sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Νέο πρωτάθλημα, νέες φάτσες!

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος το sport-fm.gr κάνει τις απαραίτητες συστάσεις με αυτούς που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στους 16 μονομάχους.

Όσο και να το υποτιμούμε, όσο και να μας διαλύει τα νεύρα με την ανοργανωσιά, τα φαλτσοσφυρίγματα, τα μπάχαλα, τις άδειες εξέδρες, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είναι το δικό μας πρωτάθλημα. Και αυτό που λείπει περισσότερο από κάθε κλασικό ποδοσφαιρόφιλο ή ποδοσφαιρόπληκτο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ήρθε, όμως, το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και μαζί του μια ακόμα βερσιόν της δικής μας Λίγκας.

Απαλλαγμένη πια – έστω και λίγο πριν τη σέντρα – από τα πλέι οφ, γεμάτη όμως νέες φάτσες πάνω στις οποίες έχουν στηριχθεί οι προπονητές για να πετύχουν τους στόχους τους. Όσο πλάκα έχει να κάνεις στο φινάλε κάθε ποδοσφαρικής περιόδου τον απολογισμό και να μοιράζεις τους... λογαριασμούς σε παίκτες και προπονητές άλλο τόσο ενδιαφέρον είναι να σκέφτεσαι τι απαιτήσεις έχεις από τους νέους αστέρες της Λίγκας. Ας τα πάρουμε με τη σειρά...

ΑΕΚ
Μάρκο Λιβάγια

inner

Προσωπικός του στόχος είναι να στεριώσει επιτέλους σε κάποια ομάδα. Για να το πετύχει θα πρέπει να δικαιώσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ που τον επέλεξαν για πρωταγωνιστή στην επιθετική τους γραμμή. Αλήθεια είναι ότι στα πρώτα επίσημα ματς δεν κατάφερε καν να φανεί απειλητικός, αλήθεια είναι επίσης, όμως, ότι για διαφορετικούς σε κάθε ματς λόγους η ΑΕΚ απέτυχε και να δημιουργήσει πολλές φάσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κροάτης ξεχειλίζει από ποιότητα, δεν υπάρχει αμφιβολία επίσης ότι ο Χιμένεθ περιμένει από αυτόν μίνιμουμ 12 γκολ. Μέσα στους στόχους του να διαλύσει και το προφίλ του άτακτου που κουβαλά από τις προηγούμενες ομάδες του, αντικρύζοντας πολλές φορές την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Απόλλων Σμύρνης
Γκονζάλο Καστιγιέχος


Από τους πρωταθλητές των μεταγραφών ο Απόλλωνας, από τους πρωταγωνιστές στο μεταγραφικό παζάρι της ομάδας της Ριζούπολης ο Αργεντινός φορ. Και αυτό διότι θα είναι ο παίκτης που θα κρίνει εν πολλοίς με την απόδοσή του την τύχη της νεοφώτιστης ομάδας. Στα 31 του διακρίνεται για την έφεσή του στο ψηλό παιχνίδι, είναι καλός και στα τελειώματά του με το καλό δεξί του πόδι, σπεσιαλίστας στα πέναλτι, δουλευταράς και με καλά σωματικά προσόντα. Με άλλα λόγια έχει όλα τα προσόντα να πετύχει κι όσα ζητάει από αυτόν ο Άκης Μάντζιος. Να βάλει δηλαδή 10-12 γκολ και να βοηθήσει την ομάδα να μείνει στην κατηγορία.

Αστέρας Τρίπολης
Λεβί Μαντιντά


Οι Αρκάδες επιβεβαιώνουν για ακόμα μια χρονιά ότι διαθέτουν εξαιρετικούς σκάουτς. Και αυτό γιατί εντόπισαν στην Ταραγόνα κι έκαναν δικό τους έναν αμυντικό χαφ που έχει τις προδιαγραφές να συμπεριληφθεί στις κορυφαίες μεταγραφές της σεζόν. Ο Γκαμπονέζος Μανταντά έχει τρομερά αθλητικά προσόντα, πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και είναι σε εξαιρετική ηλικία. Δεν μπόρεσε να στεριώσει τη Θέλτα από την οποία δόθηκε δανεικός στην Ταραγόνα στο ελληνικό πρωτάθλημα όμως όχι μόνο μπορεί να καθιερωθεί αλλά και να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να γίνει ο επόμενος που θα χρυσοπωληθεί από τους Αρκάδες. Προσδοκία γι’ αυτόν είναι να κάνει 20+ συμμετοχές και να συμμαζέψει τη μεσαία γραμμή του Αστέρα.

