Κώστας Νικολακόπουλος

Ένα μπράβο στον Φορτούνη και μία δικαίωση του… Μήτρογλου!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Φορτούνη και μνημονεύει παρεμπιπτόντως και κάτι για τον Μήτρογλου.

· Λογικό ήταν τα φώτα να πέσουν πάνω στον Βαλμπουενά, στον Χασάν, στον Εμβιλά και, βέβαια, στον Πέδρο Μαρτίνς, αρχιτέκτονα της επιτυχίας επί της Μαρσέιγ.

· Εγώ, όμως, θα ήθελα να σταθώ σήμερα λίγο στον Φορτούνη. Γιατί μπορεί να μπήκε αλλαγή στο 77’ και να έπαιξε μόλις 18 λεπτά, αλλά νομίζω ότι αυτή η εικόνα του είναι παράδειγμα και για τον ίδιο ακόμη, αλλά και για κάθε συμπαίκτη του, για το πώς πρέπει να ‘αντιδράει’ ένας παίκτης του Ολυμπιακού και δη ακριβοπληρωμένος και θεωρούμενος από τους 12-13 βασικούς, όταν ο προπονητής του κρίνει ότι πρέπει να τον αφήσει στον πάγκο και να τον βάλει για ένα τέταρτο στο τέλος ενός αγώνα.

· Ο Φόρτου μπήκε στο ματς με την Ολιμπίκ ακριβώς όπως έπρεπε να μπει, δηλαδή έτοιμος να δώσει τα πάντα. Και κάπως έτσι τον είδαμε να κλέβει μπάλες, να γυρνάει πίσω και να βοηθάει τον αριστερό του μπακ, να κάνει ωραίες ενέργειες μπροστά, να βγάζει πολύ όμορφη πάσα στον Μπουχαλάκη με προϋποθέσεις δημιουργίας ευκαιρίας, να κερδίζει φάουλ σε καλή θέση με έξοχη προσωπική προσπάθεια, αλλά και να ξεκινάει τη φάση του μοναδικού γκολ!

· Όλοι σταθήκαμε, εύλογα, στη φάση του μοναδικού γκολ, αφενός μεν στην επιμονή του Ραφίνια για την ανακοπή της επίθεσης του Αμαβί με ένα…ψυχρό, επαγγελματικό τρόπο, αφετέρου δε στην σέντρα ακριβείας του Βαλμπουενά και την ζυγισμένη κεφαλιά του Χασάν. Όμως, όλα ξεκίνησαν επειδή ο Φορτούνης από θέση αριστερού εξτρέμ, είδε τον Βαλμπουενά σε θέση δεξιού εξτρέμ και άλλαξε το παιχνίδι με μία σαραντάρα πάσα και δη με τη μία επαφή…

· Να προσέξουμε δε, ότι ο Φορτούνης πρόλαβε σε αυτά τα 18 λεπτά κι έπαιξε σε δύο θέσεις! Μπαίνοντας αντί του Ραντζέλοβιτς ήταν μεσοκυνηγός στον άξονα, πίσω από τον Ελ Αραμπί, από το 77’ έως το 84’ (με τον Βαλμπουενά να πηγαίνει σε θέση έξω δεξιά) και στη συνέχεια ήταν έξω αριστερά, μπροστά από τον Χολέμπας, από το 84’ έως το 95’, όταν δηλαδή πέρασε στο παιχνίδι κι ο Χασάν αντί του Μασούρα (πλάκα πλάκα, για να δικαιωθούν οι προληπτικοί-όπως ο Μαρτίνς;-πάλι μετά από αλλαγή του Μασού ο Ολυμπιακός πέτυχε χρυσό γκολ και κέρδισε!!!).

