F1

Μπότας: «Η πιο δύσκολη περίοδος της καριέρας μου»

Σε άσχημη περίοδο φαίνεται να βρίσκεται αγωνιστικά ο Βάλτερι Μπότας, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος σε δηλώσεις του, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως την πιο δύσκολη της καριέρας του.

Την αγωνιστική κρίση που διανύει το τελευταίο διάστημα παραδέχτηκε ο πιλότος της Mercedes Βάλτερι Μπότας. Ο Φιλανδός, ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυνατά το πρωτάθλημα, βρίσκεται συνεχώς εκτός ρυθμού μετά την μονοετή ανανέωση του συμβολαίου του με την γερμανική ομάδα. Μάλιστα στο χθεσινό grand prix της Μαλαισίας τερμάτισε 44 δευτερόλεπτα πίσω από τον teammate του, Λιούις Χάμιλτον, στην πέμπτη θέση.

«Ίσως να είναι η πιο δύσκολη περίοδος της καριέρας μου έως τώρα, από πλευράς του πως νιώθω κάθε φορά που βρίσκομαι στο αμάξι. Θέλω απλά να αγωνιστώ. Να βρίσκομαι σε ένα καλό επίπεδο, κάτι που δεν έχω κάνει εδώ και αρκετό καιρό για διάφορους λόγους. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για μένα και την ομάδα, γι αυτό θέλω να αλλάξω αυτή την κατάσταση γρήγορα» δήλωσε ο 28χρονος Φιλανδός.

«Αν συνεχίσω έτσι για πολύ καιρό δεν θα είναι καλό για κανένα. Η ομάδα χρειάζεται βαθμούς, εγώ χρειάζομαι βαθμούς και θέλω πολύ να τους πάρω. Θέλω να κάνω πολύ καλύτερες εμφανίσεις από αυτές που πραγματοποιώ και γρήγορα και σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσω να κάνω ότι χρειαστεί, αλλά όπως προείπα υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά», πρόσθεσε ο πιλότος της Mercedes.

Ο Μπότας βρίσκεται στην τρίτη θέση του φετινού πρωταθλήματος με 222 βαθμούς, 59 πίσω από τον πρωτοπόρο Λιούις Χάμιλτον και 25 πίσω από τον δεύτερο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Επιμέλεια: Αποστόλης Βερτούδος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x