Κώστας Νικολακόπουλος

Βεβαίως πείραξε, όμως «όταν έπρεπε» ο Ολυμπιακός νίκησε 3 φορές φέτος τον ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το χθεσινό παιχνίδι που πόνεσε τον Ολυμπιακό, αλλά και την πραγματικότητα που δεν αλλάζει…

• Δεν μπορώ να λέω παραμύθια. Βεβαίως και με πείραξε, όπως κι όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, η ήττα από τον ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη. Ασφαλώς και ήθελα να πάρει ο Ολυμπιακός αήττητος το πρωτάθλημα. Ειδικά τώρα που είχαν απομείνει τρεις αγωνιστικές μέχρι το φινάλε της σεζόν. Αλλά ακόμη κι αυτό, το αήττητο, να μην υπήρχε θα με στενοχωρούσε η ήττα από τον ΠΑΟΚ ιδίως μέσα στον Πειραιά σε μία πρωταθληματική για τον Ολυμπιακό σεζόν.

• Κοιτάξτε, το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο για μία ισοπαλία, 1-1 η, 0-0. Για να είμαι ειλικρινής, πιο πειστικός ήταν ο ΠΑΟΚ, καθότι πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ήταν και φιλοξενούμενος και πάντοτε από τον γηπεδούχο περιμένεις παραπάνω, έστω χωρίς κόσμο. Έμοιαζε πιο πεινασμένος ο ΠΑΟΚ για να πάρει το αποτέλεσμα. Μάλιστα, ενώ και με ισοπαλία θα είχε τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση, καθώς θα ήταν ένα πόντο μπροστά από την ΑΕΚ και θα του ήταν αρκετή άλλη μία ισοπαλία την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ για να παραμείνει δεύτερος, ο ΠΑΟΚ το κυνήγησε το διπλό ως το τέλος. Και μαγκιά του που το πήρε.

• Θα έλεγα μάλιστα ότι περισσότερο στο τέλος το έψαξε το τρίποντο ο ΠΑΟΚ, ίσως γιατί ο Ολυμπιακός έδειξε συμβιβασμένος με το 0-0 που θα του κρατούσε το αήττητο. Το ποδόσφαιρο, όμως, το έχει αυτό. Όσο πιο πολύ το σέβεσαι, τους κανόνες του εννοώ, τόσο πιο πολύ σε σέβεται κι αυτό. Όσο λιγότερο το σέβεσαι, τόσο λιγότερο για σε σεβαστεί κι αυτό. Ο Ολυμπιακός εδώ και κάποιο καιρό δεν σέβεται τους κανόνες του ποδοσφαίρου με την εικόνα που βγάζει στα παιχνίδια του. Και ήταν μαθηματικά σίγουρο ότι θα το πληρώσει.

• Την γλίτωσε από τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού, φέρνοντας 0-0 τελικά στο ΟΑΚΑ. Γλίτωσε και την γκέλα με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη κερδίζοντας 2-1 στο 82’. Είχε γλιτώσει και την ισοφάριση (από 2-0 υπέρ του μπορούσε να γίνει 2-2) από την ΑΕΚ. Ε, δεν γινόταν να την σκαπούλαρε συνεχώς παίζοντας έτσι όπως παίζει από το β΄ ημίχρονο εκείνου του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όταν είσαι σε τόσο χαμηλές στροφές, δεν είναι δυνατόν να κερδίζεις. Θα είναι απλά θέμα τύχης, συγκυριών.

