Κώστας Νικολακόπουλος

Δεν το βρίσκεις εύκολα το ποσοστό του Χασάν στο σκοράρισμα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον «Φαραώ» του Ολυμπιακού και την ικανότητα του στο γκολ

· Ίσως ο πιο χαμένος, σε ατομικό επίπεδο, από πλευράς Ολυμπιακού με τη διακοπή αυτή την στιγμή της σεζόν είναι ο Χασάν!

· Ο Αιγύπτιος κάθε φορά που έπαιζε τα «έσταζε» τα γκολάκια και κέρδιζε συνεχώς πόντους για το προσωπικό θέμα του, την υπογραφή συμβολαίου με τον Ολυμπιακό σε βάση κανονικής μεταγραφής πλέον κι όχι δανεισμού.

· Κι η αλήθεια είναι ότι ο Χασάν συνεχίζει με το που επέστρεψε στον Ολυμπιακού, ακριβώς από εκεί που είχε τελειώσει την περασμένη σεζόν, δηλαδή με πολλά γκολ! Πλάκα πλάκα, να ξέρετε, ο «Φαραώ» του Ολυμπιακού έχει 16 γκολ στα 17 τελευταία παιχνίδια στα οποία έχει παίξει βασικός, συν τα 11 στα οποία έχει μπει αλλαγή. Με αρκετές αλλαγές, όμως, να είναι ολιγόλεπτες, με τέτοια μικρή συμμετοχή, που ουσιαστικά να μην δίνουν τη δυνατότητα σε ένα παίκτη και δη επιθετικό να κάνει κάτι.

· Ο Χασάν από το Γενάρη του 2019 που έπαιξε βασικός στον Ολυμπιακό, προερχόμενος από την επέμβαση που είχε κάνει στην Πορτογαλία, έχει εντυπωσιακά ποσοστά σκοραρίσματος: 16 γκολ σε 17 παιχνίδια βασικός και κάποια αλλαγή, δεν είναι νούμερο που το βρίσκεις εύκολα.

· Κι επειδή κάποιοι λένε ότι ο Αιγύπτιος δεν βάζει γκολ παρά μόνο σε μικρά παιχνίδια: έχει σκοράρει, μεταξύ άλλων, στο 2-2 με την Ντινάμο Κιέβου, στο 4-1 επί της ΑΕΚ και στο 2-3 από τον ΠΑΟΚ…

· Γενικά δε κάποια από τα γκολ του είναι εξαιρετικά πολύτιμα. Απλά ας σκεφθούμε ότι έχει βάλει τα μοναδικά γκολ στα παιχνίδια Άρης-Ολυμπιακός 0-1, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 (στο 92’) κι Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 (στο 90’)!

· Εξίσου σημαντικά για την ικανότητα του «ψηλού» στο σκοράρισμα άλλα δύο πράγματα:

Πρώτον: από τα 19 γκολ που συνολικά έχει βάλει στον Ολυμπιακό, μόνο το ένα, ήταν σε τελειωμένο παιχνίδι, το πέμπτο γκολ στο 5-1 επί της Ντουντελάνζ. Και τα υπόλοιπα 18 ήταν κρίσιμα γκολ. Συνήθως τα πρώτα του Ολυμπιακού με το παιχνίδι ισόπαλο. Άντε να ήταν κάποια, λιγοστά, με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με ένα γκολ διαφορά. Και πρέπει πάντοτε να έχουμε υπόψιν μας ότι άλλο είναι να βάζεις γκολ στο 0-0 η, και στο 1-0 κι άλλο να βάζεις γκολ με το σκορ 2-0 και 3-0…

Δεύτερον: είναι ο μοναδικός παίκτης στον Ολυμπιακό, που έχει εύκολο το γκολ ακόμη κι όταν μπαίνει αλλαγή! Αλλαγή μπήκε κι έδωσε τις νίκες σε Πανιώνιο (1-0) κι Ατρόμητο (1-0), αλλαγή είχε μπει κι είχε κλειδώσει πέρσι τη νίκη (3-1) στη Λαμία, αλλαγή είχε σκοράρει και με την ομάδα από το Λουξεμβούργο…

· Δεν λέω ότι είναι λίγα τα 2,5 εκ. Ευρώ που πρέπει να πληρώσει ο Ολυμπιακός στην Μπράγκα για να τον αγοράσει το καλοκαίρι, αλλά μιλάμε για σέντερ φορ, ε;…Και το γκολ πάντα το πληρώνεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x