Κώστας Νικολακόπουλος

Έτσι θα παιχτεί και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, όπως στην Τούμπα;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη ρεβάνς του Κυπέλλου απόψε στο Καραϊσκάκη, δημοσιεύοντας τέσσερις φωτογραφίες που λένε πολλά.

• Σε περιπτώσεις τόσο κρίσιμων αγώνων όπως ο αποψινός, η κλασική ερώτηση είναι, πού θα κριθεί η πρόκριση. Για να ξεφύγω από τις κλασικές απαντήσεις, θα δημοσιεύσω σήμερα μία σειρά από…φωτογραφίες του πρώτου αγώνα, προσπαθώντας να δώσω μία απάντηση…

• Πρώτη φωτογραφία. Ο Άκπομ πάει με σκαριά και χτυπάει στο γόνατο τον Μανωλά. Ο Ιταλός διαιτητής της Τούμπας έβγαλε μία…κίτρινη και καθάρισε!



• Δεύτερη φωτογραφία. Ο Τικίνιο πάει να μπει στην περιοχή του Πασχαλάκη κι ο Κούρτιτς του πατάει το πόδι και τον ανατρέπει. Ούτε καν φάουλ ο Ιταλός!!!



• Τρίτη φωτογραφία. Ο Σίντκλεϊ πατάει άσχημα τον αστράγαλο του Μαντί. Ο Ιταλός απλά έδωσε φάουλ και όχι κίτρινη!



• Τέταρτη φωτογραφία. Ο Αουγκούστο πατάει κι αυτός άσχημα τον αστράγαλο του Μαντί. Ο Ιταλός και πάλι τέλειωσε τη φάση με ένα φαουλάκι!



• Προσέξτε: υπήρξαν άλλες οκτώ περιπτώσεις στις οποίες ο Ιταλός Κίφι, Τσίφι η,…κοτσίφι η, όπως αλλιώς λέγεται, ευνόησε τον ΠΑΟΚ στον πειθαρχικό έλεγχο. Απλά, δεν μπορώ να γεμίσω με φωτογραφίες όλο το σάιτ!!! Με τα τρία (!) ακόμη φάουλ του Αουγκούστο πηγαίνοντας καθυστερημένα (στα δύο) πάνω στον Μπουχαλάκη κλπ, κλπ.

• Αν λοιπόν ο Ισπανός διαιτητής που μας έφερε ο Κλάτενμπεργκ για το αποψινό παιχνίδι αποδειχθεί κι αυτός σαν τον Ιταλό κι οι παίκτες του ΠΑΟΚ κάνουν τα ίδια όπως στην Τούμπα μένοντας ατιμώρητοι, τότε πολύ απλά ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης. Για να φτάσουμε στην απάντηση του ερωτήματος, πού μπορεί να κριθεί η πρόκριση…

• Είναι δικαίωμα της κάθε ομάδας να παίζει όσο σκληρά θέλει. Όμως, γι΄ αυτό υπάρχει και διαιτητής, για να παίρνει τις αποφάσεις που πρέπει. Δεν μπορεί ένας παίκτης να πατάει συνεχώς τους αστραγάλους του αντίπαλου και να μην τιμωρείται. Ούτε μπορεί να παίζει ένας διαιτητής 90-10 σε έναν α΄ ημιτελικό, στον οποίο ο Ιταλός έκανε 12 λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού κι ένα εις βάρος του ΠΑΟΚ (ένα φάουλ που έκανε ο Λαλά και δεν το έδωσε)

• Τέλος πάντων, θα ήθελα να σταθώ λίγο και στους ακραίους μπακ του Ολυμπιακού.

Έτσι θα παιχτεί και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, όπως στην Τούμπα;

• Στο πρώτο παιχνίδι ο Ρέαμπτσιουκ είχε μία θετική παρουσία, αφού εξουδετέρωσε ένα μεγάλο επιθετικό όπλο του ΠΑΟΚ, τον Ζίφκοβιτς, παίκτη που πέρυσι είχε βάλει και τα δύο γκολ στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0, αλλά και φέτος το μοναδικό της ομάδας του στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 (έστω με τη βοήθεια του…κεφαλιού του Μπα). Ο Μολδαβός μάρκαρε πολύ στενά τον εξτρέμ του ΠΑΟΚ, ενίοτε και πολύ ψηλά, στο μισό γήπεδο του ΠΑΟΚ.