• Εγώ προσπάθησα μέσα από την αρθρογραφία μου των προηγούμενων ημερών, αλλά κι από την καθημερινή παρουσία μου στο ραδιόφωνο, να αναδείξω τις αληθινές δυσκολίες που θα είχε το χθεσινό ντέρμπι για τον Ολυμπιακό, πρώτον γιατί έβλεπα πολύ καθαρά ότι η ομάδα δεν είναι στα καλά της και δεύτερον γιατί έβλεπε κι ότι ο ΠΑΟΚ για κάποιο λόγο είναι εσχάτως καλύτερος μακριά από την Τούμπα, παρά μέσα στην Τούμπα! Στην Τούμπα είχε τις δύο ήττες 0-1 από τον Ολυμπιακό, το 0-2 από την ΑΕΚ, αλλά και το 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναίκό άξιζε να κερδίσει (τελικό 0-0), στο Χαριλάου κέρδισε 2-0 τον Άρη και ακόμη και στο Καραίσκάκη, παρά την ήττα του 0-2 από τον Ολυμπιακό, το είχε παλέψει πολύ το παιχνίδι.

• Τώρα, από εκεί και πέρα, να μην τρελαθούμε κιόλας. Εδώ υπάρχει μία ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα και δη πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του. Και το πήρε κατά κοινή ομολογία καθαρά και δίκαια, γιατί πολύ απλά ήταν η καλύτερη σε ολόκληρη τη σεζόν. Μία ομάδα που παρά τις γκέλες της μετά την και μαθηματικά κατάκτηση του τίτλου έχει 14 βαθμούς παραπάνω από τον δεύτερο! Κι αυτή η ίδια ομάδα έχει αποκλείσει τον δεύτερο της βαθμολογίας στα ημιτελικά του Κυπέλλου, επίσης καθαρά και ξάστερα.

• Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να σώσει μία χρονιά που φαίνονταν χαμένη και καλά κάνει, από την πλευρά του. Αλλά το χθεσινό του διπλό, προϊόν πράγματι πολύ καλής προσπάθειας, δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ ο φετινός είναι σαφώς πίσω από τον φετινό Ολυμπιακό. Απ΄ όπου κι αν το δεις. Στο πρωτάθλημα; -14 είναι; Στο Κύπελλο; Ο Ολυμπιακός τον απέκλεισε από τον τελικό. Για να μην πάμε και στην Ευρώπη, όπου ο Ολυμπιακός έκανε πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κι έκανε τα θηρία της Μπάγερν και της Τότεναμ να τρομάξουν, αλλά και πέρασε στη συνέχεια ολόκληρη Άρσεναλ κι ακόμη έχει να παίξει την πρόκριση για το Φάϊναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που από το περασμένο καλοκαίρι έχει μείνει έξω από τα προκριματικά τόσο του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και του Γιουρόπα Λιγκ.

• Κι αν θέλουμε να το πάμε και καθαρά στις μεταξύ τους μάχες, όταν ο Ολυμπιακός έπρεπε, τον νίκησε τον ΠΑΟΚ. Και όταν πήγε για πρώτη φορά στην Τούμπα, όταν η διαφορά τους ήταν μόλις δύο πόντοι κι ο ΠΑΟΚ με νίκη περνούσε μόνος πρώτος. Και τη δεύτερη φορά που πήγε στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να παίζει το τελευταίο χαρτί του για το πρωτάθλημα, καθώς με νίκη του μείωνε στους τέσσερις βαθμούς. Και στη ρεβάνς του Κυπέλλου, όταν ο Ολυμπιακός έχοντας χάσει στην Τούμπα 2-3 έπρεπε να κερδίσει στο Καραϊσκάκη. Και κέρδισε 2-0…

• Τρεις φορές λοιπόν που έπρεπε ο Ολυμπιακός να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, τον κέρδισε και τις τρεις. Χωρίς καν να δεχθεί γκολ…

Άσχετο: Πλάκα πλάκα, αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τον Άρη στην Τούμπα, θα φτάσει τους 77 βαθμούς. Κι η ΑΕΚ αν δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό την άλλη Κυριακή στο Καραϊσκάκη θα πάει μάξιμουμ στους 69. Άρα, ακόμη κι αν σε τελευταίο βαθμό του ξανααφαιρεθούν του ΠΑΟΚ οι εφτά βαθμοί, πάλι δεύτερος θα έχει βγει, αφού θα έχει 70!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1277751200096665612

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x