Κώστας Νικολακόπουλος

Μήπως είχε καλό δεξιό μπακ ο Ολυμπιακός;

Αναρωτιόμουν χθες προχθές μέσω της στήλης αν μπορεί όντως ο Βαλβέρδε να θέλει στη Βαλένθια τον Φουστέρ και τον Τζιμπούρ.

• Κι όμως φίλοι μου, σοβαρές πηγές από την Ισπανία λένε ότι πράγματι τουλάχιστον τον Φουστέρ τον θέλει. Δεν ξέρω αν θα τον πάρει, αλλά τον θέλει. Άβυσσος η ψυχή του Ερνέστο.

• Τέλος πάντων, άλλο θέλω να γράψω σήμερα. Διότι, με τον Τοροσίδη ακόμη να μην ανοίγει τα χαρτιά του για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, λογικό είναι να κοιτάζει ο Ολυμπιακός τι θα κάνει με δεξί μπακ, αν τελικά δεν μείνει ο αρχηγός του.

• Και πλάκα πλάκα αποδεικνύεται πως ο Ολυμπιακός είχε κι άλλον δεξιό μπακ, καλό και τον άφησε κι έφυγε. Κι όχι απλά δεν πήρε φράγκο, αλλά τον πλήρωσε κιόλας για να σπάσει το συμβόλαιό του! Βεβαίως, για τον Γκαλίτσιο αναφέρομαι. Για ένα παιδί που όλοι μας είχαμε υποτιμήσει κι αυτό φεύγοντας από το Ρέντη, βρήκε τον εαυτό του. Γιατί στη Λάρισα μια χαρά αμυντικός ήταν-εξ ου άλλωστε και τον είχε πάρει ο Ολυμπιακός.

• Ο Γκαλίτσιος κύριοι, στα 26 προς 27 χρόνια του, αποτελεί αναντικατάστατο στέλεχος της Λόκερεν, που δεν είναι καμία ομάδα της πλάκας στο Βέλγιο. Πέρσι κατέκτησε το κύπελλο κι αυτή την στιγμή είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας, μετά από 21 αγωνιστικές, διεκδικώντας την 2η θέση από την Κλαμπ Μπριζ και την Βάρεγκεμ (έκπληξη της χρονιάς), ευρισκόμενη πάνω από γνωστές δυνάμεις του βελγικού ποδοσφαίρου όπως οι Σταντάρ Λιέγης και Γκενκ.

• Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού από τις 21 αγωνιστικές έχει παίξει στις 20, όλες 90λεπτα. Μία φορά δεν έπαιξε, λόγω καρτών. Όπως βασικός ήταν και στα δύο προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ το καλοκαίρι. Όπως βασικός ήταν και πέρσι, πηγαίνοντας στο Βέλγιο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Μόνο τις αγωνιστικές της τιμωρίας του λόγω αποβολών είχε χάσει.

• Άμα λάχει, τώρα ο Γκαλίτσιος κοστολογείται από τη Λόκερν 2 εκ. Ευρώ στις κρούσεις που έχουν γίνει από Άντερλεχτ και Σταντάρ Λιέγης.

• Θα μου πείτε, με το δίκιο σας, «ρε αδελφέ σου άρεσε ο Γκαλίτσιος, όποτε έπαιξε στον Ολυμπιακό;». Και η απάντηση πράγματι θα είναι, «όχι». Μόνο που θα πρέπει να θυμηθούμε πως 2,5 χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό, ευκαιρίες ουσιαστικά πήρε μόνο τη μία χρονιά. Τη χειρότερη του Ολυμπιακού σε αυτά τα 17 χρόνια που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο…Τότε, έπαιξε τρία ματς βασικός στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε άλλα 13 βασικός στο πρωτάθλημα, τα περισσότερα στο β΄ μισό της σεζόν, τότε που η ομάδα είχε καταρρεύσει.

• Μπορεί ο Γκαλίτσιος να μην έπαιζε ποτέ στον Ολυμπιακό. Όμως, η εξέλιξή του εδώ κι ενάμιση χρόνο στο Βέλγιο, αν μη τι άλλο μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως ο Ολυμπιακός είχε καλό δεξί μπακ και ποτέ δεν το αξιοποίησε, παρότι ο Τοροσίδης, για διάφορους λόγους, κάθε χρόνο χάνει κατά μέσο όρο 15 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις-άρα υπήρχε χώρος και για τον Γκαλίτσιο…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x