Ατρόμητος
Αζέρ Μπουσούλατζιτς


Θα είναι ένα πρόβλημα για τους συναδέλφους που θα κάνουν τις περιγραφές στους αγώνες του Ατρομήτου, θα είναι όμως και η λύση στα προβλήματα που βγάζει η ομάδα του Κάναντι στη μεσαία γραμμή. Ο Βόσνιος έρχεται για να κάνει μια ακόμα γεμάτη χρονιά, έρχεται για να γεμίσει τον άξονα με την παρουσία του, να πάρει τις πρώτες μπάλες με τα 187 εκατοστά του και να σβήσει τα κενά στο τρανζίσιον παιχνίδι που παρουσίασε η ομάδα του στα φιλικά του καλοκαιριού. Δεν φημίζεται για την τεχνική του κατάρτιση, ξεχωρίζει όμως για την εργατικότητά του και μπορεί με σχετική άνεση να παίξει και 6άρι και 8άρι. Αυτό που θέλουν στο Περιστέρι από τον Βόσνιο είναι να κάνει μίνιμουμ 25 συμμετοχές. Τις έχει για πλάκα βάσει βιογραφικού.

Κέρκυρα
Φάμπιο Νούνιες


Σε μια γενικά μέτρια μεταγραφική σεζόν για τους Φαίακες ο Πορτογάλος είναι ό,τι πιο «εξωτικό». Πορτογάλος, σε εξαιρετική ηλικία (23 ετών), με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και έκρηξη στα πρώτα μέτρα ο Νούνιες έρχεται για να προσπαθήσει να γίνει ο «Βιεϊρίνια του ΑΟΚ». Έχει κι αυτός συμμετοχές με όλες τις μικρέ εθνικές ομάδες της χώρας του, ενώ έχει περάσει από τα τμήματα υποδομής και της Μπενφίκα και της Πόρτο. Η προσδοκία γι’ αυτόν είναι απλή: να μας χαρίσει καμία φάση της προκοπής. Οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν κάτι ακόμα. Να κάνει ο Νούνιες σεζόν με διψήφιο αριθμό συμμετοχών κάτι που πέτυχε μόνο στην Μπελενένσες.

Λαμία
Πίτι

Με πάνω από 150 παιχνίδια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν αλλά και με 36 χρόνια φορτωμένα στην πλάτη του ο Ισπανός έρχεται να γίνει ο αγωνιστικός ηγέτης της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ. Το δεξί το έχει για να ανεβαίνει μόνο στο τρόλει αλλά με το αριστερό εκτελεί αριστουργηματικά τις στημένες φάσεις, έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, καλά τελειώματα, καλή σέντρα και πάνω απ’ όλα είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Θα παίξει κυρίως αριστερά στην επίθεση αλλά μπορεί να σταθεί και ως δεκάρι. Στη σφιχτή ομάδα που αναμένεται να εμφανίσει ο Τεννές ο Πίτι καλείται να γίνει αυτός που θα βοηθά τη μηχανή να λειτουργεί επιθετικά. Η προσδοκία γι’ αυτόν είναι να πλησιάσει διψήφιο αριθμό ασίστ.

Λάρισα
Σάντι Κρίζμαν


Ένα από τα αρκετά μεταγραφικά στοιχήματα της ΑΕΛ. Ο Κροάτης δεν είναι τόσο δυναμικός όσο ντελικάτος επιθετικός. Με καλή τεχνική κατάρτιση και ικανότητα να παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης ο Κρίζμαν μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στην προσπάθεια της ΑΕΛ να μείνει στην κατηγορία. Τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν ιδανικά για να πλαισιώσει τον πιο βαρύ Περόνε στην επίθεση της ΑΕΛ, μένει να δούμε αν ο Κροάτης θα καταφέρει να έχει συνεπή παρουσία στην 11άδα της ομάδας.

