Κώστας Νικολακόπουλος

Ένας Παπακούλι για τον Ολυμπιακό!

Αν πιστέψουμε σοβαρή πηγή στην Ισπανία, ο Ολυμπιακός είναι μεταξύ των ομάδων που ενδιαφέρονται για τον βασικό αμυντικό μέσο της Ράσινγκ του Σανταντέρ, τον Παπακούλι Ντιόπ.

Αν πιστέψουμε σοβαρή πηγή στην Ισπανία, ο Ολυμπιακός είναι μεταξύ των ομάδων που ενδιαφέρονται για τον βασικό αμυντικό μέσο της Ράσινγκ του Σανταντέρ, τον Παπακούλι Ντιόπ.

Πρόκειται για Σενεγαλέζο διεθνή (5 φορές) 26 ετών (19-3-1986), που φέτος στις 38 αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος έχει παίξει στις 34 (33 βασικός), έχει ένα γκολ και τέσσερις ασίστ.

Η Σανταντέρ υποβιβάστηκε και λέγεται πως ο Ντιόπ έχει όρο στο συμβόλαιό του να φύγει με λίγα λεφτά. Έκανε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του φέτος κι έχει γαλλικό διαβατήριο. Η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο υπολογίζεται στα 3 εκ. Ευρώ.

Να υπενθυμίσω ότι ο Κοβάσεβιτς σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Ισπανία για «διάφορα ραντεβού». Μήπως και για να δει παίκτες;…

Ο 26χρονος Αφρικανός ξεκίνησε τη σεζόν παίζοντας αμυντικός μέσος, υπό τις οδηγίες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ-είτε μόνος του, είτε δίπλα στον Κόλσα, κόφτη επί σειρά ετών της Ράσινγκ. Στη συνέχεια κι επειδή η ομάδα του αντιμετώπισε πρόβλημα δημιουργικό κι ο ίδιος είναι μπαλαδόρος αμυντικός μέσος, ο νέος προπονητής του άλλαξε θέση και τον έβαλε δεκάρι, σχεδόν σε όλο το δεύτερο μισό της σεζόν. Και τα πήγε περίφημα και σε αυτό το ρόλο.

Τον παίκτη τον έχω δει, παρακολουθώντας γενικά το ισπανικό πρωτάθλημα. Και μου έχει κάνει καλή εντύπωση. Γιατί είναι αμυντικός μέσος που ξέρει μπάλα. Και ντριμπλάρει και μακρινή πάσα έχει και κρατάει την μπάλα και την κυκλοφορεί πολύ καλά, ανοίγοντάς της στα πλάγια και κάθετα. Τον είχα σταμπάρει σε ένα παιχνίδι Σανταντέρ-Μπαρτσελόνα (0-2), αφού ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα από την ομάδα του και απέναντι στους παικταράδες χαφ της Μπάρτσα. Τον έβλεπες ότι στεκόταν καλά σε τέτοιο επίπεδο. Κι άλμα καλό έχει και στημένα έχει και γενικά είναι καλός παίκτης.

Δεν μπορώ εγώ να ξέρω αν κάνει για τον Ολυμπιακό η, για την τάδε η, την δείνα ομάδα, αλλά αν μη τι άλλο είναι ένας καλός, πολυσύνθετος μέσος. Και κάτι τέτοιες επιλογές μοιάζουν να είναι ψαγμένες.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x