sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπαρτσελόνα: Η απόλυτη μηχανή των γκολ!

Μετά την τεσσάρα στο μεταξύ τους ντέρμπι οι φίλοι της Μπαρτσελόνα απέκτησαν ακόμη ένα λόγο να πικάρουν εκείνους της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού οι «μπλαουγκράνα» γκρέμισαν τους «μερένχες» από άλλη μία κορυφή.

Κάποτε όταν μιλούσαμε για Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, συζητούσαμε για δύο διαφορετικά μεγέθη. Όση συμπάθεια και να είχε κανείς για τους Καταλανούς, όφειλε να παραδεχτεί πως οι «μερένχες» διέθεταν υπόσταση, στάτους και συλλογή τίτλων πολύ μεγαλύτερα από εκείνα των «μπλαουγκράνα».

Όσο τα χρόνια περνούσαν όμως και με αφετηρία την προσγείωση στον πλανήτη Βαρκελώνη του Γιόχαν Κρόιφ, η ζυγαριά άρχισε να έρχεται στα… ίσια της. Ο Ολλανδός, όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής ή προπονητής, αλλά κυρίως ως οραματιστής του αθλήματος πολύ μπροστά από την εποχή του, έφερε τα πάνω κάτω. Κάτι που αποτυπώνεται πρώτα από όλα στους τίτλους. Στους 82 έχει φτάσει πλέον η Μπαρτσελόνα (85 αν προσθέσει κανείς και τα 3 Κύπελλα Εκθέσεων) έναντι 81 της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επί της ουσίας κρατά ακόμη ως κορώνα στο κεφάλι της το γεγονός πως έχει τα διπλάσια Champions League ή Κύπελλα Πρωταθλητριών (10-5 το… επιμέρους σκορ).

Το τελευταίο βάθρο από το οποίο η Μπαρτσελόνα έριξε τη μισητή αντίπαλό της είναι εκείνο στα συνολικά γκολ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τη στιγμή που ο Αντριάνο έβρισκε δίχτυα στο 6-1 επί της Ρόμα το βράδυ της Τρίτης, οι «μπλαουγκράνα» έφταναν τα 1.037 συνολικά ξεπερνώντας κατά ένα τη Ρεάλ που ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 1.036.

inner

Ουσιαστικά οι δύο γίγαντες του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν επιδοθεί σε ένα ιδιότυπο μπρα-ντε-φερ, αφού η τρίτη της σχετικής κατάταξης, Μπάγερν Μονάχου μετά το 4-0 κόντρα στον Ολυμπιακό ακολουθεί με 856, διαφορά δηλαδή που είναι αδύνατο να καλυφθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Στην τέταρτη θέση είναι η Γιουβέντους με συνολικά 746, ενώ την πεντάδα κλείνει μια παρουσία-έκπληξη. Πρόκειται για την Άντερλεχτ, η οποία προφανώς συντηρείται εκεί ψηλά κυρίως λόγω των δαφνων του παρελθόντος, με τους παίκτες της να έχουν βρει δίχτυα 640 φορές.

inner

Πάντως, οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης μπορούν να αισιοδοξούν πως σύντομα, μπορεί κι απόψε μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, η συγκεκριμένη πρωτιά θα τους ανήκει ξανά, ενώ η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα νούμερα στο τέλος της χρονιάς ελάχιστη σημασία θα έχουν και το μόνο που θα κάνει τη διαφορά θα είναι τα χέρια στα οποία θα καταλήξουν οι κούπες και ιδιαίτερα εκείνη με τα μεγάλα αυτιά…

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x