sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Εμπαπέ-Χακίμι και Mέσι-Μπρόζοβιτς: Τα ματσαρίσματα που θα κρίνουν τα ημιτελικά

Το sportfm.gr παρουσιάζει τα ματσαρίσματα που θα παίξουν κομβικό ρόλο στην έκβαση των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα βγάλουν τους δύο διεκδικητές του τροπαίου.

Η μεγάλη στιγμή των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφτασε! Αργεντινή-Κροατία και Γαλλία-Μαρόκο, θα ριχτούν στη μάχη της διεκδίκησης για το εισιτήριο του μεγάλου τελικού της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου στην Ντόχα.

Τέσσερις ομάδες διαφορετικής φιλοσοφίας, με εξαιρετικές μονάδες και συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, που πρόκειται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα ματσαρίσματα των ημιτελικών που πρόκειται να κρίνουν κατά πολύ την πρόκριση και που θα αποτελέσουν τα σημεία κλειδιά για την έκβαση των εκάστοτε αναμετρήσεων.

Από τον... προστάτη Ροντρίγκο Ντε Πολ και τον καθοριστικό Λούκα Μόντριτς, στον «εργατικό» Αντουάν Γκριζμάν και τον... σκύλο Σοφιάν Άμπραμπατ οι δύο ημιτελικοί πρόκειται να δώσουν συνέχεια στο εξαιρετικό ως τώρα θέαμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αργεντινή-Κροατία


Ένας ημιτελικός μεταξύ δύο διαφορετικών «κόσμων». Το πάθος της λατινικής Αμερικής συναντά τη δύναμη των Βαλκανίων σε μια αναμέτρηση που η «αλμπισελέστε» θέλει να απαντήσει στην «χρβάτσκα» τέσσερα χρόνια μετά το 3-0 της Ρωσίας.

Αμφότερες, έχουν αλλάξει ριζικά από τότε μέχρι σήμερα, με τα σημεία αναφοράς του ωστόσο να είναι σχεδόν ίδια.

Στην αναμέτρηση της Τρίτης αναμένεται να δούμε τους παίκτες-κλειδιά των δύο ομάδων να μονομαχούν στο χορτάρι, αφήνοντας εκεί την ψυχή τους.

Ξεκινάμε από τις δυνάμεις του... άξονα. Ροντρίγκο Ντε Πολ και Λούκα Μόντριτς έχουν κομβικό ρόλο στο παιχνίδι των ομάδων τους καθώς το οργανωτικό κομμάτι περνά από τα δικά τους πόδια. Αντίπαλοι στη La Liga, με τον μεν να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ατλέτικο και τον δε με εκείνα της Ρεάλ, γνωρίζουν πολύ καλά τα «τρωτά» σημεία ο ένας του άλλου ποντάροντας πάνω σε αυτά.

Ο Αργεντινός κάνει τα πάντα για να... προστατεύσει τον Λιονέλ Μέσι στο γήπεδο, βρίσκεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των τεσσάρων γραμμών, ενώ είναι αυτός που έχει τον πρωταρχικό ρόλο στην ομάδα του Σκαλόνι αναφορικά με το build up. Εξαιρετικός στην κάθετη πάσα, διορατικός αναφορικά με το «διάβασμα» της αντίπαλης άμυνας και κομβικός ακόμη και στο ανασταλτικό κομμάτι του αγώνα όποτε χρειαστεί.



Στην αντίπερα όχθη, ο 37χρονος Κροάτης, είναι αποφασισμένος να «πεθάνει» μέσα στο γήπεδο καθώς παρά το γηραιό της ηλικίας του διατηρεί τη φυσική του κατάσταση σε υψηλά στάνταρ. Η δαντελένια του προσωπικότητα σε συνδυασμό με την ηρεμία που βγάζει κατά τη διάρκεια του ματς, ορισμένες φορές αντικρούονται με την αδιαμφισβήτητη ηγετική του παρουσία και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του στις δύσκολες στιγμές του αγώνα.



Στη συνέχεια θα πρέπει να κινηθούμε λίγο πιο... περιφερειακά, δηλαδή στο πεδίο δράσης του Λιονέλ Μέσι και του Μαρσέλο Μπρόζοβιτς.

