sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Σούπερ Λίγκα και η επιλογή-μπαλαντέρ: Πού θα μπορούσε να δουλέψει στην Ελλάδα ο Ζοσέ Μουρίνιο;

Με ανάλαφρη διάθεση, το sport-fm.gr καταπιάνεται με τον ελεύθερο κι ωραίο, πλέον, Ζοσέ Μουρίνιο, και τον πάγκο που θα μπορούσε να τον φιλοξενήσει στην Ελλάδα!

Η είδηση της ημέρας στο διεθνές στερέωμα προέκυψε νωρίς την Τρίτη (16/01), με τη Ρόμα να απομακρύνει τον Ζοσέ Μουρίνιο από τον πάγκο μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ιταλίας.

Ο Πορτογάλος προπονητής τσέπωσε μία ακόμη παχυλή αποζημίωση και κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος, ψάχνοντας στα 61 του χρόνια τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Όχι ότι έχει... ανάγκη ο Special One, αλλά για την ώρα δεν έχει δείξει πρόθεση να συνταξιοδοτηθεί. Πιθανό δε να τον δούμε και στον πάγκο κάποιας ομάδας της αραβικής χερσονήσου – και τις απαιτήσεις του μπορούν να καλύψουν, και ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να εργαστεί κάποτε εκεί.

Τι θα συνέβαινε όμως αν αποφάσιζε ο Πορτογάλος ότι θέλει μία ακόμη πρόκληση; Κάτι διαφορετικό από τα γκλαμουράτα πρωταθλήματα στα οποία έμαθε να δουλεύει επί δύο δεκαετίες; Το αίμα του βράζει ακόμα, το μόνο σίγουρο, οπότε μήπως θα μπορούσε να βρεθεί στη χώρα μας;

Με ανάλαφρη διάθεση και μια δόση χιούμορ, το sport-fm.gr καταγράφει τα δεδομένα για το ελληνικό Big-4 και όχι μόνο...

Ολυμπιακός



Οι Πειραιώτες έχουν κάνει στροφή στην πορτογαλική αγορά μετά και την πρόσληψη των Κάρλος Καρβαλιάλ-Πέδρο Άλβες, με την παρουσία του πρώτου στον πάγκο να καθιστά σαφές ότι ανάγκη για προπονητή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Ωστόσο βάσει... αγοράς, ο Μουρίνιο θα ήταν ταιριαστή επιλογή για τους Πειραιώτες, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή πλεύσης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Θα μπορούσε να κάνει και ένα σύντομο τηλεφωνάκι στον Μαντί Καμαρά, με τον οποίον συνεργάστηκε πέρυσι στη Ρώμη, για να πάρει μια δεύτερη άποψη, καθώς και στη Λίνα Σουλούκου – ανάλογα βέβαια και με τον ρόλο που έπαιξε το αφεντικό των «τζαλορόσι» στην απομάκρυνσή του...

Last but not least, η καλή σχέση του σούπερ ατζέντη του Πορτογάλου, Ζόρζε Μέντες, με τους Πειραιώτες, που θα μπορούσε να βοηθήσει κι αυτή στο να γίνει το deal.

Μουρίνιο: Πού θα μπορούσε να δουλέψει στην Ελλάδα

Παναθηναϊκός



Κι εδώ έχουμε να κάνουμε και ομάδα που άλλαξε πρόσφατα προπονητή, συνεπώς το ενδεχόμενο να γίνει κρούση προς την πλευρά του Πορτογάλου αγγίζει τα όρια του απίθανου.

Θα φτάσουμε ωστόσο μέχρι εκεί για την οικονομία της συζήτησης! Αν για κάποιον απροσδόκητο λόγο αποδεικνυόταν σύντομη η πορεία του Φατίχ Τερίμ στο τιμόνι των «πρασίνων», η επιστροφή στην κορυφή μετά από 14 χρόνια θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση για τον Μουρίνιο.

Ο Special One αλλωστε ενδέχεται να θυμάται τους «πράσινους» από το αντάμωμα με την Ίντερ το 2008, όταν ένα γκολ του Σαριέγκι είχε χαρίσει στην ελληνική ομάδα ένα ασύλληπτο διπλό στο Μιλάνο!

ΑΕΚ



Κακά τα ψέματα, ο Ματίας Αλμέιδα δείχνει αμετακίνητος από τον πάγκο της ομάδας και το έχει κερδίσει αυτό με το σπαθί του. Είναι δύσκολο να βρει κανείς σενάριο που θα έφερνε την Ένωση σε αναζήτηση προπονητή σύντομα – άλλωστε και η Αργεντινή εντέλει αποφάσισε να συνεχίσει με Σκαλόνι.

Κι εδώ όμως θα αφήσουμε τη φαντασία μας να οργιάσει όσο χρειάζεται και να φανταστούμε μία προσέγγιση του Μουρίνιο από τους ανθρώπους της ΑΕΚ για να αναλάβει χρέη προπονητή.

Ακόμα κι έτσι πάντως, δεν δείχνει και τόσο ταιριαστό το σενάριο, όσο επιβλητική κι αν θα φάνταζε η εικόνα του Special One να αποθεώνεται από μία κατάμεστη OPAP Arena.



ΠΑΟΚ



Εδώ η κουβέντα αλλάζει, αν και είναι σαφές πως επίσης υπάρχει προπονητής που δεν δείχνει να το κουνάει από τον πάγκο, και δικαίως.
Τι θα συνέβαινε ωστόσο αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποχωρούσε ξαφνικά από την Τούμπα;

Τότε ίσως η περίπτωση Μουρίνιο να φάνταζε ταιριαστή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος συνηθίζει να μην μασάει τα λόγια του όταν νιώθει ότι κάτι δεν είναι σωστό και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του Πορτογάλου πιθανότατα θα έρχόταν να δέσει.

Θα μπορούσε επίσης να τα πει και λίγο με τον συμπατριώτη του, Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος αποτελεί σημαία του ελληνικού συλλόγου και σίγουρα θα ήταν ικανός να μεταφέρει μια καλή εικόνα για τους Θεσσαλονικείς στον Special One.

Not bad, το κρατάμε...

Εθνική


Μία επιλογή-μπαλαντέρ. Ο Μουρίνιο δεν έχει εργαστεί ποτέ σε εθνική ομάδα και μάλιστα πέρυσι αποκάλυψε ότι είχε απορρίψει το ενδεχόμενο να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Πορτογαλίας.

Θα μπορούσαμε να τον δούμε με την μπλε φόρμα και την ελληνική σημαία στο στήθος; Όσο το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ παραμένει αβέβαιο, γιατί όχι! Άλλωστε με έναν Πορτογάλο (Φερνάντο Σάντος) μεγαλούργησε τελευταία φορά η Εθνική μας, ενώ είναι σαφές πως το σκληρό, αμυντικό στιλ –του οποίου έχει υπάρξει θιασώτης και ο Μουρίνιο- είναι το πιο ταιριαστό!

Και ο Ότο Ρεχάγκελ στα 63 του είχε αναλάβει και όλοι είδαμε τα αποτελέσματα, οπότε αν μπορούσε να κάνει μια επαφή η ΕΠΟ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x