Κώστας Νικολακόπουλος

Έρχονται χειρουργεία αλά Βόλος για τον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr δεδομένα σε σχέση με τη διαιτησία και τον Ολυμπιακό…

• Αυτοί που ξέρουν, λένε ότι για τον Ολυμπιακό έρχεται «χειρουργείο», διπλό κιόλας, Τετάρτη-Κυριακή, με ΟΦΗ κι ΑΕΚ. Χειρουργείο αλά Βόλος, τότε ντε με την ακύρωση του κανονικού γκολ του Σουντανί…

• Εγώ δεν γνωρίζω από αυτά και τι εννοούν, περί χειρουργείων κλπ, αυτοί που ξέρουν. Εγώ γνωρίζω μόνο τι βλέπω.

• Κι αυτό που είδα π.χ. στο Ολυμπιακός-Άρης ήταν ένας πολύ καλός διαιτητής, ο Τζοβάρας, που γενικά ποτέ δεν δίνει δικαιώματα, κι από εκεί και πέρα ένα μάτσο κακούς επόπτες, VAR κι AVAR!

• Κατ΄ αρχάς, για VAR κι AVAR (Κομίνη και Κουτσιάφτη) , μία φάση υπήρξε σε ολόκληρο το 90λεπτο για να βοηθήσουν τον διαιτητή. Μία και μοναδική. Και σε αυτή έκαναν λάθος! Στο γκολ του Άρη, που μείωσε σε 2-1. Υπάρχει οφσάϊντ. Πολύ η, λίγο δεν έχει σημασία. Υπάρχει οφσάϊντ. Το γκολ μπήκε από θέση οφσάϊντ. Άρα έπρεπε να ακυρωθεί. Κι ο Κομίνης και με τον Κουτσιάφτη ανημέρωσαν λάθος τον διαιτητή. Μία φάση έπρεπε να τον βοηθήσουν κι έκαναν λάθος. Δηλαδή, χρειάζονται περαιτέρω σχόλια;

• Πάμε, όμως, και στους επόπτες, τον Ακρίβο και τον Κωνσταντόπουλο. Με αυτούς είχαμε το εξής απίστευτο: σε όλο το παιχνίδι, όλες οι φάσεις τις οποίες υπέδειξαν ήταν εναντίον του Ολυμπιακού!!! Ρε αδελφέ μία φάση οφσάϊντ σε 90 λεπτά υπέρ του Ολυμπιακού δεν υπήρξε; Μία!!!

• Έξι φορές σήκωσαν το σημαιάκι τους σε επιθέσεις του Ολυμπιακού, όλες επιθέσεις για ευκαιρίες. Οι πέντε υποδείξεις ήταν ορθές, η μία λάθος-εκείνη με την φοβερή πάσα του Γκιγιέρμε στον Ομάρ, στην πλάτη της άμυνας του Άρη, με τον Ομάρ να πασάρει στον Ελ Αραμπί κι αυτός να αστοχεί φάτσα με τον γκολκίπερ. Βεβαίως, κάποιος μπορεί να πει, «εντάξει ρε φίλε, στις έξι υποδείξεις έκαναν ένα λάθος, δεν είναι τόσο φοβερό». Και θα είχε δίκιο, εάν όμως οι επόπτες σήκωναν ποτέ το σημαιάκι τους και σε καμία επίθεση του Άρη, ε;

• Γιατί τέλειωσε το ματς και μία υπόδειξη εις βάρος του Άρη δεν υπήρχε από τους επόπτες. Ένα οφσάϊντ πέρασε στα στατιστικά του Άρη κι αυτό ήταν με υπόδειξη του VAR κι αυτό στη φάση που ακυρώθηκε το δεύτερο γκολ του Ρόουζ, όπου ο Λάρσον που σούταρε στο δοκάρι ήταν ένα ολόκληρο μέτρο πίσω από τον προτελευταίο αμυντικό του Ολυμπιακού!!! Με τον επόπτη Κωνσταντόπουλο, όμως, να μην σηκώνει τη σημαία του!!! Και βεβαίως το ίδιο έκανε κι ο έτερος επόπτης, ο Ακρίβος, στη φάση του πρώτου γκολ του Ρόουζ, που ήταν οφσάϊντ, σε πιο δύσκολη φάση, αλλά οφσάϊντ.

