Κώστας Νικολακόπουλος

Άμα αφήσει τον Φετφατζίδη (και τους άλλους πρώην) να αλωνίζουν, όπως άφησε τον Μάριν…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το sport-fm.gr από μία διαφορετική σκοπιά τον σημαντικό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη.

• Μας αρέσει δεν μας αρέσει, που δεν μας αρέσει δηλαδή αλλά τέλος πάντων, την Τρίτη ο Ολυμπιακός την "βρήκε" από έναν πρώην παίκτη του, από τον Μάριν. Από τα δικά του κόρνερ ήρθαν τα δύο καταστροφικά για τον Ολυμπιακό γκολ του Ερυθρού Αστέρα στα τελευταία λεπτά, ενώ γενικότερα ο έμπειρος κυνηγός ήταν μία συνεχής απειλή δημιουργικά κι ειδικότερα κάθε στημένη φάση του προκαλούσε προβλήματα για την εστία του Σα.

• Στο Βελιγράδι μάλιστα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βρει απέναντι του κι ένα δεύτερο πρώην παίκτη του, τον Μπεν, κάτι που δεν συνέβη τελικά επειδή ο αριστεροπόδαρος κυνηγός δεν δηλώθηκε τελευταία στιγμή στη λίστα του Ερυθρού Αστέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ, επειδή ήταν να πάρει μεταγραφή για την Αραβία που όμως χάλασε την 12η ώρα.

• Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του δύο άλλους πρώην παίκτες του, τον Φετφατζίδη και τον Ιντέγε! Με τον πρώτο μάλιστα να ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Μάριν (και τον Μπεν), δηλαδή πρόκειται για παίκτη που έφυγε από τον Ολυμπιακό γιατί κρίθηκε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο την ομάδα.

• Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι όπως ακριβώς έκανε ο Μάριν, το ίδιο θα επιδιώξουν να κάνουν κι οι δύο παίκτες του Άρη-θα τα δώσουν δηλαδή όλα για να δείξουν στον Ολυμπιακό, ο μεν Φετφατζίδης ότι κακώς τον έδωσε, ο δε Ιντέγε ότι κακώς δεν τον πήρε πίσω, κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι».

• Και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, ειδικά για τον Φετφατζίδη, διότι πολύ απλά θυμάμαι πολύ καλά το παιχνίδι Ολυμπιακός-Άρης την περασμένη άνοιξη, με τον Φετφατζίδη να μπαίνει στο Καραϊσκάκη σαν…δαιμονισμένος και όσο άντεχε, δηλαδή στα πρώτα 25 λεπτά, να παίζει μόνος του όλη την άμυνα του Ολυμπιακού! Ό,τι καλό δεν είχε κάνει ο αριστεροπόδαρος κυνηγός επί οκτώ μήνες στον Ολυμπιακό, το έκανε σε εκείνα τα 25 λεπτά με τη φανέλα του Άρη! Σε πέντε φάσεις (!) ήταν μέσα ο Φετφατζίδης σε εκείνο το 25λεπτο, είτε σαν δημιουργός, είτε σαν εκτελεστής, κι απλά ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός γιατί καμία δεν κατέληξε σε γκολ…

• Τώρα δε, ο Φετφατζίδης είναι σε πολύ διαφορετική κατάσταση. Εκείνο το Ολυμπιακός-Άρης ήταν μόλις το πρώτο του παιχνίδι βασικός με τον Άρη, καθώς μόλις λίγες εβδομάδες πριν είχε πάρει τη μεταγραφή. Αυτή την στιγμή είναι ο καλύτερος Έλληνας μεσοκυνηγός στο πρωτάθλημα. Με γκολ και πολλές ασίστ. Δείχνοντας ότι δεν ξέχασε την μπάλα που ήξερε, αλλά ότι στον Ολυμπιακό προφανώς τον βάρυνε η υποχρέωση που ένιωθε να «αποδείξει».

• Ουσιαστικά είναι ο Νο 1 κίνδυνος για τον Ολυμπιακό, που θα πρέπει να βρει τρόπους να τον αντιμετωπίσει κι όχι να τον αφήσει να αλωνίζει, όπως άφησε τον Μάριν στο Βελιγράδι. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιντέγε, που μπορεί να μην βάζει όσα γκολ θα έπρεπε βάσει των ευκαιριών που έχει, πληρώνοντας την πολύμηνη αποχή του από την δράση, αλλά είναι μέσα στις φάσεις και ταλαιπωρεί κάθε αντίπαλη άμυνα- και σκόραρε και κατά του ΠΑΟΚ και κατά του ΠΑΟ. Ο δε Ντιγκινί είναι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση από τον Ιντέγε, ο Μπρούνο Γκάμα έχει γυρίσει φορτσάτος από τον σοβαρό τραυματισμό του κι ο Ματίγια είναι από τους κορυφαίους σε εκτελέσεις φάουλ στην ελληνική Λίγκα, τόσο σε επίπεδο σέντρας, όσο και σε επίπεδο απευθείας σουτ.

• Παρεμπιπτόντως, κακώς που το παρέλειψα: υπάρχει και τρίτος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού στον Άρη, ο Νίκο Μαρτίνες, απλά αυτός δεν φόρεσε ποτέ τα ‘ερυθρόλευκα»! Κι είναι παίκτης, που και 20 λεπτά να μπει αλλαγή, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, όπως είχε κάνει και στα δύο παιχνίδια πέρσι του Ολυμπιακού με τον Άρη, σκοράροντας μάλιστα το γκολ του Άρη στο Καραϊσκάκη!

• Κοινώς, ο Ολυμπιακός πρέπει είναι πολύ καλά διαβασμένος αμυντικά για να περιορίσει τους κινδύνους του Άρη, που έχει βάλει οκτώ γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια του (!) κι από εκεί και πέρα να δουλέψει καλά στην επίθεση με τα δικά του όπλα για να βάλει δύσκολα στην άμυνα του Άρη, που έχει φάει πέντε γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια…

• Άλλωστε, μετά από το κάζο στο Βελιγράδι, εάν ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρει ούτε απόψε, θα σημαίνει ότι ο προπονητής «κράτησε» τους τέσσερις πιο βασικούς του (Βαλμπουενά, Ποντένσε, Γκιγέρμε κι Ομάρ) παίκτες χάνοντας το καθοριστικό παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς τελικά έστω να πετύχει τον στόχο του στο παιχνίδι πρωταθλήματος, για το οποίο υποτίθεται ότι τους άφησε στον πάγκο στο ευρωπαϊκό ματς! Θα είναι ένα απίστευτο διπλό κακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x