sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπάγερν Μονάχου: Η νόστιμη σπιτική συνταγή του… σεφ Τρινκιέρι

Έμαθε να κυκλοφορεί στις σκιές και το έκανε όπλο της. Ο Αντρέα Τρινκιέρι προετοιμάζει τα πλάνα του ενόψει της νέας χρονιάς στην Ευρωλίγκα και γνωρίζει τον τρόπο να μπλέκεται στα πόδια των… μεγάλων.

Μία ακόμα σεζόν πλησιάζει και ο Αντρέα Τρινκιέρι ετοιμάζει τα μπλοκάκια και τους μαρκαδόρους προκειμένου να δώσει … πικάντικη γεύση στους ερχόμενους αγώνες στην Ευρωλίγκα. Παρέα οι αθλητές της Μπάγερν Μονάχου καλούνται να υποστούν τις αγριοφωνάρες του και να αντέξουν τους επαίνους του. Tough love το λένε οι Αμερικανοί, με τα αποτελέσματα να μιλούνε από μόνα τους.

Τα κύρια μέλη του βασικού κορμού έχουν μείνει στη θέση τους και ο Ιταλός κόουτς εκ νέου καλείται να αντιμετωπίσει μία συνθήκη που μετατρέπεται σε κλισέ με την επιρροή του χρόνου. Μιλάμε – και – φέτος για την πιο ανταγωνιστική χρονιά στην Ευρωλίγκα. Η περασμένη χρονιά τους βρήκε μία νίκη από το να αποκλείσουν την Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στα play-offs, αλλά ηττήθηκαν στο έσχατο πέμπτο παιχνίδι της σειράς. Η φυγή του αρχηγού και επί εννέα χρόνια κάτοικου Βαυαρίας Νιχάντ Τζέντοβιτς ενδέχεται να κριθεί ως κρίσιμη απώλεια, όταν η μπάλα αποκτήσει για μερικά δευτερόλεπτα επιπλέον κιλά, αλλά θα μάθει να ζει με αυτό, όπως έμαθε να προσαρμόζεται σε τόσες και τόσες περιπτώσεις.

Ήρθαν: Νίκλας Γουίμπεργκ (Τσέμνιτζ), Έλιας Χάρις (Νέο Φοίνιξ), Φρέντι Γκιλέσπι (Μέμφις Χαστλ), Κάσιους Γουίνστον (Γουάσινγκτον Γουίζαρντς), Ισαάκ Μπόνγκα (Τορόντο Ράπτορς).

Έφυγαν: Λέον Ραντόσεβιτς (Ντερτόνα), ΝτεΣόν Τόμας (Ολίμπια Μιλάνο), Γκάβιν Σίλινγκ (Λιμόζ), Νιχάντ Τζέντοβιτς (Ουνικάχα Μάλαγα), Νταρούν Χίλιαρντ (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Σάσα Γκραντ (Μέντι Μπαϊρόιτ δανεικός), Γιόσουα Ομπίζι (Φράπορτ Σκαϊλάινερς), Ντάνκο Μπράνκοβιτς (Μέγκα), Μάρβιν Ογκουνσίπε (Αλμάνσα).

Παρέμειναν: Νικ Γουάιλερ-Μπαμπ, Κόρι Γουόλντεν, Οθέλο Χάντερ, Όγκνιεν Γιάραμαζ, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Αντρέας Ομπστ, Πολ Ζίπσερ, Όγκουστιν Ρούμπιτ, Ζαν Μάρκ Σίσκο.

Μπάγερν Μονάχου: Η νόστιμη σπιτική συνταγή του Τρινκιέρι

Αστέρι: Από τις λίγες εύκολες ερωτήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσει κάποιος στη ζωή. Προφανής η απάντηση με ονοματεπώνυμο γνωστό: Βλάντιμιρ Λούτσιτς. Ο φόργουορντ από τη Σερβία αποτελεί τον… σταρ της Μπάγερν Μονάχου και η ηγετική στόφα που τον διακατέχει ταιριάζει άψογα με τον απαιτητικό αλλά και στοργικό Αντρέα Τρινκιέρι.

Ποιον να προσέξετε: Πολλοί θα μπορούσαν να ισχυριστούν από το ρόστερ ότι αξίζουν την πρωτιά σε αυτή την κατηγορία, όμως «αναγκαζόμαστε» να θέσουμε σε πρώτο πλάνο τον Ισαάκ Μπόνγκα. Ο δίμετρος νεαρός πόιντ γκαρντ έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας στο NBA, έρχεται στην Ευρώπη για να βάλει την σφραγίδα του.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Σίγουρα πολλοί. Δύσκολο να ξεχωρίσεις έναν από το πλούσιο σακούλι της διοργάνωσης. Ο Νάντο Ντε Κολό θα έμοιαζε με τον άσο στο μανίκι του Ιταλού προπονητή, καθώς λογίζεται ως κόμπο γκαρντ με εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας, άπλετη εμπειρία, σουτ που… σκοτώνει, ψυχραιμία από τις βολές και με τη συμβολή του χρόνου μετατράπηκε σε clutch performer. Μα, θα πείτε ορθώς για μία ενίσχυση στη ρακέτα. Δεν πειράζει, θα τους κάνει μάγκες ο Γάλλος με τις no look πάσες.

Μεγάλο ατού: Το διορατικό μυαλό του κόουτς Τρινκιέρι φαντάζει ώρες-ώρες ανίκητο. Τι και αν βρέθηκε με μισό ρόστερ λόγω της πανδημίας, κάπως κατόρθωσε να βρεθεί στα play-offs. Μπροστά του στάθηκαν ομάδες με τεράστια χρηματική άνεση και απέδειξε πως εκείνος επιθυμεί ένα μπλοκάκι, έναν μαρκαδόρο συνοδευμένο από φωνές και αγκαλιές, προκειμένου να τις φτάσει στα όρια.

Μεγάλο ερωτηματικό: Κατά πόσο ο βασικός κορμός της γερμανικής ομάδας θα αντέξει την πίεσης μίας εκ νέου απαιτητικής χρονιάς ή ακόμα χειρότερα, ένα από τα βασικά γρανάζια δεν λυγίσει υπό τη ματιά των απαιτήσεων και της κόπωσης.

Πρόβλεψη πορείας: Πιθανώς ούτε ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής μας δεν μπορεί να απαντήσει την συγκεκριμένη απορία και μάλλον θα μας περνούσατε για τρελούς, αν σας δίναμε τελεσίδικη απάντηση πριν δούμε καν το πρώτο τζάμπολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x