• Κοινώς, υπήρξαν οκτώ περιπτώσεις οφσάϊντ κι οι επόπτες είχαν και τις οκτώ υποδείξεις εις βάρος του Ολυμπιακού!!! Εκ των οποίων οι τρεις λανθασμένες, κι έφεραν δύο γκολ του Άρη (με το VAR να διορθώνει μόνο το δεύτερο λάθος και με το σκορ πλέον στο 3-1, ουσιαστικά δηλαδή με τελειωμένο παιχνίδι) κι αποστέρηση μίας κλασικής ευκαιρίας του Ολυμπιακού.

• Προσέξτε δε και το άλλο: καμία φορά δεν υπέδειξαν οφσάϊντ σε καμία επίθεση του Άρη!!! Εκεί, δεν έκαναν ποτέ λάθος, παρότι υπήρξαν φάσεις οριακές, όπως π.χ. το δεύτερο γκολ του Άρη. Δεν ήταν οφσάϊντ, αλλά οριακά. Θα μπορούσε ρε παιδί μου κι εκεί ο επόπτης να κάνει λάθος, σε δύσκολη φάση όπως αυτή-έτσι έκανε λάθος π.χ. ο επόπτης και στη δύσκολη φάση του πρώτου γκολ του Ρόουζ. Αλλά αυτό που τελικά συνέβη στον αγώνα Ολυμπιακός-Άρης ήταν το εξής απλό: οι επόπτες σήκωναν τα σημαιάκια τους μόνο στις επιθέσεις του Ολυμπιακού και ποτέ στις επιθέσεις του Άρη! Έτσι ακριβώς!

• Πάμε τώρα παρακάτω, στους ορισμούς της ΚΕΔ για την αυριανή, εμβόλιμη αγωνιστική. Κατ΄ αρχάς, στο Λαμία-ΠΑΟΚ έβαλαν διαιτητή από το…Κιλκίς (Σέζος) κι επόπτη από την Κοζάνη (Τζιουβάρα). Εκεί σταματάμε. VAR ο Σιδηρόπουλος, όπως και τις προάλλες στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος.

• Πάμε, όμως, στον Ολυμπιακό και στο παιχνίδι του με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Διαιτητής ο Μανούχος. Τον Ολυμπιακό δεν τον έχει παίξει. Πρόκειται, όμως, για τον διαιτητή που έχει οριστεί σε περισσότερα από κάθε άλλο παιχνίδια του ΠΑΟΚ: 1ος στο Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-2, VAR στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1, VAR στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-2, VAR στο Άρης-ΠΑΟΚ 4-2, 4ος στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και 4ος στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!!!

Επόπτες Πετρόπουλος και Τριανταφύλλου. Ο Πετρόπουλος είχε παίξει στο Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0. Μπροστά στα μάτια του, σε σέντρα του Ομάρ ο αριστερός μπακ της Ξάνθης είχε διώξει την μπάλα με το χέρι μισό μέτρο έξω από την περιοχή-καμία υπόδειξη φάουλ!!! Ο Τριανταφύλλου ήταν AVAR στο Λάρισα-Ολυμπιακός, όπου μέσω VAR είχε ακυρωθεί γκολ του Ελ Αραμπί σε απολύως οριακή φάση.

VAR Σκουλάς. Ας ξεχάσουμε το πέναλτι μαϊμού πέρσι στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος στο 119’ στο Κύπελλο. Και μόνο που σφύριξε προχθές Κυριακή ΠΑΟΚ-Αστέρας και δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Αστέρα, όπως ακόμη κι ο Κάκος είπε, σημαίνει ότι πρόκειται για εντελώς λάθος ορισμό.

AVAR Απτόσογλου. Επόπτης που το ένα τρίτο των ορισμών του είναι στον ΠΑΟΚ! AVAR στο Βόλος-ΠΑΟΚ, επόπτης στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ, επόπτης στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, επόπτης στο Άρης-ΠΑΟΚ, AVAR στο ΠΑΟΚ-Αστέρας!

•Ειλικρινά δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x