Κώστας Νικολακόπουλος

Δεν έβλεπαν τον κίνδυνο;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το πώς υπεραπλουστεύουμε τα πράγματα στα Κύπελλα Ευρώπης.

• Ως φοβερή και τρομερή έκπληξη αντιμετωπίζεται η ήττα του ΠΑΟΚ στη Μολδαβία από τη Ζίμπρου. Και, παράλληλα, μεγάλη σιγουριά ότι θα περάσει ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς.

• Μακάρι να περάσει ο ΠΑΟΚ, αλλά εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Σίγουρος δεν είμαι ούτε για τον Αστέρα, που έφερε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, όπως είναι το 2-0, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισραήλ. Κι ας γίνεται η ρεβάνς στην Κύπρο.

• Να βγω ψεύτης, αλλά η ομάδα της Τρίπολης, στην οποία πρέπει να βγάλουμε το καπέλο για την εντυπωσιακή πορεία της μέχρι στιγμής στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, πιστεύω πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και στη ρεβάνς. Γιατί η Μακάμπι δεν είναι της πλάκας. Και χθες θα μπορούσε εύκολα να βάλει τουλάχιστον ένα γκολ.

• Κι απορώ πως στον ΠΑΟΚ δεν έβλεπαν τον κίνδυνο από τη Ζίμπρου. Δεν λέω ότι είναι κανένα… θηρίο. Αλλά τέλος πάντων απέκλεισε στους δύο προηγούμενους γύρους την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (2η στο περασμένο πρωτάθλημα Βουλγαρίας) και την Γκρέτινγκ (3η στο περασμένο πρωτάθλημα Αυστρίας). Και στην τελευταία φορά που έπαιξε Ευρώπη, αποκλείστηκε στα πέναλτι από την ελβετική Γιάνγκ Μπόις. Συγνώμη, αλλά δεν είναι και τόσο… κακές ομάδες αυτές. Ο δε ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια του.

• Έχουμε μία συνήθεια να τα υπεραπλουστεύουμε όλα. Έτσι κι ο Ατρόμητος την πάτησε κι έμεινε έξω από το Σεράγεβο. Κι ο Αστέρας θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην την πατήσει κι αυτός από τη Μακάμπι, λέω εγώ.

• Ο Παναθηναϊκός έχει επίσης ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, όπως κι ο Αστέρας, αφού κι αυτός πρέπει να χάσει 0-3 για να αποκλειστεί. Έχει την εμπειρία γενικά ο Παναθηναϊκός, είχε και το πάθημα με την Σταντάρ Λιέγης, που θα τον υποχρεώσει να είναι προσεκτικός και τέλος πάντων όλες οι ομάδες από το πρωτάθλημα της Δανίας δεν έδειξαν και τίποτα σπουδαίο.

• Η Άαλμποργκ έφερε 1-1 εντός με τον ΑΠΟΕΛ, η Κοπεγχάγη έχασε 2-3 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Μπρόντμπι αποκλείστηκε στον προηγούμενο προκριματικό από την Κλαμπ Μπριζ κι η Έσμπιεργκ το ίδιο από την Ρουχ Χορζόφ.

• Τώρα, αν δεν υπάρξει καλή διαχείριση της ρεβάνς από τον Παναθηναϊκό, πάντοτε στην Ευρώπη θα έχει πρόβλημα κάθε ομάδα που το κάνει αυτό. Δεν έχει πολύ δυνατές ομάδες το πρωτάθλημα της Δανίας, αλλά αν τους δώσεις το δικαίωμα, δεν θα αφήσουν χαμένη την ευκαιρία. Έτσι, η Άαλμποργκ απέκλεισε νωρίτερα την Ντινάμο Ζάγκρεμπ κι η Κοπεγχάγη την Ντνιεπρ…

• Κι εξίσου σημαντικό για τις ομάδες μας είναι να παλεύουν όλα τα παιχνίδια τους, ακόμη και για την ισοπαλία. Ο ΠΑΟ κι ο Αστέρας λ.χ. με μία ήττα 0-1 περνάνε. Αλλά αν μπορούν, γιατί να μην πάρουν κάποιους πόντους εξτρά, με θετικά αποτελέσματα; Και τον εαυτό τους θα βοηθήσουν κι όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, που παίζει κορώνα γράμματα τα προνόμια που έχει αποκτήσει με το πλασάρισμά του στην πρώτη 12άδα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x