… χέρι των Τζέιμς, Οκόμπο και Λόιντ να δείξουν όρεξη και στην… πίσω πλευρά του παρκέ και όχι μόνο να δείχνουν το εξαιρετικό επιθετικό τους ταλέντο.

Πρόβλεψη πορείας: Η περσινή σεζόν ήταν όνειρο για τη Μονακό. Εκμεταλλευόμενη και τις συγκυρίες (σ.σ. με την αποχώρηση των ρωσικών ομάδων), αλλά φυσικά και της ικανότητάς της, τερμάτισε στην έβδομη θέση και συμμετείχε στα playoffs. Φέτος, ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος, αλλά θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν ξανά για την πρώτη οκτάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x