• Κι όμως ο Ζίφκοβιτς ήταν αυτός τελικά που είχε την καλή ευκαιρία για να σκοράρει ο ΠΑΟΚ, με τον Βατσλίκ να διώχνει σωτήρια την μπάλα με το αριστερό του χέρι το κοντινό σουτ του Σέρβου κυνηγού. Στη συγκεκριμένη φάση ο Ρέαμπτσιουκ έδιωξε μία σέντρα με εντυπωσιακό τρόπο, με κεφαλιά ψαράκι. Αλλά και την μπάλα να πηγαίνει στον Ζίφκοβιτς…Θα έπρεπε να επιλέξει ένα πιο ασφαλές κόψιμο, με το πόδι κι όχι να εμπιστευθεί μία κεφαλιά-ψαράκι μέσα στην περιοχή και δη τόσο κοντά στον γκολκίπερ του.

• Και το επισημαίνω αυτό, γιατί σε τέτοιες παρτίδες, μία λεπτομέρεια θα δώσει τη νίκη στη μία η, την άλλη ομάδα. Και λεπτομέρειες είναι κι ότι ο Όλεγκ έκανε ένα παντελώς αχρείαστο φάουλ, βάζοντας τον ΠΑΟΚ μέσα στην περιοχή του Βατσλίκ στο 86ο λεπτό…ότι σε δύο άλλες στιγμές είχε λανθασμένα διωξίματα της μπάλας, το ένα πάνω σε αντίπαλο…

Έτσι θα παιχτεί και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, όπως στην Τούμπα;

• Ο δε Λαλά έχει ένα πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού, αφού ξαφνικά μπορείς να τον δεις να παίζει πίσω από τον σέντερ φορ η, ακόμη και σε θέση αριστερού εξτρέμ! Κακό δεν είναι αυτό, γιατί μπορεί να κάνει υπεραριθμίες και να αιφνιδιαστεί ο αντίπαλος, έστω κι αν δεν το έχουμε δει κάτι τέτοιο. Όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει ο μπακ να έχει πολύ γρήγορες επιστροφές η, πρέπει να είναι σε αγαστή συνεργασία με τον εξτρέμ του για να τον καλύψει, κάτι το οποίο νομίζω συχνά δεν συμβαίνει…

• Πάνω απ΄ όλα, βέβαια, αυτό που πρέπει να έχει απόψε ο Ολυμπιακός είναι αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που θα φτιάξει. Γιατί μπορεί να μην δημιουργεί ευκαιρίες πολλές μακριά από το Καραϊσκάκη, αλλά μέσα στο Καραϊσκάκη δεν είναι ίδιος ο Ολυμπιακός. Είναι αρκετά καλύτερος. Πιο πιεστικός και πιο δημιουργικός και συνήθως με καλές ευκαιρίες, άσχετα αν στο 1-1 με την ΑΕΚ έχασε…τέσσερις-πέντε ο Ελ Αραμπί.

• Αναφορικά τώρα με την επιλογή της 20άδας, θα είναι οι…γνωστοί 18 και δύο εκ των Κούντε, Κανέ, Λόπες. Δεν θα έβλεπα αυτή τη φορά τον Φαντιγκά, παρότι ο Μαρτίνς μέχρι τώρα τον έχει πάντοτε στην 20άδα. Και πολλά θα κριθούν στο τέλος από τις βοήθειες που θα δώσουν η, δεν θα δώσουν οι αλλαγές.

• Ο Λουτσέσκου θα έχει να φέρει από τον πάγκο έναν εκ των Μιτρίτσα, Μπίσεσβαρ, Τσιγγάρα και τους Ολιβέιρα, Τσόλακ, Σβαμπ, Μουργκ, Σάστρε. Ο Μαρτίνς τον Βαλμπουενά, έναν εκ των Τικίνιο, Αραμπί, δύο εκ των Μαντί, Μπουχαλάκη, Αγκιμπού, Καρβάλιο και τον Βρουσάι. Άντε να δούμε!

Ακούστε τι είπε για τα τελευταία αγωνιστικά νέα του Ολυμπιακού και όχι μόνο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x