Κώστας Νικολακόπουλος

Από τα 40 παιχνίδια πρωταθλήματος του Ολυμπιακού, τα 27 είναι πριν ή μετά από Ευρώπη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την πολύ μεγάλη διαφορά των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

· Για να αντιληφθούμε καλύτερα κάποια πράγματα αναφορικά με την προσπάθεια του Ολυμπιακού να κατακτήσει το πρωτάθλημα και τη μάχη που δίνει με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την ΑΕΚ, έστω κατά δεύτερο λόγο, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας μία πάρα πολύ σημαντική παράμετρο: τη διαφορά συνθηκών κάτω από την οποία γίνεται ο ανταγωνισμός τους.

· Από τη μία υπάρχει μία ομάδα, ο Ολυμπιακός, που από πέρσι έως κι αυτή την στιγμή συμμετέχει συνεχώς στα Κύπελλα Ευρώπης, από το κατακαλόκαιρο έως και τέλη Φλεβάρη πέρσι και μίνιμουμ έως αρχές Δεκέμβρη φέτος. Από την άλλη, υπάρχουν δύο ομάδες που φέτος είναι εκτός φάσης ομίλων έστω Γιουρόπα Λιγκ κι έδωσαν το καλοκαίρι λιγότερα παιχνίδια στα προκριματικά από τον Ολυμπιακό (τέσσερα έναντι έξι), ενώ στην περσινή σεζόν είχαν αποκλειστεί από το Δεκέμβρη, την ώρα που ο Ολυμπιακός συνέχισε έως και τον Φλεβάρη.

· Μπορεί να φαίνεται…απλό, αλλά δεν είναι. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει ήδη δώσει 22 ευρωπαϊκά παιχνίδια μέσα σε λιγότερο από 16 μήνες, από τον Αύγουστο του 2018. Ο δε ΠΑΟΚ 16 κι η ΑΕΚ 14 στο ίδιο χρονικό διάστημα.

· Τι σημαίνει αυτό, πρακτικά; Ο Ολυμπιακός από πέρσι έχει δώσει 40 αγώνες πρωταθλήματος, 30 πέρσι και 10 μέχρι τώρα φέτος. Από αυτά λοιπόν τα 40 παιχνίδια πρωταθλήματος, ξέρετε πόσα έχει παίξει χωρίς να έχει αμέσως πριν η, αμέσως μετά ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, στο Τσάμπιονς Λιγκ η, στο Γιουρόπα Λιγκ (όπου αμέσως πριν η, αμέσως μετά είναι τρεις η τέσσερις ημέρες);

· Μόνο 13!!! Για την ακρίβεια πέντε παιχνίδια τον περασμένο Γενάρη και τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του στο περσινό πρωτάθλημα! Όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του για το πρωτάθλημα, 27 δηλαδή, τα έχει δώσει λίγες ημέρες πριν η, λίγες ημέρες μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια του. Κι όταν μιλάμε για ευρωπαϊκά παιχνίδια του εννοούμε με Μπάγερν, Τότεναμ, Μίλαν, Μπέτις, Ντινάμο Κιέβου, Κράσνονταρ, Μπασάκσεχιρ, Ερυθρό Αστέρα, Μπέρνλι. Και δύο με την Ντουντελάνζ Λουξεμβούργου.

· Φαντάζεστε τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ αυτή τη διετία να είχαν παίξει 27 φορές στο πρωτάθλημα αμέσως πριν η, αμέσως μετά από παιχνίδια τους με τέτοιες ομάδες; Θα είχαν επιβιώσει, όπως καταφέρνει κι επιβιώνει ο Ολυμπιακός, κρατώντας δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη; Από τα 40 παιχνίδια του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, τα 24 είναι χωρίς να έχουν πριν η, μετά Ευρώπη. Κοινώς, σχεδόν τα διπλά από τα αντίστοιχα του Ολυμπιακού, που είναι μόλις 13.

· Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός στα 13 παιχνίδια που έδωσε χωρίς να έχει πριν η, μετά ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είχε 13 νίκες, έστω με την υποσημείωση ότι ντέρμπι από αυτά τα 13 ματς ήταν μόνο το 1-0 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη, βεβαίως, πρέπει να θυμηθούμε τις τρεις μεγάλες γκέλες που είχαν εκτός έδρας, πέρσι και φέτος, σε παιχνίδια που δεν ήταν ντέρμπι, αλλά τα έπαιξαν εν μέσω ευρωπαϊκών αγώνων τους. Κι εννοώ τόσο την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (0-1), όσο και τις ισοπαλίες στην Ξάνθη, πέρσι (1-1) και φέτος (0-0).

Να συνυπολογίσουμε λοιπόν από τη μία την συνεχόμενη εξτρά επιβάρυνση του Ολυμπιακού από την Ευρώπη, από την άλλη και τη διαφορά αντιμετώπισης του από τη διαιτησία και θα καταλάβουμε πολλά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x