Κώστας Νικολακόπουλος

Αν ένας ξένος εξτρέμ έβαζε τα 26 γκολ του Μασούρα στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τους εξτρέμ του Ολυμπιακού εδώ και πολλά χρόνια…

• Πέρυσι ήταν ουσιαστικά η πρώτη σεζόν του Μασούρα στον Ολυμπιακό, καθώς είχε φτάσει στο Ρέντη μεσούσης της προπερασμένης σεζόν, παίρνοντας τον χρόνο προσαρμογής του, αλλά ακόμη κι έτσι βάζοντας τέσσερα γκολάκια σε 16 ματς, εκ των οποίων στα έξι μπαίνοντας αλλαγή.

• Ο Έλληνας διεθνής πέρυσι λοιπόν έκανε 11 γκολ με τα «ερυθρόλευκα», έχοντας δημιουργήσει κι άλλα εφτά. Φέτος, έχοντας πια πάρει άλλο αέρα κι άλλη ψυχολογία, έφτασε στα 15 τα γκολ του, με δημιουργία άλλων δέκα. Μέσα σε μία διετία, άρα, καταγράφει 26 γκολ , με δημιουργία άλλων 17! Ένα παιδί για το οποίο είναι ζήτημα αν έχει κοστίσει όλα μαζί ένα εκ. Ευρώ, σε δικά του συμβόλαια, αλλά και στην αμοιβή του Πανιώνιου…

• Και το ερώτημα είναι: ένας ένας ξένος εξτρέμ, έβαζε στον Ολυμπιακό σε μία διετία τα 26 γκολ που έχει βάλει ο Μασούρας, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ η, λίγο είχε κοστίσει αυτός ο ξένος εξτρέμ, τι θα λέγαμε; Θα τον είχαμε κάνει Θεό…Να θυμίσω ότι ο Ποντένσε έβαλε 13 σε ενάμιση χρόνο. Ο Μάριν κι ο Ντουρμάζ από 12 σε δύο σεζόν. Ο Σεμπά 11 σε δύο. Ο Πάρντο 15 σε τρία. Ο Αμπντούν 15 σε δύο.

• Πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή του Μιραλάς, όταν πρωτοήρθε, που είχε 34 γκολ σε μία διετία, παίζοντας μάλιστα αρκετά συχνά και σε θέση σέντερ φορ, για να βρούμε εξτρέμ με παραπάνω γκολ από του Μασούρα στον Ολυμπιακό…Ο Γκαλέτι ξέρετε πόσα γκολ έβαλε σε 2,5 σεζόν; 26, με τον Μασούρα σε 2,5 σεζόν κι αυτός να έχει 30-και χωρίς πέναλτι. Ενώ ο Γκαλέτι είχε εφτά με πέναλτι. Ο δε Κάμπελ που όλοι υμνήσαμε, στη μοναδική του σεζόν στον Ολυμπιακό, είχε βάλει 11 γκολ, όσα πέρυσι ο Μασούρας…

• Κοιτάξτε, εγώ δεν λέω ότι ο Μασούρας είναι καλύτερος του Γκαλέτι η, του Κάμπελ, του Ποντένσε, του Μιραλάς κ.α., που κόστισαν πέντε και δέκα φορές ο καθένας πάνω από τον Έλληνα…Λέω ότι αν ένας ξένος εξτρέμ είχε τα γκολ του Μασούρα, θα τον είχαμε ανεβάσει στα ύψη. Και στον Μασούρα ίσα που λέμε ένα μπράβο, έχοντας νούμερα που κανένας άλλος δεν είχε στη θέση του στον Ολυμπιακό εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

• Παρεμπιπτόντως, ο Μασούρας, όπως βεβαίως κι ο παικταράς Αραμπί, έγιναν οι πρώτοι «ερυθρόλευκοι» στην ιστορία των ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο που έβαλαν δύο γκολ στον Παναθηναϊκό σε ένα ματς μέσα στην παραδοσιακή έδρα του-είχε βάλει κι ο Καραπιάλης δύο, αλλά στο ΟΑΚΑ, στο 4-2 το 1999.

