Κώστας Νικολακόπουλος

Εδώ ο Μαρτίνς κι ο Ολυμπιακός δεν παίρνουν καλό βαθμό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το sport-fm.gr το κομμάτι στο οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει βελτιώσει τον Ολυμπιακό.

· Εδώ και πολύ καιρό όλοι γράφουμε τα καλύτερα για τον Πέδρο Μαρτίνς. Και τα αξίζει βέβαια ο άνθρωπος, αφού έχει κάνει καλή δουλειά στον Ολυμπιακό και φέτος αποτυπώνεται και στα περισσότερα αποτελέσματα του.

· Αλλά ας…σπάσω λίγο εγώ τη μονοτονία, για να σταθώ σε ένα κομμάτι στο οποίο ο προπονητής κι η ομάδα δεν μπορούν να πάρουν πολύ καλό βαθμό. Κι αναφέρομαι στην αδυναμία πολλές φορές του Ολυμπιακού του Μαρτίνς να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα.

· Από πέρσι είχαμε δει να έχει τα θέματα του ο Ολυμπιακός σε αυτό το σημείο. Αν θυμάστε, ενώ είχε προηγηθεί 1-0, είχε χάσει στο Μιλάνο 1-3 από τη Μίλαν κι είχε ισοφαριστεί στην Αγγλία 1-0 από την Μπέρνλι, στο ΟΑΚΑ 1-1 από την ΑΕΚ και στο Καραϊσκάκη 2-2 από την Ντινάμο Κιέβου, έχοντας προηγηθεί μάλιστα και δεύτερη φορά μέσα στο ματς, με 2-1.

· Πέρσι ήταν τέσσερις οι φορές, αλλά φέτος που υπήρχαν κι ακόμη πιο δύσκολες υποχρεώσεις στην Ευρώπη, οι τέσσερις έγιναν εφτά φορές…

Το 1-0 επί του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ έγινε 1-1

Το 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι έγινε 1-3

Το 1-0 επί της Μπάγερν στο Καραϊσκάκη έγινε 2-3

Το 1-0 επί του Πανιώνιου στη Ν. Σμύρνη έγινε 1-1

Το 2-0 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο έγινε 2-4

Το 2-0 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα έγινε 2-3

Το 1-0 επί της Γουλβς στο Καραϊσκάκη έγινε 1-1

· Κατά την γνώμη μου, είναι πολλά τα δέκα παιχνίδια μέσα σε μία σεζόν στα οποία ο Ολυμπιακός «έφαγε» ανατροπές. Και δη στα δύο από τα δέκα ματς να έχει προηγηθεί με 2-0 στο πρώτο δεκάλεπτο και στο πρώτο 20λεπτο! Οι δε εφτά από τις δέκα ήταν σε εκτός έδρας αγώνες κι οι τρεις στο Καραϊσκάκη. Και βλέπουμε ότι είναι και σε πολύ σημαντικά παιχνίδια: σε έξι ευρωπαϊκά και σε τρία ντέρμπι (συν την γκάφα της χρονιάς, το 1-1 με τον Πανιώνιο). Ήδη, αυτές οι ανατροπές κόστισαν στον Ολυμπιακό τον αποκλεισμό του φέτος από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τον αποκλεισμό του πέρσι από τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Και φέτος εξαιτίας δύο τέτοιων ανατροπών ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να αποκλειστεί ξανά από τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ κι από το Κύπελλο Ελλάδας.

· Είναι ξεκάθαρο στα δικά μου μάτια ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται να βελτιωθεί ακόμη πολύ στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού του, στο δεύτερο μισό του β΄ ημιχρόνου. Εκεί εστιάζω εγώ. Γιατί…

Από ΠΑΟ κι ΑΕΚ ισοφαρίστηκε δύο φορές στο 90’ (κι από Πανιώνιο στο 88!). Στο Βελιγράδι έχασε με γκολ στο 88’ και στο 90’. Από την Ντινάμο Κιέβου ισοφαρίστηκε στο 89’. Στην Μπέρνλι ισοφαρίστηκε στο 85’. Στο Λονδίνο έχασε με γκολ στο 73’ και στο 77’. Από την Μπάγερν έχασε με γκολ στο 62’ και στο 75’. Στο Μιλάνο έχασε με τρία γκολ από το 70’ έως το 79’. Στην Τούμπα έχασε με γκολ στο 69’. Από τη Γουλβς ισοφαρίστηκε στο 67’.

· Εν κατακλείδι, και οι δέκα ανατροπές εις βάρος του Ολυμπιακού έγιναν με γκολ στο β’ μισό του β’ ημιχρόνου. Με συνολικά 16 γκολ να τα δέχεται στα τελευταία 20-25 λεπτά των δέκα αγώνων του.Συγνώμη, αλλά όποιος το θεωρεί συγκυριακό είναι επιεικώς αφελής. Υπάρχει πρόβλημα. Είτε αυτό έχει να κάνει με τις αντοχές, τις δυνάμεις της ομάδας, είτε έχει να κάνει με την ψυχολογία της και τη νοοτροπία της, είτε έχει να κάνει με ζητήματα τακτικής.

· Το ζητούμενο είναι κάποια στιγμή να υπάρξει μεγαλύτερη βελτίωση. Ειδάλλως, πολύ απλά θα χαθούν κι άλλοι στόχοι του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά. Θα θέλατε να θυμηθούμε την ευκαιρία του Ομπαμεγιάνγκ στο 123’ στην ιστορική πρόκριση στο Λονδίνο η, το δοκάρι της Άρσεναλ στο 86’ στο Καραϊσκάκη κι ενώ ήδη κέρδιζε 1-0; Η, το πέναλτι που έπιασε ο Σα στο 90’ του 1-0 με την Μπασάκσεχιρ;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x