Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Να κάνεις ρεκόρ και να κινδυνεύεις να μείνεις δεύτερος!

Πριν αρχίσει η χρονιά, έγραφα πως για να γίνει μάχη για τον τίτλο θα έπρεπε το εξωπραγματικό ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι των 100 πόντων να κατέβει περίπου στους 85-88 ώστε να ανέβουν οι υπόλοιποι.

Κοιτώντας τη συγκριτική διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα μετά από 30 παιχνίδια για την περσινή σεζόν και τη φετινή το πρώτο πράγμα που διαπιστώνει κανείς είναι το πόσο έκλεισε την ψαλίδα με τη Μάντσεστερ Σίτι η Λίβερπουλ από 81-60 σε 74-73. Το δεύτερο πως κάνει τρομερή δουλειά στην Άρσεναλ ο Έμερι με συν 12 βαθμούς από πέρσι και την έχει γερά στη μάχη για την τετράδα.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πριν αρχίσει η χρονιά, τον Αύγουστο, σας έγραφα πως για να γίνει μάχη για τον τίτλο θα έπρεπε το εξωπραγματικό ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι των 100 πόντων να κατέβει περίπου στους 85-88 ώστε να ανέβουν οι υπόλοιποι από δέκα έως 15 πόντους προκειμένου να της πάρουν τον τίτλο. Το σενάριο έμοιαζε πολύ δύσκολο και όμως οκτώ πλέον παιχνίδια πριν το τέλος, η Λίβερπουλ έχοντας ξεπεράσει τον εαυτό της και διαθέτοντας το ρεκόρ πόντων στην ιστορία της μαζί με το 1987-88 για τα πρώτα τριάντα παιχνίδια, κοντράρει στα ίσα την υπερομάδα του Πεπ που κάνει δεύτερη φοβερή σεζόν! Για τη Σίτι το γεγονός του ότι έχει επτά βαθμούς λιγότερους από πέρσι αποτελεί τεράστια επιτυχία διότι πριν ένα χρόνο με τους 81 βαθμούς που είχε ήταν ήδη 16 πόντους παραπάνω από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα.

Τώρα με την δεύτερη καλύτερη συγκομιδή της ιστορίας του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από 30 ματς όχι μόνο δεν έχει ξεφύγει αλλά έχει κολλημένη πίσω της την Λίβερπουλ!

Ποτέ στο παρελθόν ομάδα που είχε 73 πόντους όπως τώρα η Λίβερπουλ δεν βρισκόταν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πάλι μετά από 30 παιχνίδια, κάτι που δείχνει το πόσο σπουδαία σεζόν κάνει η ομάδα του Κλοπ. Επίσης μόνο άλλη μία φορά στο παρελθόν η Λίβερπουλ είχε μετά από 30 παιχνίδια μόλις μια ήττα Και αυτό ήταν την χρονιά του 1987 – 88 όταν αποδεδειγμένα και αντικειμενικά διέθετε μία από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας της, με τον Κένι Νταλγκλίς παίκτη-προπονητή και σταρ όπως ο Μπαρνς, ο Χάνσεν, ο Μπίρντσλι, ο Όλντριτζ, ο Νικολ, ο Γουίλιαν, ο Χάουτον! Εκείνη την χρονιά και χάνοντας βαθμούς στο τέλος, η Λίβερπουλ πήρε τον τίτλο με εννέα πόντους απόσταση από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x