Κώστας Νικολακόπουλος

Ετοιμάζει την προσφυγή στο CAS o Ολυμπιακός για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την «απάντηση» που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός στον ΠΑΟΚ, σε επίπεδο CAS πλέον.

• Πυρετωδώς ετοιμάζονται στον Ολυμπιακό για την δική τους προσφυγή στο CAS, με την οποία θα ζητάνε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ στη Β΄ Εθνική του ελληνικού ποδοσφαίρου.

• Ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει γνωστοποιήσει την απόφαση του, αλλά μαθαίνουμε ότι υπάρχει ήδη κινητικότητα επί του θέματος. Η πρόθεση είναι να προσβάλλει ο σύλλογος την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με την οποία παρέμεινε η τιμωρία της αφαίρεσης εφτά βαθμών από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την αφαίρεση δέκα βαθμών η, τον υποβιβασμό του.

• Αυτό που θεωρούν στον Ολυμπιακό και με βάση αυτό θα κινηθούν με την προσφυγή τους στο CAS είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να τιμωρηθεί με υποβιβασμό, γιατί πολύ απλά ο νόμος αυτή την ποινή προέβλεπε τόσο κατά την διάπραξη του αδικήματος της πολυϊδιοκτησίας, όσο και κατά την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο νόμος άλλαξε κατόπιν εορτής, όταν δηλαδή υπήρχε ήδη η απόφαση της ΕΕΑ. Η κυβέρνηση άλλαξε τον νόμο που προέβλεπε υποβιβασμό, ενώ ήδη υπήρχε η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής. Εκεί θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός και θα ζητήσει από το CAS να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ βάσει του νόμου που ίσχυε όταν διαπράχθηκε η παραβίαση κι όταν εκδόθηκε η απόφαση.

• Λογικά το CAS θα συνεκδικάσει τις δύο υποθέσεις, τις δύο προσφυγές του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, αφού αφορούν το ίδιο θέμα. Κι όπως κι αν έχει, θα έχει λόγο ο Ολυμπιακός και στην επιλογή των διαιτητών-δικαστών που θα προτείνουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή η ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ κι ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Άλλωστε, όπως έχω ξαναγράψει, καίριας σημασίας θα είναι η στάση της ΕΠΟ, αν δηλαδή προασπίσει τις αποφάσεις της επιτροπής της, όπως κάνουν πάντοτε όλες οι ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο κι όπως έχει κάνει πάντοτε κι η ίδια η ΕΠΟ, που όμως τώρα θα βρεθεί με αντίπαλο μία ομάδα, τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο έχει, ας το πούμε έτσι διακριτικά, άριστες σχέσεις.

• Παρεμπιπτόντως, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος, που είναι και διαιτητής-δικαστής στο CAS, στη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες ημέρες στον Σπορ Fm, με έμμεσο, αλλά έξυπνο και ξεκάθαρο εν τέλει τρόπο, άγγιξε τα ευαίσθητα κομμάτια που έχουν να κάνουν με την ΕΠΟ και την υπόθεση.

Είπε π.χ. «έχει πολύ ενδιαφέρον τι θα πει η ΕΠΟ για όλα αυτά που έγιναν μεσούσης της σεζόν, για το νόμο που άλλαξε από το κράτος»…

Είπε ότι η ΕΠΟ «100%» θα είναι αντίδικος του ΠΑΟΚ, «εκτός κι αν η ΕΠΟ δεν θέλει να υποστηρίξει την απόφαση της επιτροπής της» (!)…

Είπε ακόμη και για το κενό που υπάρχει στους κανονισμούς της ΕΠΟ και δεν προβλέπει τιμωρία για πολυϊδιοκτησία, με συνέπεια το CAS να είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου του κράτους, σχολιάζοντας ότι, «στην ΕΠΟ δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη, ενώ η ΦΙΦΑ κι η ΟΥΕΦΑ λένε ότι πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη»…

• Να ξέρετε, τέλος πάντων, ότι εκεί, στο CAS, κι αν θα γίνει μάχη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x