Κώστας Νικολακόπουλος

Από ντέρμπι, πάντως, φέτος πάμε καλά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το sport-fm.gr τα μέχρι στιγμής φετινά ντέρμπι, τα οποία είχαν όλα γκολ στο τέλος, με ανατροπές και συγκλονιστική εξέλιξη.

· Το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι από τα τοπ της Ευρώπης, ειδικά σε επίπεδο θεάματος και παραγωγής γκολ, αλλά τουλάχιστον από πλευράς ντέρμπι φέτος πάμε καλά! Όλα τα παιχνίδια έχουν γκολ, τα περισσότερα πολλά γκολ και συνήθως η εξέλιξη τους είναι συγκλονιστική!

· Ίσως αποκορύφωμα να ήταν το χθεσινό Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (3-2), όπου η ΑΕΚ κέρδιζε έως το 67’ με 2-0 και τελικά έχασε με ένα γκολ στο 88’, θυμίζοντας μας πράγματι το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 από 0-2 πριν από δύο χρόνια, για να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση ότι το ποδόσφαιρο ό,τι σου δίνει, σου το παίρνει και πίσω-κι αντίστροφα-ανάλογα με την προσπάθεια σου…

· Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός μόλις την προηγούμενη αγωνιστική είχε χάσει το διπλό στην Τούμπα, ενώ είχε προηγηθεί δύο φορές, τη δεύτερη στο 87’, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει (2-2) στο 101’ με πέναλτι. Μία εβδομάδα αργότερα, σε ένα άλλο ντέρμπι, αυτό με την ΑΕΚ, το ποδόσφαιρο έδωσε στους «πράσινους» στο 88’, αυτό που τους είχε πάρει στο 1-1’…

· Το φοβερό με τον Παναθηναϊκό, που βρίσκεται μόλις στην 8η θέση της βαθμολογίας, αλλά σε απόσταση πλέον τριών πόντων από την πρώτη εξάδα, είναι ότι στα τρία ντέρμπι του όχι μόνο δεν έχει χάσει, αλλά έχει σκοράρει και στα τρία μετά το 87’! Διότι τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ τον ισοφάρισε (1-1) με πέναλτι στο 90’! Όπως ακριβώς ισοφαρίστηκε από τον ΠΑΟΚ με πέναλτι.

· Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, ισοφάρισε δύο φορές τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, αλλά κι ισοφαρίστηκε δύο φορές από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (2-2)! Με το τελευταίο γκολ να έρχεται στο 78’! Ακόμη δε και με τον Άρη, που είναι ένα μεγάλο τοπικό ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε δύο φορές, σε άλλο ένα 2-2, τη δεύτερη φορά στο 97’ κι ενώ ο Άρης είχε προηγηθεί με 2-1 στο 87’, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο!

· Ο Ολυμπιακός εν τέλει έχει τα πιο «χαμηλά» σκορ απ΄ όλους, εν αναμονή φυσικά και του πιο μεγάλου ντέρμπι του α΄ γύρου, με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη! Καθότι μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, κέρδισε 2-0 την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, με το δεύτερο γκολ να έρχεται και εδώ προς το τέλος του αγώνα, στο 77’!

· Μπορεί λοιπόν κάποιος να παρατηρήσει ότι σε όλα τα ντέρμπι έχουμε γκολ από το 77ο με 78ο λεπτό, έως τις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων!

· Κι αν βάλουμε και τον Άρη στο κόλπο, βλέπουμε ότι στα δύο παιχνίδια του στο Χαριλάου, είχε αφενός μεν θρίαμβο 4-0 επί του Παναθηναϊκού, στο μοναδικό φετινό μεγάλο παιχνίδι που ήταν «πολλά με λίγα», αφετέρου δε ήττα 1-2 από τον Ολυμπιακό, που γύρισε τον αγώνα μέσα σε πέντε λεπτά από το α΄ ημίχρονο!

· Ουκ ολίγοι δε παίκτες είναι αυτοί που ήδη έχουν κάνει δύο γκολ στα ντέρμπι. Ο Μακέντα από τον Παναθηναϊκό, οι Σφιντέρσκι και Βιεϊρίνια (από ένα ματς ο καθένας!) στον ΠΑΟΚ, αλλά και οι Ιντέγε και Ντιγκινί του Άρη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x