· Παρεμπιπτόντως, κι επειδή κατά καιρούς έχει δεχθεί κριτική απ΄ όλους μας, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγράψουμε ότι φέτος κάθε φορά που μπαίνει αλλαγή ο Φορτούνης την βοηθάει και δη πολύ την ομάδα. Το είχαμε δει και στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ (τρεις ασίστ, με τη μία να γίνεται γκολ) και στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα Τρίπολης (άνοιξε το σκορ και ήταν μέσα και στα άλλα δύο γκολ)…Είτε παίζει σε ρόλο Νο 10, είτε παίζει από τα πλάγια της επίθεσης, αφού ο Μαρτίνς έχει κενό εκεί με τον Μπρουμά να είναι εκτός δράσης από την ημέρα που ήρθε-και να θέλει ακόμη καιρό για να παίξει…

· Δοθείσης της ευκαιρίας να γράψω κάτι για τον Μήτρογλου: δικαιώθηκε πλήρως στην εκτίμηση που είχε κάνει στον Πρωταθλητή πριν το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Μαρσέιγ, στην οποία και ακόμη ανήκει. Ήταν ξεκάθαρος ο Κώστας στην εκτίμηση του για το παιχνίδι και επιβεβαιώθηκε: «Εάν ο Ολυμπιακός ήταν καλός και σοβαρός, θα την κερδίσει», είχε πει, σχολιάζοντας με βάση τα όσα είχε δει στα παιχνίδια με την Ομόνοια ότι, «ο Ολυμπιακός μου αρέσει, έχει καλή ομάδα, καλούς παίκτες, γεμάτες τις γραμμές».

· Μάλιστα, για τον Μήτρογλου, τον οποίο ο Βίλας Μπόας τον έχει εκτός πλάνων, υπήρξε και σχόλιο χθες από ένα πολύ γνωστό Γάλλο σχολιαστή, τον Ντενίς Μπαλμπίρ, που έγραψε για το παιχνίδι της Ολιμπίκ στον Πειραιά:

«Η Μαρσέιγ δεν ήταν για να χάσει, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι ήταν μέτρια. Οι παίκτες της δεν ήξεραν πώς να γυρίσουν τα πράγματα στο παιχνίδι και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Πιο καλά το χειρίστηκε ο 36χρονος Βαλμπουενά, που θα είχε ακόμη καλή θέση στην πρώην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός προφανώς είχε μελετήσει καλά τον αντίπαλο του, πλήττοντας τον σε περιοχές ευαίσθητες.

Το παιχνίδι υπογράμμισε το πρόβλημα της Μαρσέιγ, το ρόστερ της είναι μικρό. Όλοι στη Μασσαλία θα ήθελαν να την δουν να μιμείται την Λιόν, που τον Αύγουστο απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά είναι ικανή; Σήμερα έχω μεγάλες εμφιβολίες…



Η ήττα από τον Ολυμπιακό υπογράμμισε ότι η Ολιμπίκ εξακολουθεί μην έχει δύναμη μπροστά κι έτσι δεν μποεί να κερδίσει. Μέχρι στιγμής δίνουμε τη δικαιολογία της προσαρμογής στον Μπενεντέτο, αλλά πραγματικά περιπλανιέται στο γήπεδο σαν χαμένη ψυχή. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου διασκεδάζει με το να σχολιάζει για τον Μήτρογλου, Μου λένε ότι αυτό είναι μέρος του φολκλόρ μας. Προσωπικά, το βρίσκω ότι μαζί του μερικές φορές φτάνουμε στη δυσφήμιση. Δεν με πειράζει να υπάρχει και το γέλιο στο ποδόσφαιρο, αλλά τουλάχιστον ο Έλληνας σκόραρε στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπενφίκα. Είμαστε πιο επιεικείς με τον Μπεντεντέτο, όμως η επιστροφή του είναι η ίδια : μηδέν».

· Γενικά το κλίμα για τον Μήτρογλου έχει αρχίσει να αλλάζει στη Μασσαλία με τον Αργεντίνο Μπενεντέτο να μην έχει σκοράρει φέτος ούτε μία φορά σε οκτώ παιχνίδια! Ο δημοσιογράφος Ναμπίλ Τζελίτ της Εκίπ έγραψε: «Ο Μπεντεντέτο δεν είναι καλύτερος του Μήτρογλου. Γιατί να είναι στο ψυγείο ο Μήτρογλου που έπαιξε στον Ολυμπιακό; θα μπορούσε να μπει αλλαγή στα τελευταία 15 λεπτά. Έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα γι΄ αυτόν και τον ταπεινώνουν έτσι;».

Άσχετο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x