Από τη μια πλευρά, η αξία του 35χρονου Αργεντινού δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί και το ταλέντο του. Ο «πούλγκα» είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να οδηγήσει την Αργεντινή στην κατάκτηση του τρίτου Μουντιάλ της ιστορίας της και η αποστολή του ως τώρα είναι πέρα για πέρα επιτυχημένη. Ο μεγάλος Μέσι, σκοράρει, πασάρει, ηρεμεί και καθορίζει γενικότερα την πορεία μιας ομάδας αλλά και ενός έθνους.



Για να φτάσει όμως ο Μέσι στο «έβερεστ» θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο και του Μαρσέλο Μπρόζοβιτς. Ο χαφ της Ίντερ είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ σε αυτό το τουρνουά. Ατελείωτα χιλιόμετρα, καίριες επεμβάσεις και συμβολική δημιουργία τον έχουν θέσει ως τον καλύτερο παρτενέρ για τον Ματέο Κόβασιτς στο κέντρο της Κροατίας. Οι αναμετρήσεις του Μπρόζοβιτς με τον Μέσι δεν είναι λίγες όμως η αμεσότητα του Κροάτη στο να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα είναι κάτι παραπάνω από κομβική.

Γαλλία-Μαρόκο


Στη δεύτερη χρονικά αναμέτρηση των προημιτελικών η κάτοχος του τροπαίου Γαλλία θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο της ευχάριστης έκπληξης του τουρνουά Μαρόκου. Την Τέταρτη στις 21:00 ο Κιλιάν Εμπαπέ και η παρέα του θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί απέναντι σε μια ομάδα που έχει εξελιχθεί σε απόλυτο «φονέα γιγάντων», αφήνοντας εκτός συνέχειας την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ο 23χρονος άσος και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης μέχρι τώρα, θα πρέπει να τα βάλει με τον καταπληκτικό Ασράφ Χακίμι που είναι πιθανώς ο καλύτερος δεξιός μπακ της διοργάνωσης. Συμπαίκτες στην Παρί Σεν Ζερμέν γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον και μπορούν να αναδείξουν τις αδυναμίες του καθενός.

Αφενός ο Εμπαπέ είναι ο πληρέστερος ποδοσφαιριστής αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη και η «κακή» του ημέρα ίσως αποτελέσει κίνητρο για τους αντιπάλους του να... δώσουν χώρους. Αδιανόητη ταχύτητα, υπέρμετρη εκτελεστική δεινότητα και τρομερή τεχνική είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του.



Από αυτά θα πρέπει να προφυλάξει την Μαροκινή εστία ο Χακίμι. O 24χρονος δεξιός μπακ διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής σε αυτήν τη θέση, ενώ δεν είναι καθόλου αμελητέα και η συνεισφορά του στο επιθετικό κομμάτι μιας και μπορεί να σκοράρει τόσο εύκολα όσο και ο Γάλλος αντίπαλος του.



Βέβαια, ούτε σε αυτό το ματς θα έχει έλλειψη ενδιαφέροντος στο κέντρο του γηπέδου. Εκεί, αγωνίζεται σε έναν ασυνήθιστο για αυτόν, ρόλο ο Αντουάν Γκριζμάν για τη Γαλλία και ο ακούραστος Σοφιάν Άμπραμπατ για το Μαρόκο.

Ο παίκτης της Ατλέτικο έχει «βαφτιστεί» από τον Ντιντιέ Ντεσάν ως κεντρικός χαφ, προσφέροντας τα μέγιστα στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ δίνει και μια έξτρα λύση στον ανασταλτικό τομέα. Η δουλειά του σκοραρίσματος μπορεί να έχει πάει στην άκρη, όμως η μετατροπή του σε «alter ego» του Ορελιέν Τσουαμενί και του Αντριέν Ραμπιό του προσδίδουν το ρόλο του άσσου που βγάζει από το μανίκι του ο Γάλλος τεχνικός.

Στο... mirroring συναντάμε τον «σκύλο» Σοφιάν Άμπραμπατ. Ο χαφ της Φιορεντίνα, είναι μια απο τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του τουρνουά, καθώς με τις εμφανίσεις του έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Ο αδερφός του άσου της ΑΕΚ, Νορντίν Άμπραμπατ, φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια, με την σκληράδα και το πείσμα που διαθέτει. Στα θετικά του χαρακτηριστικά, ξεχωρίζουν τόσο η ικανότητα που έχει να «φτιάχνει» το παιχνίδι και να κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις από την άμυνα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχουμε... εντοπίσει να μοιράζει εύστοχες βαθιές μπαλιές από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη.

Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x