sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπαρτσελόνα: Πανίσχυρη ξανά, πάει για την κούπα!

Έκανε ξανά μεταγραφάρες, ανέβασε το επίπεδό της κατακόρυφα, κράτησε τον ίδιο μαέστρο με πέρσι στον πάγκο και πλέον η Μπαρτσελόνα παέι να τελειώσει τη... δουλειά, να πάρει ξανά την Ευρωλίγκα!

Στον… πλανήτη Μπαρτσελόνα και στα δεκάδες εκατομμύρια που δίνονται κάθε χρόνο για να χτιστεί το μπάτζετ της σεζόν, δεν θέλει και ερώτημα ποιος είναι ο στόχος. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και οι παίκτες του έχουν για ακόμα μια φορά μόνο την κούπα στο μυαλό τους και είναι απόλυτα λογικό. Πέρσι πήγαν όλη τη χρονιά με «σπασμένα» τα φρένα, αλλά εκεί που είχε την μεγαλύτερη σημασία, στο Final 4 του Βελιγραδίου, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και περιορίστηκαν στην μη ικανοποιητική 3η θέση, μπροστά από τον μαχητικό Ολυμπιακό.

Το γεγονός ότι ο Λιθουανός συνεχίζει στο τιμόνι των Καταλανών τους δίνει ένα ακόμα συν, μιας και η φιλοσοφία δεν θα αλλάξει και όσοι ήταν στην ομάδα, ξέρουν τι ζητά ο έμπειρος κόουτς. Από την άλλη πλευρά, έγινα ξανά προσθήκες που τρομάζουν. Γιάν Βέσελι, Τόμας Σατοράνκσι και Νίκολα Κάλινιτς είναι μόνο τρεις από τους «έτοιμους» παίκτες που πήρε και μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το ρόστερ τρομάζει πραγματικά και αυτό που μένει είναι να δέσει όπως λέμε.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα αρκετές φορές ότι τα λεφτά δεν φέρνουν τις κούπες, όμως συχνά βοηθούν σε τεράστιο βαθμό για να φτάσεις κοντά στην αθλητική επιτυχία. Οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα» έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι για ακόμα μια σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, μιας και η ομάδα τους είναι υποψήφια για να την κατακτήσει, πριν καν αρχίσει.

Ήρθαν: Γιάν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε), Τόμας Σατοράνκσι (Ουάσιγκτον Γουίζαρντς), Όσκαρ Ντα Σίλβα (Άλμπα Βερολίνου), Νίκολα Κάλινιτς (Ερυθρός Αστέρας), Μάικ Τόμπεϊ (Βαλένθια), Οριόλ Πόλι (Ανδόρα)

Έφυγαν: Μπράντον Ντέιβις (Ολίμπια Μιλάνο), Νάιτζελ Χέιζ (Φενέρμπαχτσε), Ρόλαντς Σμιτς (Ζαλγκίρις Κάουνας), Ντάντε Έξουμ (Παρτίζαν), Χουάν Μάρκος (Φόρσα Λέιδα), Νικ Καλάθης (Φενέρμπαχτσε), Αγουστίν Ουμπάλ (Μπιλμπάο)

Παραμένουν: Σερτάκ Σανλί, Σέρχι Μαρτίνεζ, Νίκολας Λαπροβίτολα, Άλεξ Αμπρίνες, Κόρι Χίγκινς, Κάιλ Κούριτς, Ρόκας Γιοκουμπάιτις, Νίκολα Μίροτιτς


Μπαρτσελόνα: Πανίσχυρη ξανά, πάει για την κούπα!


Αστέρι: Μπορεί να ήρθαν παικταράδες, όμως ο Νίκολα Μίροτιτς είναι αναμφίβολα ό,τι καλύτερο διαθέτει η Μπαρτσελόνα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι πέρσι ήταν ο MVP της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας, κάτι που όχι μόνο φιλοδοξεί να επαναλάβει, αλλά μπορεί κιόλας. Η επιθετική του ικανότητα είναι το δυνατό του σημείο, που έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς με κανέναν τρόπο.

Ποιον να προσέξετε: Ο Νίκολα Κάλινιτς μπορεί να μην είναι το πρώτο… όνομα, όμως έχει τις δυνατότητες να κάνει φοβερά πράγματα. Οι Καταλανοί προσθέτουν δύναμη στην δωδεκάδα τους και μια ακόμα (από τις πολλές) αξιόπιστη επιλογή τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Η απάντηση είναι αρκετά εύκολη και είναι ο Νικ Καλάθης. Ο βασικός οργανωτής της που έδινε και ένα κάρο ασίστ, είναι πιθανό να είναι το μεγαλύτερο κενό στην ομάδα και φυσικά θα ήθελε να μπορούσε να τον χωρέσει κάπου.

Μεγάλο ατού: Στο τέλος της περσινής σεζόν η 3η θέση που πήρε στο Final 4 δεν τη ικανοποίησε σε καμία περίπτωση, όμως φέτος είναι αλλιώς. Έχει τον ίδιο βασικό κορμό, οι προσθήκες που έγιναν είναι καλύτερες από όσους έφυγαν σε γενικές γραμμές, ενώ ο Γιασικεβίτσιους στο τιμόνι, είναι μεγάλη υπόθεση.

Μεγάλο ερωτηματικό: Ο Τόμας Σατοράνσκι ήρθε… καρφί από το NBA στην ομάδα που του είχε δώσει παλαιότερα το εισιτήριο για τις ΗΠΑ. Η ποιότητά του είναι σίγουρα εξαιρετική και μη αμφισβητήσιμη, όμως αποτελεί ερωτηματικό το αν θα καταφέρει να προσαρμοστεί ξανά τόσο γρήγορα στα ευρωπαϊκά και πιο σκληρά αμυντικά δεδομένα.

Πρόβλεψη πορείας: Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Μπαρτσελόνα όχι θα πρέπει να μπει στα playoffs με άνεση, αλλά να έχει πλεονέκτημα έδρας και στη συνέχεια να πάει στο Final 4. Από εκεί και μετά, το ρόστερ που έχει δεν μπορεί να πάει… τόσο λάθος σε καμία περίπτωση. Η πιθανότητα να μην δέσει και να μην μπορεί να αποδώσει καλά για ένα διάστημα είναι υπαρκτή, ωστόσο κανένας δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα μείνει εκτός οκτάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x