Άρης Ασβεστάς

Μόνο αν θέλεις να κλέψεις πολεμάς το VAR!

Ο Άρης Ασβεστάς αναλύει για ποιο λόγο πρέπει να λέμε «VAR… μέχρι να σβήσει ο ήλιος», ακόμα και όταν παρουσιάζει προβλήματα ή γίνονται χοντροκομμένα και ύποπτα λάθη στον χειρισμό του!

Το VAR ξεκίνησε με προβλήματα και αμφισβήτηση στην χώρα μας, πράγμα λίγο πολύ αναμενόμενο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όσο και αν κάποιοι θέλουν να κάνουν το άσπρο-μαύρο, παρουσιάστηκε στο Καραϊσκάκη την 1η αγωνιστική, όπου «λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας» –σύμφωνα με την ΚΕΔ- το ριπλέι που έδειχνε πεντακάθαρα το πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης, εξαφανίστηκε, και δεν τέθηκε στην διάθεση ούτε του VAR, άρα ούτε και του διαιτητή που πήγε στο μόνιτορ να δει την φάση.

Υπήρξαν κι άλλες φωνές, άλλων ομάδων, για άλλες φάσεις, αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν εκτός πραγματικότητας.

Ο Ολυμπιακός δε, ο μόνος ευνοημένος από τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα με το VAR (την 1η αγωνιστική όμως είπαμε), ξεσήκωσε τον κόσμο στο ματς με την Λάρισα για δύο ακυρωθέντα γκολ τα οποία όπως αποδείχτηκε από την εικόνα και συνομολογήθηκε από τους πάντες, ορθώς ακυρώθηκαν.

Φανταστείτε, λοιπόν, να μην υπήρχε το VAR!

Ο Ολυμπιακός θα είχε νικήσει πιθανόν με 0-3 αφού διαιτητής και βοηθοί δεν είδαν τις φάσεις και ειδοποιήθηκαν από τον VAR. Με τον ίδιο τρόπο, βέβαια, θα μπορούσε να μην δοθεί το πέναλτι υπέρ του, το οποίο επίσης δόθηκε με υπόδειξη VAR.

Οι Πειραιώτες φωνάζουν φυσικά διότι ξέρουν πως αυτό που έγινε την 1η αγωνιστική, ε, λογικά δύσκολα μπορεί να ξαναγίνει. Και αν ξαναγίνει, θα είναι επειδή το πήρε «πάνω του» κάποιος φοβισμένος διαιτητής, που σε κάθε περίπτωση θα εκτεθεί.

Καραπαπάς και Σάββας κήρυξαν ανοιχτά τον πόλεμο στο VAR, προσπαθώντας να απαξιώσουν κάτι το οποίο υιοθετεί σιγά-σιγά ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης! Οι πάντες δέχονται ότι με αυτό πάει το ποδόσφαιρο μπροστά, αλλά εκείνοι θέλουν φαίνεται να το πάνε πίσω. Για την ακρίβεια… δυο-τρία χρόνια πίσω!

Δείτε το Παναθηναϊκός-ΟΦΗ και σκεφτείτε σε τι ποσοστό θα αλλοιωνόταν το αποτέλεσμα αν δεν υπήρχε το VAR! Άλλα γκολ θα μετρούσαν, άλλα θα ακυρώνονταν, κάρτες δεν θα έβγαιναν ποτέ…

Σκεφτείτε σε πόσα άλλα ματς θα αλλοιωνόταν το αποτέλεσμα, και έχουν γίνει μόλις δύο αγωνιστικές!

Το VAR είναι τρομακτικά πολύτιμο ακόμα και όταν γίνει λάθος στον χειρισμό του, ακόμα και όταν παρουσιάζει προβλήματα, ακόμα και όταν... ο διαιτητής είναι στημένος. Διότι εκθέτει κόσμο! Εκθέτει τον διαιτητή, εκθέτει τον χειριστή του συστήματος, εκθέτει αν θέλετε και τα κανάλια που μεταδίδουν τα ματς. Εκθέτει τις ΠΑΕ οι οποίες πλέον δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν!

Όλοι εκτίθενται στα μάτια των κανονικών Ελλήνων φιλάθλων.

Ακόμα λοιπόν και με τα λάθη του ή τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται μέχρι να εξοικειωθούν όλοι στην χρήση του, εμείς θα λέμε… VAR μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Όποιος πολεμάει το VAR, θέλει ξεκάθαρα να κλέψει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x