Κώστας Νικολακόπουλος

Φοβάμαι ότι ο Μάνταλος κλότσησε την πρόκριση στα τελικά

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr το φόβο του ότι η ευκαιρία χθες του Μάνταλου μπορεί να μας κοστίσει πολύ ακριβά.

• Μακάρι να πέφτω έξω, αλλά φοβάμαι ότι ο Μάνταλος στα τελευταία λεπτά χθες κλότσησε την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Νομίζω δε ότι το λάθος του δεν ήταν απλά το κακό πλασέ στο μοναδικό τετ α τετ με τον γκολκίπερ, αλλά ότι δεν σιγούρεψε το γκολ, πασάροντας δίπλα του στον Τοροσίδη, που ερχόταν από πίσω σαν τρέϊλερ και θα μπορούσε να μπει με την μπαλα στα δίκτυα…

• Ήταν τυχερός ο Έλληνας διεθνής, όπως κι όλη η ομάδα μας, που ο Καρνέζης λίγο μετά έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κοντινή κεφαλιά και μας κράτησε ζωντανούς και στο παιχνίδι και στην υπόθεση πρόκριση. Αλλά, επαναλαμβάνω, φοβάμαι ότι αυτή η ευκαιρία του Μάνταλου, που γενικά δεν ήταν σε καλή κατάσταση χθες, θα μας κοστίσει πολύ ακριβά.

• Θεωρητικά, ρόλο στην υπόθεση πρόκριση μπορεί παίξει η Κύπρος. Γιατί υποδέχεται και την Ελλάδα και τη Βοσνία. Όμως, η εικόνα της μέχρι στιγμής δεν αφήνει πολλές ελπίδες για να σταματήσει τους Βόσνιους. Κι έτσι όπως εξελίσσεται η μάχη στον όμιλο μας, το Βέλγιο, η Βοσνία κι η Ελλάδα θα συνεχίσουν να παίρνουν όλα τα παιχνίδια τους ως το τέλος, όπως ήδη μέχρι τώρα κάνουν, κι άρα όλα θα κριθούν από τα μεταξύ τους εναπομείναντα παιχνίδια (πρώτα το Ελλάδα-Βέλγιο, μετά το Βοσνία-Βέλγιο) κι από τη διαφορά τερμάτων σε περίπτωση ισοβαθμιών.

• Για να περάσει λοιπόν ως πρώτη η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει και το Βέλγιο, αλλά και να μην κερδίσει το Βέλγιο στη Βοσνία. Ο συνδυασμός δεν είναι απίθανος, αλλά να σκεφθούμε ότι η Ελλάδα στα τρία παιχνίδια της με Βέλγιο και Βοσνία ως τώρα έχει τρεις ισοπαλίες, άρα ναι μεν δεν χάνει, αλλά ούτε και κερδίζει…

• Με νίκη μας, πάντως, επί του Βελγίου είμαστε τουλάχιστον δεύτεροι. Αλλά με ισοπαλία μας, κι αν οι Βόσνιοι κερδίσουν τους Βέλγους, εμείς πηγαίνουμε τρίτοι! Και να θυμίσω ότι πρώτα είναι το Ελλάδα-Βέλγιο. Άρα, με Χ στο Καραϊσκάκη, το Βέλγιο πέρασε σίγουρα ως πρώτο κι ας χάσει στη Βοσνία! Διότι, και να ισοβαθμήσουν Βέλγιο και Βοσνία, το Βέλγιο θα είναι 100% με καλύτερη διαφορά τερμάτων.

• Κοινώς, η λογική λέει ότι περνάμε μόνο αν κερδίσουμε το Βέλγιο. Διότι έτσι και περνάμε τη Βοσνία και υποχρεώνουμε το Βέλγιο να πάει να κερδίσει στη Βοσνία. Κι αν δεν κερδίσει εκεί, πάμε εμείς πρώτοι και πέφτει δεύτερο το Βέλγιο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x