Λεβαδειακός
Μπραντάο


Και μόνο το γεγονός ότι το παλικάρι το συγκεκριμένο έκανε τελικά – έστω και στα 37 του – το ταξίδι για την πατρίδα μας συγκίνησε πολλούς. «Θαμώνας» επί σειρά ετών στα πρωτοσέλιδα ως στόχος του Ολυμπιακού ο Βραζιλιάνος ήρθε με καθυστέρηση για να φορέσει τα πράσινα και μπλε του Λεβαδειακού. Αριστεροπόδαρος, εξαιρετικός ακόμα στο ψηλό παιχνίδι, διατεθειμένος να μουρλάνει τους αντιπάλους στις αγκωνιές και τις τσιμπιές... Αν ο Μπραντάο καταφέρει και βάλει 10+ γκολ στο πρωτάθλημα μπορεί και να αναγκάσει τον Κομπότη να παραβιάσει τον εσωτερικό κανονισμό και να του δώσει το «10» το οποίο παραδοσιακά κρατά για πάρτη του...

Ξάνθη
Έρικ Γέντρισεκ


Δεν πλησιάζει την περίπτωση Μπραντάο αλλά και ο Σλοβάκος αλήθεια είναι ότι μια συγκίνηση την προκάλεσε μόλις ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την Ξάνθη. Δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν άλλωστε που είχε απασχολήσει τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κυρίως όταν έπαιζε στη Γερμανία που έκανε και τις καλύτερες χρονιές του. Παραμένει γρήγορος, έχει ακόμα καλά κοντρόλ της μπάλας, δεν είναι κοπρίτης σε καμία περίπτωση απλά υστερεί – αν και δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια – στο γκολ. Έρχεται από δύο γεμάτες χρονιές με την Κρακόβια και θα προσπαθήσει να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν γι’ αυτόν και λένε για 20 συμμετοχές και 10 γκολ.

Ολυμπιακός
Μεχντί Καρσελά


inner

Καλός ο Ζιλέ, καλός ο Οφόε, αποκάλυψη ο Κούτρης, με βαρύ βιογραφικό ο Εμενίκε αλλά... Αυτός που ταιριάζει περισσότερο στα θέλω του οπαδού του Ολυμπιακού είναι ο Μαροκινός. Για όσους ψάχνουν ουσία ας πάνω παρακάτω. Ο Καρσελά αναζητεί πρώτα το θέαμα το οποίο απλόχερα προσφέρει στους φίλους του ποδοσφαίρου και μόνο μέσω αυτού φτάνει και στην ουσία κυρίως με τις ασίστ που μοιράζει στους συμπαίκτες του. Προσδοκία που υπάρχει από αυτόν είναι οι 10+ ασίστ στο πρωτάθλημα και οι 4-5 κόκκινες κάρτες που θα «δώσει» στους αντίπαλους αμυντικούς με τις συνεχείς κοφτές του ντρίπλες.

Παναθηναϊκός
Αντρές Τσάβες


inner

Ο νέος κάτοχος του πράσινου «9». Ένας επιθετικός – παραγγελιά για κάθε εξέδρα. Παίκτης με σουτ – δυναμίτη, με πολύ γρήγορο ξεπέταγμα και σε εξαιρετική ηλικία. Δεν υπάρχουν, αλήθεια είναι, πολλοί παίκτες τους οποίους μπορούσε να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός και θα μαλάκωναν την πίκρα για την απώλεια του Μπεργκ. Ο Τσάβες το κατάφερε. Λίγο ο ερχομός του από την Μπόκα, λίγο η εξαιρετική του ηλικία, λίγο η τάση του να κρεμιέται στα κάγκελα μετά τα γκολ που πετυχαίνει τον έβαλαν ψηλά στην εκτίμηση των οπαδών του ΠΑΟ πριν ακόμα παίξει με την πράσινη φανέλα. Τι περιμένουν από αυτόν; Να σκοράρει 15+ γκολ...

Παναιτωλικός
Φράνκο Μάζουρεκ


Νίκολα Μαρτίνες, Λούκας Βιγιαφάνιες και τώρα Φράνκο Μάζουρεκ. Η νέα ανακάλυψη των Αγρινιωτών στην Αργεντινή. Κοντούλης και μπαλαδόφατσα ο Μάζουρεκ έρχεται στα 22 του χρόνια για να νοστιμίσει το παιχνίδι του Παναιτωλικού. Παίζει δεκάρι αλλά μπορεί να βγει και στην άκρη, έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, πολύ καλά στημένα, είναι ομαδικός, κινείται καλά χωρίς την μπάλα. Χωρίς πολλά λόγια ο Φράνκο μπορεί να γίνει ατραξιόν και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες φέρνοντας σε ένα χρόνο από τώρα μια πρόταση με αρκετά ψηφία για την αγορά του.


