sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα 5 σημεία κλειδιά από το «διπλό» του Ολυμπιακού στο Μόναχο: Τα πρώτα «βιολιά» βγήκαν μπροστά!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε μετά από μεγάλη μάχη να πάρει σπουδαία νίκη κόντρα στη Μπάγερν και το sport-fm.gr στέκεται σε πέντε σημεία κλειδιά που έδωσαν στους Πειραιώτες το «διπλό» στο Μόναχο.

Με πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στο ματς, αλλά με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοφ και την άμυνά του στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός νίκησε 82-71 την Μπάγερν, μέσα στο Μόναχο και αήττητος μακριά από το ΣΕΦ!

Το sport-fm.gr στέκεται σε πέντε σημεία κλειδιά που έδωσαν στους Πειραιώτες το «διπλό»:

Ο Βεζένκοφ ήταν (ξανά) μια απόλαυση

Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει σχεδόν σε κάθε αγωνιστική, ωστόσο δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει. Αυτά που κάνει αυτό το παλικάρι, είναι από άλλο πλανήτη! Με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και κανένα λάθος σε 30’, είναι ο MVP και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν με μια «περίεργη» ηρεμία και χωρίς αρκετή «φασαρία» από τον 27χρονο, το πάει… ένα βήμα παρακάτω. Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός ή μάλλον έξυπνος που τον έχει, όταν το εμπιστεύτηκε εκείνο το καλοκαίρι. Μακάρι να τον χαρεί όσο περισσότερο μπορεί, γιατί αν συνεχίσει τα ίδια μέχρι το τέλος της σεζόν, ε κάποια στιγμή το NBA δεν θα είναι απίθανο να το «πάρει».


Φαλ και Γουόκαπ έκαναν ματσάρα

Ένα δίδυμο που ξεκινά βασικό από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον έβαλε για ακόμα μια φορά ασπροπρόσωπο. Με μια ματιά τόσο στα στατιστικά του Γάλλου όσο και αυτά του Αμερικανού, μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο δικαιωμένοι θα πρέπει να νιώθουν οι Πειραιώτες για το ότι τους έφεραν πέρσι στην ομάδα. Ο Μουσταφά έκανε πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα, προσθέτει περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του ψάχνοντας, ενώ από την άλλη ο Τόμας, έχει γίνει το πολυεργαλείο που θέλει ο κάθε προπονητής, σε επίθεση και κυρίως στην κομβική άμυνα.




Η αλλαγή Σλούκα-Κάνααν που άλλαξε το μομέντουμ

Πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέπει ότι ο Αϊζέια Κάνααν, που ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, δεν «μπορεί» να ταιριάξει στον τρόπο που είχε εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι. Εκείνη τη στιγμή περνάει μέσα τον Κώστα Σλούκα και ξαφνικά ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω του ένα τεράστιο κακό διάστημα. Ο Έλληνας γκαρντ για ακόμα ένα ματς έβγαλε ασπροπρόσωπους του «ερυθρόλευκους». Μπορεί όχι τόσο στο κομμάτι της δημιουργίας, αφού είχε μόλις τρεις ασίστ, μικρό νούμερο για τα… κυβικά του, όμως επιθετικά με 14 κρίσιμους πόντους έβαλε σπουδαίο λιθαράκι και γενικότερα έδωσε μια σιγουριά σε όλους, δείγμα της εμπειρίας του.


Το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε ποιος κάνει… κουμάντο

Σίγουρα ένα παιχνίδι στο μπάσκετ κρατάει 40’, όμως κανείς δεν μπορεί να αφήσει στην απέξω ένα μεμονωμένο κομμάτι του. Ο Ολυμπιακός μπαίνει μέσα στο Audi Dome και κάνει εμφανισάρα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ειδικά μέχρι το 7’, έχει καταφέρει να φτάσει το σκορ στο 6-23 (+17) με τους Βαυαρούς να μην μπορούν ούτε καν να πλησιάσουν κοντά στη ρακέτα. Ομπστ και Γουίνστον βρήκαν πόντους μόνο από τρίποντα και γενικά όταν ξεκινάς έτσι, όσο και αν μειώσει ο αντίπαλος, έχει στο πίσω ή και μπροστά μέρος του μυαλού του ότι είναι ένα βήμα πίσω.


Ο κόσμος του δεν τον άφησε μόνο του ούτε στο Μόναχο

Τα γερμανικά γήπεδα είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για τους Έλληνες οπαδούς να βρεθούν στο πλευρό των αγαπημένων τους ομάδων. Για ακόμα μια φορά, ο Ολυμπιακός δεν ήταν «μόνος του» ούτε στο Μόναχο. Οι εκατοντάδες φίλοι του έδωσαν ξεχωριστό παλμό στο παγωμένο Audi Dome και «έσπρωξαν» τους Πειραιώτες σε μια ακόμα σπουδαία και επαγγελματική νίκη. Ακόμα και όταν η διαφορά έφτασε στο +4, ο κόσμος πάλευε στις κερκίδες, κάτι που μπορούσαν να ακούσουν όλοι από τις τηλεοράσεις τους. Ακόμα και όταν οι παίκτες είναι τόσο υψηλού επιπέδου, μια… φωνή έξτρα να τους αποθεώνει τόσο μακριά από τη φυσική τους έδρα, βοηθάει σε υπερθετικό βαθμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x