Κώστας Νικολακόπουλος

Διαβάζοντας ανάποδα ένα ματς του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το sport-fm.gr να…διαβάσει ανάποδα το τελευταίο εντυπωσιακό φιλικό του Ολυμπιακού!

• Όταν κερδίζεις 6-0 εκτός έδρας σε φιλικό παιχνίδι μία καλή ομάδα του βελγικού πρωταθλήματος, σημαίνει ότι μπορεί να έχεις πλησιάσει το τέλειο! Θεωρητικά τουλάχιστον έτσι (πρέπει να) είναι.

• Αλλά νομίζω ότι έχει ένα νόημα, να δούμε λίγο…ανάποδα αυτό το τελευταίο φιλικό τεστ του Ολυμπιακού, υπό την έννοια ότι δεν έγιναν και όλα…τέλεια από τους ερυθρόλευκους και υπήρχαν σημεία που είμαι σίγουρος ότι ο Χάσι τα σημείωσε στο μπλοκάκι του.

• Για παράδειγμα, η ευκαιρία των Βέλγων στο 1-0, με τη σωτήρια επέμβαση του Καπίνο σε τετ α τετ: η πάσα έγινε ανάμεσα σε Κούτρη και Ρέτσο, με τον δεύτερο να έχει κακή τοποθέτηση και τον πρώτο να έχει χάσει ουσιαστικά τη φάση. Και νομίζω ότι περίπου το ίδιο είχε γίνει στην πλευρά του Κούτρη και στη Νέα Σμύρνη, στο γκολ του Λάμπρου.

• Ο Ρέτσος γενικότερα είχε τοποθετήσεις με ερωτηματικά, όπως π.χ. σε μία σέντρα από τα πλάγια για την οποία χρειάστηκε να επέμβει εντυπωσιακά ο Ομάρ. Η, σε κάποια άλλη στιγμή, σε μία κάθετη πάσα, με τον Κούτρη να κάνει πολύ έξυπνη κίνηση και να κόβει.

• Ο νεαρός σέντερ μπακ, που έκανε και κάποια μάλλον αχρείαστα φάουλ, άρχισε να ανεβαίνει όσο περνούσε ο χρόνος και προφανώς ήθελε τον χρόνο του στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του, αφού στο β΄ ημίχρονο ήταν καλύτερος και αμυντικά-πολύ μεγάλη δουλειά η ικανότητά του να βγάζει την μπάλα από την άμυνα προς τη μεσαία γραμμή.

• Ο Πάρντο έδειξε μεγάλη διάθεση, αλλά το μειονέκτημα να μην βοηθάει τον μπακ δεν το έχει κόψει ακόμη. Έτσι, από μία φάση στην οποία μάρκαρε με τα μάτια, βγήκε η πρώτη ευκαιρία των Βέλγων στο β΄ ημίχρονο, με σέντρα από αριστερά και με την μπάλα να περνάει από Ομάρ και Μποτία, αλλά τον Καπίνο πάλι σε ετοιμότητα, αυτή τη φορά με τα πόδια.

• Ο Ρομάο μοιάζει να δίνει σιγουριά ως ο βασικός κόφτης, με τη διαφορά ότι το ένα χοντρό λάθος το έχει με συχνότητα ένα ανά δύο παιχνίδια! Αυτή τη φορά έκανε πάσα σε αντίπαλο μέσα στην περιοχή του Καπίνο, που και πάλι επενέβη σωτήρια…

• Στο δε επιθετικό κομμάτι, είδαμε τον Μπεν να έχει δύο μέτριες τελικές από καλές θέσεις, τον Σιώπη να έχει αρκετές καλές μπαλιές και μία κακή σε φάση όμως γκολ, τον Πάρντο να κλέβει την μπάλα κι αντί να κάνει πάσα να κάνει σουτ χωρίς καμία τύχη, τον Μάριν να χαλάει μία πολύ όμορφη προσωπική του ενέργεια γιατί επιχείρησε το κάτι παραπάνω αντί μίας απλής πάσας και τον Φορτούνη να χαλάει μία έξοχη επίθεση του Μάριν σουτάροντας άστοχα από καλή θέση.

• Μάλλον με το δίκιο σας θα μου πείτε, ότι αυτά είναι λεπτομέρειες σε ένα ματς που έληξε 6-0 και είχε τουλάχιστον μία ντουζίνα έξοχες επιθετικές ενέργειες από τον Ολυμπιακό. Όμως, όταν έρθει η ώρα των πρώτων προκριματικών, σε μόλις 15 ημέρες, κάτι τέτοιες λεπτομέρειες μπορεί να κοστίσουν.

• Κι όπως σοφά είπε ο Χάσι μετά το 6-0, «στα προκριματικά θα είναι ζωή-θάνατος, όχι όπως στα φιλικά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x