Πανιώνιος
Εσχάν Χατζισάφι


Οι Νεοσμυρνιώτες αυξάνουν την εν Ελλάδι Ιρανική παροικία προσθέτοντας στη μηχανή τους έναν πολύ καλό αριστερό μπακ με δυνατότητες να παίξει και κεντρικός χαφ. Με εξαιρετικά χτυπήματα στις στημένες φάσεις, με αρκετή διάθεση για δουλειά, με καλά αθλητικά προσόντα και σε εξαιρετική ηλικία ο Χατζισαφί μπορεί για πλάκα να αποδειχθεί η νέα μεταγραφική κλοπή του Πανιωνίου. Αν δεν είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην Ελλάδα και με τα ντράβαλα λόγω της συμμετοχής του στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ όλα θα ήταν καλύτερα γι’ αυτόν. Παρ’ όλα αυτά διατηρεί στο ακέραιο τις πιθανότητες να αναδειχθεί μεταγραφή της χρονιάς. Αυτό, άλλωστε, εύχονται και προσδοκούν οι άνθρωποι του Πανιωνίου.

ΠΑΟΚ
Ρόμπερτ Μακ


inner

Αλήθεια είναι ότι ο Σλοβάκος δεν είναι νέος στο πρωτάθλημά μας. Τον έχουμε δει ξανά στο παρελθόν με την ίδια φανέλα και ξέρουμε πόσα μπορεί να κάνει. Για την ακρίβεια, για όσα έκανε στην πρώτη του θητεία με τον ΠΑΟΚ κλήθηκε να επιστρέψει στην Τούμπα. Αναμένεται να γίνει ο «κολλητός» του Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης και ίσως αναγκάσει σε λίγες εβδομάδες τον Λουτσέσκου να δοκιμάσει σχήματα με 2 επιθετικούς αφήνοντας το 4-2-3-1. Εξαιρετικός μπουκαδόρος, σουτάρει πολύ καλά από μακριά και μπορεί αν του πάνε όλα καλά να φτάσει τα περίπου 12-13 γκολ που ψάχνει από αυτόν ο ΠΑΟΚ.


ΠΑΣ Γιάννινα
Φρανκ Μπετρά


Σε ένα μετρημένο και ίσως φτωχό μεταγραφικό καλοκαίρι ο ΠΑΣ Γιάννινα κάλεσε τον Τζόναθαν Ροντρίγκες και τον νεαρό Γάλλο να τον ενισχύσουν στην επιθετική γραμμή. Αν και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα αν ο Μπετρά περάσει και δεν ακουμπήσει στους «Ζωσιμάδες» τον επιλέγουμε ως το νέο πρόσωπο της ομάδας γιατί είναι σε εξαιρετική ηλικία, έρχεται από την Αγγλία (Σέφιλντ Γουένσντει) και – παρά το γεγονός ότι δεν διακρίνεται για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά – είναι δυναμίτης στο ψηλό παιχνίδι και έχει αρκετά καλά σωματικά προσόντα. Η προσδοκία για τον Γάλλο φορ; Να καθιερωθεί αρχικά στο ροτέισον του ΠΑΣ. Αν, δε, καταφέρει να βάλει και πάνω από 6-7 γκολ...

Πλατανιάς
Πιοτρ Γκρέλτσακ


Ή κάπως έτσι. Με επτά σύμφωνα και δύο φωνήεντα μόνο γκάγκαρος Πολωνός μπορεί να προφέρει σωστά το επώνυμό του. Πρόβλημα κι αυτός για τους σπορτκάστερ, ο Παράσχος ελπίζει να γίνει πρόβλημα και για τα αντίπαλα στόπερ. Δεν φημίζεται για την τεχνική του κατάρτιση αλλά για τον δυναμισμό, τη συγκέντρωσή του, το φαρμακερό μακρινό του σουτ και την ομαδικότητά του. Μπορεί να μην είναι το πιο ντελικάτο φορ του πρωταθλήματος, μπορεί να γίνει, όμως, εργαλείο στα χέρια του προπονητή του και να τον βοηθήσει να μείνει στην κατηγορία σκοράροντας 7-8 γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x