Κώστας Νικολακόπουλος

Έσπασε ο Ολυμπιακός το ζευγάρι της εξυγίανσης και ο τελικός δεν γίνεται!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από τον sport-fm.gr γιατί δεν γίνεται ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας!

• Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει επί της ουσίας για τον τελικό του Κυπέλλου;

• Να σας πω τι έχω καταλάβει εγώ: από τότε που υπάρχει η δήθεν εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή εδώ και τρία χρόνια, ο τελικός του Κυπέλλου ήταν πάντοτε ο ίδιος! ΠΑΟΚ-ΑΕΚ η, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Ό,τι θέλετε. Μία φορά έσπασε το ζευγάρι του τελικού και τελικός δεν γίνεται!!!

• Τόλμησε φέτος ο Ολυμπιακός να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου και τελικός δεν γίνεται! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Δέντρα είναι. Το δάσος είναι αυτό: για πρώτη φορά επί εξυγίανσης πήγε ο Ολυμπιακός τελικό και τελικός δεν γίνεται. Κι αν θα γίνει, θα γίνει υποτίθεται την…επόμενη σεζόν κι όποτε βολεύει τον αντίπαλο του Ολυμπιακού η, αν θέλετε αλλιώς, όποτε δεν μπορεί να παίξει ο Ολυμπιακός!

• Εδώ το πράγμα είναι απλό. Δείτε τα πράγματα με την χρονική τους σειρά.

Ο Ολυμπιακός από την Κυριακή, πριν καν αναβληθεί ο τελικός, επειδή είχε αντιληφθεί πού το πήγαιναν ΕΠΟ κι ΑΕΚ, έστειλε επιστολή και πρότεινε να γίνει το ματς στο ΟΑΚΑ, δίνοντας ΤΗΝ λύση. Ο μοναδικός που έδωσε λύση.

Τη Δευτέρα το πρωί ανακοινώνεται ότι η Αστυνομία δεν εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή του τελικού στη Ριζούπολη και προτείνει γήπεδο εκτός Αθηνών, έχοντας μέσα στο Σαββατοκύριακο βρει σε χώρους πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ βόμβες μολότοφ κι άλλα πολεμοφόδια!!!

Την ίδια ημέρα το μεσημέρι η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ εισηγείται στην Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ την αναβολή του τελικού για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου!

Την ίδια ημέρα το απόγευμα η Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ αποφάσισε την οριστική αναβολή του προγραμματισμένου για τις 26 Ιουλίου τελικού!

• Όλα έγιναν λοιπόν προχθές Δευτέρα. Και πότε θα ληφθεί απόφαση για την διεξαγωγή του τελικού από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ; Την άλλη Δευτέρα 27 του μήνα!!! Κι εδώ είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο! Γιατί να συνεδριάσει η Εκτελεστική μία ολόκληρη εβδομάδα μετά την απόφαση της αναβολής του τελικού; Πώς η Επιτροπή Διοργανώσεων κι η Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων τα αποφάσισαν όλα μέσα σε μία ημέρα κι η Εκτελεστική Επιτροπή χρειάζεται μία εβδομάδα; Την στιγμή μάλιστα που το συνδρομητικό κανάλι, το οποίο πληρώνει τα ωραία του τα λεφτά στην ΕΠΟ για το Κύπελλο, ζήτησε επίμονα (κι απείλησε και με ρήτρες) από το πρωί της Δευτέρας να γίνει κανονικά ο τελικός την προγραμματισμένη ημερομηνία.

• Γιατί να μην συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή χθες Τρίτη η, σήμερα Τετάρτη; Και να αποφάσιζε π.χ. τη διεξαγωγή του τελικού την Κυριακή. Δεν προλάβαινε η ΕΠΟ να διοργανώσει από την Τρίτη έως την Κυριακή ένα τελικό κεκλεισμένων των θυρών; Ας υποθέσουμε ότι δεν προλάβαινε, που γελάει ο κόσμος με αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά τέλος πάντων. Θα μπορούσε να ορίσει το ματς για την άλλη Τετάρτη 29 του μήνα. Π.χ. στην Τούμπα η, στο Χαριλάου η, στο Παγκρήτιο, όπως προθυμοποιήθηκε η ΕΠΣ Ηρακλείου, με επίσημη ανακοίνωση της, να το διοργανώσει το ματς. Υπάρχει έστω ένας λόγος που δεν μπορεί να γίνει ο τελικός στις 29 του μήνα ημέρα Τετάρτη;

