• Σε όλες τις χώρες στο κομμάτι του ποδοσφαίρου ψάχνουν να βρουν πώς και πότε θα ολοκληρωθεί η σεζόν, έτσι ώστε να μην υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή στο άθλημα.

• Τι γίνεται εδώ στην Ελλάδα; Οι πληροφορίες μας λένε ότι ενώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήθελαν να επαναρχίσει η σεζόν κατά τα τέλη Απρίλη, εκτιμάται ότι με βάση τις προβλέψεις που γίνονται αυτή την στιγμή για την εξέλιξη του ιού, κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο, ίσως κι απίθανο.

• Θεωρούν δε ως το πιο πιθανό σενάριο, το ενδεχόμενο να επαναξεκινήσει η ποδοσφαιρική σεζόν την τελευταία εβδομάδα του Μάη και δη την Κυριακή 24/5! Κι αφού σήμερα έχουμε 22 Μάρτη, μιλάμε λοιπόν για δύο ολόκληρους μήνες μετά…

• Πάντα σύμφωνα με το συγκεκριμένο σενάριο, η σεζόν μπορεί έτσι να κλείσει την Κυριακή 5 Ιουλίου! Γιατί στο διάστημα από 24/5 έως και 5/7 θα υπάρχουν διαθέσιμες 13 ημερομηνίες για αγώνες. Σε αυτές τις 13 ημερομηνίες θα μπουν οι δέκα αγωνιστικές των πλέϊ οφ, οι ημιτελικοί του Κυπέλλου, ο τελικός του Κυπέλλου και η ρεβάνς Γουλβς-Ολυμπιακός!

• Με τους αγώνες να γίνονται Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή συνεχώς αυτό το διάστημα των 42 ημερών, το πρόγραμμα βγαίνει! Πιεστικά, αλλά βγαίνει και τελειώνει η σεζόν στις 5 Ιουλίου. Το πρόβλημα θα υπάρξει αν ο Ολυμπιακός περάσει τη Γουλβς! Τότε, θα πρέπει να δημιουργηθούν ακόμη δύο κενές ημερομηνίες και να φτάσει η σεζόν στις 12 Ιουλίου!

• Το καλό, από την άποψη του (όποιου) προγραμματισμού μπορεί να γίνει, είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς θα διεξαχθεί είτε αμέσως πριν αρχίσουν τα πλέϊ οφ, είτε μία-δύο αγωνιστικές αφότου έχουν αρχίσει. Οπότε, θα ξέρει τουλάχιστον η Λίγκα τι θα έχει κάνει ο Ολυμπιακός.

• Μία άλλη σκέψη που υπάρχει, προκειμένου να ελαττωθεί η ασφυχτική πίεση, είναι να γίνει ένας γύρος πλέϊ οφ και άρα πέντε αγωνιστικές. Με πέντε αγωνιστικές, συν τους ημιτελικούς και τον τελικό Κυπέλλου, το πρόγραμμα γίνεται διαφορετικό, δεν υπάρχει κι η πίεση για το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και γενικά θα είναι πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση.

• Από την άλλη, πρέπει να γίνει νέα κλήρωση των πλέϊ οφ, να συμφωνήσουν οι ομάδες σε κάποια πράγματα κλπ, κλπ. Εξ ου και όλοι άλλωστε στην Ευρώπη περιμένουν από την ΟΥΕΦΑ να δώσει μία γενικότερη κατεύθυνση, την οποία θα ακολουθήσουν π.χ. όλες οι χώρες που έχουν πλέϊ οφ.