Γενικά

Νέο Mitsubishi Space Star: Μικρό με τεχνολογίες μεγάλων

Η νέα γενιά Space Star φέρνει ασφάλεια μεγάλου αυτοκινήτου στη μικρή κατηγορία, με χαρακτηριστικά Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) σπάνια για την κατηγορία A.

Εξι χρόνια μετά το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του το Space Star της Mitsubishi ανανεώνεται αισθητικά και λειτουργικά, ώστε να αποτελέσει μία εναλλακτική πρόταση για τους Ευρωπαίους, συνδυάζοντας ιαπωνική αξιοπιστία και νέα χαρακτηριστικά ADAS. Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία που αναπτύχθηκε για τα ASX και L200, ολόκληρο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου (καπό, φτερά, προφυλακτήρας, μάσκα, σύστημα φωτισμού LED – ανάλογα με την αγορά και το μοντέλο) έχει ανασχεδιαστεί πλήρως.

Αυτό το ολοκληρωμένο face-lift μεταμορφώνει το Space Star σε ένα κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση μικρό αυτοκίνητο με πιο δυναμικό στήσιμο, που όμως διατηρεί τις ευέλικτες διαστάσεις του (μόνο 5 cm προστέθηκαν).



Στο πίσω τμήμα, ένας νέος, φαρδύτερος, πιο ανάγλυφος προφυλακτήρας δείχνει το αυτοκίνητο χαμηλότερο και φαρδύτερο με μία νέα αίσθηση αναλογιών που αναδεικνύεται από τη νέα σχεδίαση των πίσω φώτων (LED) σχήματος L. Η συνολική εντύπωση επιτείνεται από τη μεγάλη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο, φως στοπ, ψηλά τοποθετημένο, που συμβάλλει επίσης στην έξοχη αεροδυναμική (Cd: 0.27). Πιο δυναμικό οπτικά, το νέο Space Star «πατά» σε πιο περίτεχνες ζάντες αλουμινίου 15΄΄ με νέες φαρδιές ακτίνες και κατεργασία με μηχανική κοπή (machine cut).

Η αίσθηση ποιότητας συνεχίζεται στο εσωτερικό. Στην καμπίνα του νέου Space Star ξεχωρίζουν οι νέες επενδύσεις, ενώ στάνταρ είναι ο συνδυασμός υφάσματος με γεωμετρικά μοτίβα (κέντρο) και πλεκτής ύφανσης (πλαϊνά), με ή χωρίς ραφές ανάλογα με την έκδοση. Προαιρετικός είναι ο συνδυασμός υφάσματος με γραφικά μοτίβα (κέντρο) και συνθετικού δέρματος (πλαϊνά) με ραφές και μπορντούρες.

Η νέα γενιά Space Star φέρνει ασφάλεια μεγάλου αυτοκινήτου στη μικρή κατηγορία, με χαρακτηριστικά Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) σπάνια για την κατηγορία A. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών (Forward Collision Mitigation), Lane Departure Warning system, αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων (AHB) και κάμερα οπισθοπορείας. Το βάρος της βασικής έκδοσης δεν υπερβαίνει τα 860 κιλά (μόλις +15 κιλά έναντι του απερχόμενου μοντέλου). Το μήκος του είναι 3.845 mm και εξασφαλίζει τη μεταφορά πέντε ατόμων.



Διαθέτει νέους, αποδοτικούς, ελαφριούς 3-κύλινδρους βενζινοκινητήρες (1.0 με 71 ίππους και 88 Nm – 1.2 με 80 ίππους και 106 Nm) με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων MIVEC της Mitsubishi και σύστημα Auto Stop & Go (ανάλογα με το μοντέλο). Συνδυάζονται με ένα νέο 5-τάχυτο κιβώτιο ή το INVECS-III CVT (μόνο με τον κινητήρα 1.2 το δεύτερο). Οι μηχανικοί της Mitsubishi ενσωμάτωσαν έναν πολύ αποδοτικό εναλλάκτη 130A και νέες σχέσεις μετάδοσης για το κιβώτιο 5 M/T.

Το Space Star εφοδιάζεται με το σύστημα Smartphone-linked Display Audio (SDA) της Mitsubishi. Διαθέσιμο σε 16 διαφορετικές γλώσσες, προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες που συναντάμε στα μεγαλύτερα μοντέλα MMC (πλοήγηση, τηλέφωνο, μουσική…) με πρόσβαση μέσω μιας μεγάλης οθόνης αφής WVGA 7΄΄ και δυνατότητες USB (video & μουσική), λειτουργία DAB και την ασφάλεια μιας κάμερας οπισθοπορείας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x