Κώστας Νικολακόπουλος

Δύσκολη η Ντινάμο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευκαιρία φέτος στο Europa!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να δει σε…βάθος για τον Ολυμπιακό στο φετινό Europa League!

· Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολη αποστολή αντιμετωπίζοντας μετά από δύο μήνες την Ντινάμο Κιέβου.

· Όταν βλέπεις ότι στα δύο πιο δυνατά παιχνίδια της στη φάση των ομίλων, κόντρα σε ομάδα από το γαλλικό πρωτάθλημα, τη Ρενς, οι Ουκρανοί κέρδισαν και τα δύο, μέσα (3-1) κι έξω (2-1), καταλαβαίνεις ότι παραμένουν ένας πολύ σκληρός αντίπαλος.

· Σίγουρα έχει τη σημασία του ότι το ουκρανικό πρωτάθλημα διακόπηκε τις προάλλες και θα ξαναρχίσει στις 24 Φλεβάρη, αμέσως μετά δηλαδή τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Ντινάμο, ωστόσο η ομάδα από το Κίεβο παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη κι έχει μάθει να το διαχειρίζεται αυτό το ντεζαβαντάζ. Μην ξεχνάμε δε και το ντεζαβαντάζ που θα έχει ο Ολυμπιακός, παίζοντας στα χιόνια στις 21 Φλεβάρη…

· Από εκεί και πέρα, όμως, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει και περάσει την Ντινάμο, μπορεί με λίγη τύχη να φτάσει ψηλά φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ, απαλλαγμένος ίσως κι από την πίεση άλλων ετών για την πάση θυσία κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού ο ΠΑΟΚ, με κάποιο τρόπο, κερδίζει συνεχώς.

· Και να εξηγήσω γιατί «λέω» ότι με λίγη τύχη μπορεί να φτάσει ψηλά στο Europa φέτος ο Ολυμπιακός…

· Προσέξτε την κλήρωση της φάσης των «32»: Πλίζεν-Ζάγκρεμπ, Σλάβια-Γκενκ, Μπριζ-Σάλτσμπουργκ…Τρεις από αυτές θα είναι στις υποψήφιες 15 αντιπάλους του Ολυμπιακού, εάν περάσει την Ντινάμο…

· Κι αν θέλετε κι άλλες εφτά υποψήφιες, θα προκύψουν από τα ζευγάρια Κράσνονταρ-Λέβερκουζεν, Σαχτάρ-Φρανκφούρτη, Σέλτικ-Βαλένθια, Ρενς-Μπέτις, Φενέρμπαχτσε-Ζενίτ, Σπόρτινγκ-Βιγιαρεάλ, Γαλατασαράϊ-Μπενφίκα.

· Κοινώς, στην επόμενη κλήρωση οι δέκα από τις 15 υποψήφιες θα είναι ομάδες που δεν θα φοβίζουν έναν καλό Ολυμπιακό, όπως τον είδαμε φέτος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, κόντρα σε ομάδες από την Αγγλία (Μπέρνλι), την Ισπανία (Μπέτις) και την μεγάλη Μίλαν. Δέκα στις 15 είναι μεγάλο νούμερο, δύο στις τρεις.

· Μπορεί δηλαδή το φετινό Europa League να αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Γενικά είναι τέτοια η διοργάνωση, που αν επικεντρωθείς στο στόχο και έχεις και λίγη ρέντα στις κληρώσεις, μπορείς να πας μακριά.

· Η αυστριακή Σάλτσμπουργκ πέρσι έφτασε έως τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε στο 116’ της παράτασης. Και μιλάμε για ομάδα που δεν έχει παίξει ποτέ σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ…Πρόπερσι είχε φτάσει ημιτελικά η Θέλτα, με σχεδόν μηδενική εμπειρία στα Κύπελλα Ευρώπης. Και δεν πήγε τελικό Γιουρόπα Λιγκ για ένα γκολ…Πριν ακριβώς δύο χρόνια ήταν η Σαχτάρ κι η Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά…

· Το ζητούμενο είναι να περάσεις το πρώτο εμπόδιο στα νοκ άουτ και στη συνέχεια να έχεις λίγη ρέντα στην κλήρωση και πάνω απ΄ όλα να το βάλεις πραγματικά στόχο να κάνεις κάτι καλό στη διοργάνωση.

· Μόνο που αν θέλεις όντως να προχωρήσεις στο Γιουρόπα και παράλληλα να κάνεις κάτι και στο πρωτάθλημα, όπου κι η 2η θέση είναι σοβαρός στόχος λόγω προοπτικής Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να έχεις δύο δυνατές ενδεκάδες. Αλλά όχι στα λόγια. Να έχεις δύο πραγματικά καλούς παίκτες σε κάθε θέση, αν θέλεις να αντεπεξέλθεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x