Επικαιρότητα

Νέα εθνικά όρια για τις εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων στην Ευρώπη - αλλάζουν όλα

Το ΕΚ ενέκρινε σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου τη μείωση των επιτρεπόμενων εθνικών ορίων για τις εκπομπές βασικών ρύπων μέχρι το 2030.

Το ΕΚ ενέκρινε σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου τη μείωση των επιτρεπόμενων εθνικών ορίων για τις εκπομπές βασικών ρύπων μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένων του οξειδίου του αζώτου NOx, των σωματιδίων και του διοξειδίου του θείου. Το ΕΚ είχε ήδη συμφωνήσει ανεπισήμως επί της συγκεκριμένης νομοθεσίας με την ολλανδική προεδρία του Συμβουλίου. Η ατμοσφαιρική ρύπανση εκτιμάται ότι προκαλεί ετησίως περίπου 400.000 πρόωρους θανάτους στην ΕΕ.

Οσον αφορά στην αυτοκίνηση, ήδη οι εταιρείες έχουν πάρει το "μήνυμα", στρέφονται προς την ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη, περιορίζουν την παραγωγή κινητήρων πετρελαίου μικρού κυβισμού και αυξάνουν την εξέλιξη κινητήρων βενζίνης μικρού κυβισμού με turbo, που χαμηλώνουν κατανάλωση και ρύπους.

Η εισηγήτρια του ΕΚ, Julie Girling (ΕΣΜ, Ηνωμένο Βασίλειο), δήλωσε τα εξής: «Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η υπ' αριθμόν ένα περιβαλλοντική αιτία θανάτου στην ΕΕ. Το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει δραματικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών...

Περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x