• Με τον Μασούρα να τερματίζει και πρώτος σκόρερ στα πλέι οφς με έξι γκολ! Κάτι στο οποίο σίγουρα έχει παίξει ρόλο η αλλαγή τρόπου παιχνιδιού του Ολυμπιακού με τον σχηματισμό 3-4-3, που ξεκίνησε ακριβώς από τα πλέι οφς (αμέσως μετά το 1-0 στην Άρσεναλ) και με τον Ελ Αραμπί να έχει μετατραπεί σε «50% φορ και 50% ψευτοδεκάρι». Για όποιον δεν το έχει προσέξει, στα πλέι οφς δεν είναι μόνο ότι πρώτος σκόρερ έχει αναδειχθεί ο Μασούρας. Έχει αναδειχθεί πρώτος σε ασίστ ο Ελ Αραμπί με πέντε! Κι έχει και δύο κι ο έτερος φορ, ο Χασάν. Ενώ ο Φορτούνης με τον Βαλμπουενά έχουν μηδέν κι οι δύο μαζί!

Αν ένας ξένος εξτρέμ έβαζε τα 26 γκολ του Μασούρα

• Διότι σε αυτό το 3-4-3, με τους εξτρέμ να συγκλίνουν πολύ και να κινούνται γύρω από τον φορ, ενίοτε και πιο μπροστά από τον φορ, οι εξτρέμ βγαίνουν πιο συχνά σε θέση βολής κι από τους φορ! Έτσι στα πλέι οφς, οι περιφερειακοί έχουν 11 γκολ ( Μασούρας έξι, Μπρούμα τρία και Φορτούνης δύο), ενώ οι σέντερ φορ έχουν πέντε (Ελ Αραμπί τρία και Χασάν δύο)!

• Με τον Μασούρα να είναι αυτή την στιγμή, και με τον τελικό μοναδικό ματς που απομένει, μαζί με τον Χασάν οι παίκτες του Ολυμπιακού με τα περισσότερα γκολ, από 15 ο καθένας, σε όλα τα επίσημα παιχνίδια. Κι εδώ φαίνεται, βέβαια, και το φοβερό του Αραμπί, που έχει πετύχει σχεδόν όσα και οι δύο που τον ακολουθούν-28!

• Το άσχημο για τον Ολυμπιακό χθες; Ότι έδωσε για άλλη μία φορά ένα πέναλτι! 20η μέσα σε αυτή τη διετία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ (επιπολαιότητας). Ο Σα (που είχε κάνει πέναλτι και στο 1-1 με τον Άρη στο Καραϊσκάκη) το έκανε πάλι χθες κι ο ίδιος το έπιασε, αλλά με τόσα πέναλτι που κάνει ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να μπαίνουν κι όλα!

• Πραγματικά, πάντως, δεν έχει προηγούμενο ειδικά κόντρα στον Παναθηναϊκό, το πόσα πέναλτι δίνει ο Ολυμπιακός! Ένα χθες, ένα στο πρόσφατο 3-1 στο Καραϊσκάκη και δύο πέρυσι στο 1-1 στο ΟΑΚΑ!!! Και φέτος δύο και στον Άρη, ένα στο 1-1 στο Καραϊσκάκη κι ένα στο 1-1 και στο Χαριλάου!

• Τέλος πάντων, με αυτά και με αυτά, ο ΠΑΟ κι ο Ολυμπιακός πλέον έχουν απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα τους στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής με γηπεδούχο τον ΠΑΟ: από 19 νίκες ο καθένας κι από έξι ισοπαλίες. Αντίθετα, με γηπεδούχο τον Oλυμπιακό η διαφορά είναι τεράστια: 32 νίκες ο ολυμπιακός, 22 ισοπαλίες και μόλις 12 ο Παναθηναϊκός…

Άσχετο: ο Ολυμπιακός είχε να βάλει γκολ στη Λεωφόρο σε α΄ ημίχρονο από το…2003, ένα…αυτογκόλ του Χένρικσεν, σε ένα 3-2 υπέρ του ΠΑΟ στο τέλος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x