• Δέκα ημέρες δεν έφταναν στην ΕΠΟ να οργανώσει ένα τελικό χωρίς κόσμο; Συγνώμη, αλλά γελάνε κι οι πέτρες αν απαντήσει κάποιος αρνητικά. Χρόνος υπήρχε, απλά δεν υπήρχε διάθεση, θέληση. Επειδή έτσι γουστάρει κάποιος-κάποιοι. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος κι όχι οι…διαφημιστικές πινακίδες, για τις οποίες πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός, λες και μιλάμε ότι θα γίνει διαγωνισμός για το ποιος θα πάρει τα τηλεοπτικά του Τσάμπιονς Λιγκ την προσεχή πενταετία!!!

• Και ορίστηκε έτσι η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την άλλη Δευτέρα, δηλαδή μία ημέρα μετά τον αρχικά προγραμματισμένο τελικό! Με σκοπό πολύ απλά να οριστεί το ματς τέλη Αυγούστου, τότε που εξυπηρετούνταν η ΑΕΚ και τότε που δεν μπορεί να παίξει ο Ολυμπιακός, καθώς μόλις θα έχει αρχίσει προετοιμασία για τη νέα σεζόν, την στιγμή που η ΑΕΚ θα την έχει ξεκινήσει από τις 7 Αυγούστου… Στην δε υποτίθεται καλύτερη περίπτωση, η ΕΠΟ κάνοντας Εκτελεστική τη Δευτέρα, θα ορίσει τον τελικό για την άλλη Κυριακή 2 Αυγούστου, με τον Ολυμπιακό να έχει πρόβλημα, καθότι στις 6 παίζει με τη Γουλβς και στις 5 έχει ταξίδι στην Αγγλία. Όπου δηλαδή υπάρχει πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, αυτό μπορεί να οριστεί!

• Να σας θυμίσω πότε ορίστηκε ο ημιτελικός Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ από την ΕΠΟ; Σε τέτοια ημερομηνία που εξυπηρετούσε μόνο τον ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ ήταν: Σάββατο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, Τετάρτη ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, Κυριακή Άρης-ΠΑΟΚ. Ενώ το πρόγραμμα του Ολυμπιακού ήταν: Κυριακή Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Τετάρτη Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, Κυριακή ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Τρία ντέρμπι σε μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός! Και τους κέρδισε όλους! Με 7-1 τελικό σκορ! Παραμάζωμα τους πήρε! Και τους τρεις μέσα σε μία εβδομάδα, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο! Κλείδωσε το πρωτάθλημα και πήγε και τελικό κυπέλλου! Ε, θα τιμωρηθεί! Τόλμησε ο Ολυμπιακός να παίξει τελικό Κυπέλλου; Θα παίξει μέσα στη γειτονιά της ΑΕΚ, στη Ριζούπολη! Κι ας μην έχει γίνει έλεγχος από την Περιφέρεια κι ας μην δίνει άδεια η Αστυνομία.

• Μην την ψάχνετε. Το πράγμα είναι απλό. Μερικές φορές έχουμε μπροστά μας την αλήθεια και δεν την βλέπουμε ψάχνοντας διάφορες λεπτομέρειες, τα γύρω γύρω. Εδώ είναι σαφές. Το 2017 ο τελικός του Κυπέλλου ήταν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Το 2018 ο τελικός του Κυπέλλου ήταν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Το 2019 ο τελικός του Κυπέλλου ήταν ξανά ΠΑΟΚ-ΑΕΚ! Πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, το ίδιο ζευγάρι σε τρεις τελικούς!!! Ε, φέτος ο Ολυμπιακός έσπασε το αγαπημένο ζευγάρι της εξυγίανσης και γι΄ αυτό γίνεται όλο αυτό το πράγμα. Ουσιαστικά δεν γίνεται τελικός επειδή δεν έχουμε το ζευγάρι που είχαμε κάθε χρόνο επί εξυγίανσης!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1282479859982188544

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x