Κώστας Νικολακόπουλος

Αυτό που δεν είναι λογικό, είναι να χάνει ο Ολυμπιακός πάντα με τον ίδιο τρόπο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από τον sport-fm.gr από τη δική του σκοπιά το αρνητικό σερί του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

•Λογικό είναι οι ΑΕΚτζήδες να πανηγυρίζουν για τις συνεχείς επιτυχίες τους επί του Ολυμπιακού εδώ και μία ολόκληρη διετία, από τον Φλεβάρη του 2016. Και λογικό είναι κι οι Ολυμπιακοί να έχουν παράπονα για τις συνεχείς αποτυχίες της ομάδας τους στα παιχνίδια με την ΑΕΚ αυτό το διάστημα.

•Αυτό που δεν είναι λογικό, είναι ο τρόπος με τον οποίο χάνει ο Ολυμπιακός σε τόσα παιχνίδια με την ΑΕΚ! Γιατί είναι ο ίδιος! Κι αν μη τι άλλο περιμένεις κάποια στιγμή να ξυπνήσεις και να φανείς πιο έξυπνος την επόμενη φορά.

•Τι κάνει η ΑΕΚ και κερδίζει τον Ολυμπιακό; Τρία πράγματα.

•Πρώτον, μπαίνει δυνατά στα περισσότερα παιχνίδια και δη σε όλα στο ΟΑΚΑ επιχειρώντας να ανοίξει το σκορ-το κατάφερε μόνο σε ένα, πέρσι στο 2-1 στο Καραϊσκάκη, με το γκολ του Αραούχο στο 6’.

•Δεύτερον, τραβάει λίγο φρένο και μετά επιχειρεί να ξανακτυπήσει στο φινάλε του α΄ ημιχρόνου. Έτσι είχε προηγηθεί 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου (38’, Μάνταλος), έτσι κέρδισε 1-0 πέρσι (35, Αϊντάρεβιτς).

•Τρίτον και σημαντικότερο. Κοιτάζει στα α΄ ημίχρονα κύρια να μην φάει γκολ, δίνοντας στον Ολυμπιακό ένα έλεγχο του παιχνιδιού και κουράζοντας τον. Η ένταση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού στα β΄ ημίχρονα ξεθυμαίνει και εκεί η ΑΕΚ του κάνει τη ζημιά! Επιτίθεται με πολύ μεγαλύτερη ενέργεια σε όλα τα β΄ ημίχρονα κι εκεί παίρνει τα παιχνίδια.

•Χθες και τα δύο γκολ τα έκανε στο β΄ ημίχρονο (57’, 73’). Την Κυριακή στο Καραϊσκάκη και τα δύο γκολ μετά το 87’. Στο 3-2 του α΄ γύρου στο ΟΑΚΑ και τα τρία στο β΄ ημίχρονο (64’, 80’, 89’). Στο Καραϊσκάκη πέρσι το νικητήριο (2-1) στο β΄ ημίχρονο (64’). Στον τελικό του Κυπέλλου, το δεύτερο στο β΄ ημίχρονο (51’). Το 1-0 με το πέναλτι του Βάργκας στο β΄ ημίχρονο (78΄)!

•Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, σαφώς κι είναι μέρος ενός πλάνου όλο αυτό το πράγμα. Το ξεκίνησε ο Πογέτ και το συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση, κι επιτυχία, ο Χιμένεθ. Φουλ επίθεση στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου, που φέρνει το γκολ-κλειδί. Κι αν κάτι δεν «βγει», φουλ επίθεση και στα τελευταία 10-15 λεπτά.

•Σίγουρα σε αυτό το ιστορικό αρνητικό σερί του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με την ΑΕΚ έχουν παίξει μεγάλο ρόλο και διαιτητικές αποφάσεις. Κυρίως του Καλογερόπουλου και δύο φορές του Παπαπέτρου, ενώ κι ο Μάνταλος και δύο φορές ο Σιδηρόπουλος την είχαν σφυρίξει πολύ πρίμα την ΑΕΚ, που έτσι βοηθήθηκε και πήρε αποτελέσματα και πήρε και ψυχολογία.

•Όμως, εξίσου σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός την έχει «πατήσει» επανειλημμένως και σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο. Όταν από τα 13 γκολ της, η ΑΕΚ σου έχει βάλει τα 10 στα β΄ ημίχρονα, κρατώντας για εκεί την ενέργεια της, ενώ εσύ τα δίνεις όλα στα α΄ ημίχρονα και τελικά σε αυτό διάστημα έχεις όλα κι όλα τρία γκολ εσύ, όσα κι η ΑΕΚ, κάτι δεν κάνεις καλά.

•Και κυρίως δεν παίρνεις το μάθημα σου, ως ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x