Κώστας Νικολακόπουλος

Για να μην γίνει τρίτη και φαρμακερή για τον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού και γράφει για τον Παναιτωλικό, τον Δέλλα, τον Γκερέρο και τον Γκιγιέρμε…

• Είναι η τρίτη φορά που ο Ολυμπιακός παίζει Δευτέρα, σήμερα με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη. Πάντα φυσικά μετά από παιχνίδια του για το Γιουρόπα Λιγκ, που τα δίνει Πέμπτη.

• Και νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να το προσέξει πάρα πολύ το αποψινό παιχνίδι. Γιατί, εκτός όλων των άλλων, στα άλλα δύο παιχνίδια του, τα οποία είχε παίξει Δευτέρα, γλίτωσε την γκέλα στο παραπέντε.

• Μετά το 0-0 με την Μπέτις είχε κερδίσει 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με γκολ στο 92’. Και μετά το 2-0 επί της Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο είχε κερδίσει 1-0 τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη με γκολ στο 89’…Η εμπειρία μας λέει ότι αν ο Ολυμπιακός δεν κοιτάξει να το καθαρίσει το ματς πιο γρήγορα, αυτή τη φορά δύσκολα θα το γλιτώσει το στραβοπάτημα. Είναι αυτό που λέμε, μία, δύο, η τρίτη μπορεί να είναι η φαρμακερή…

• Επιπλέον ας έχουμε στο μυαλό μας ότι μιλάμε για τρία κολλητά παιχνίδια μέσα σε ένα οκταήμερο, Κυριακή με Ατρόμητο έξω, Πέμπτη με Μπέτις έξω και Δευτέρα με Παναιτωλικό μέσα. Κάτι που ποτέ δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν το ενδιάμεσο είναι ευρωπαϊκό και δη εκτός έδρας, με ταξίδι κλπ.

• Τέλος πάντων, είναι η έβδομη φορά που ο Ολυμπιακός παίζει φέτος αγώνα πρωταθλήματος αμέσως μετά από παιχνίδι του στο Γιουρόπα Λιγκ και τις έξι προηγούμενες έχει δύο ισοπαλίες (με ΑΕΚ έξω και Παναθηναϊκό μέσα) και τέσσερις νίκες (1-0 το Λεβαδειακό, 5-0 τον ΠΑΣ, 1-0 τον Πανιώνιο κι 1-0 τον Απόλλωνα). Μπορεί, δηλαδή, εύκολα να διακρίνει κάποιος ότι οι νίκες ήταν σχεδόν όλες στο γκολ, με μεγάλη δυσκολία, με ένα απευθείας φάουλ στο β΄ ημίχρονο και με τα γκολ στο 89’ και στο 92’ στα άλλα δύο παιχνίδια…
• Ο δε Παναιτωλικός είναι ομάδα που κάθε χρόνο (με εξαίρεση την περσινή σεζόν) έρχεται στο Καραϊσκάκη και του βγάζει το λάδι του Ολυμπιακού! Κερδίζει ο Ολυμπιακός, αλλά του βγαίνει η ψυχή. Αν θυμηθούμε τα αποτελέσματα είναι: 2-0 με γκολ στο 62’ και το 75’, 2-1 (ανατροπή από 0-1), 2-0 με γκολ στο 69’ και το 92’, 1-0 και 3-1 με το σκορ 1-1 ως το 83’! Πέντε νίκες, η μία πιο δύσκολη από την άλλη…

• Και μπορεί να είναι αλήθεια ότι ο Δέλλας και στα τρία τελευταία παιχνίδια που ήρθε στο Καραϊσκάκη, με τρεις διαφορετικές ομάδες, έχασε με βαρύ σκορ 0-4, αλλά αν κάνουμε μία ανάλυση τους, θα διαπιστώσουμε ότι όταν έπαιξε με την ΑΕΚ το σκορ ήταν 1-0 έως το 70’ κι όταν έπαιξε με τον Ατρόμητο το σκορ ήταν επίσης 1-0 ως το 65’. Δηλαδή, οι ομάδες του Δέλλα τα είχαν παλέψει τα παιχνίδια και στο τέλος είχαν υποκύψει, με εξαίρεση το περσινό 4-0 του Παναιτωλικού, που είχε εξελιχθεί σε μία εύκολη νίκη.

• Ο δε Δέλλας, επειδή δεν πρέπει να θυμόμαστε μόνο όσα μας συμφέρουν, είχε έρθει κι άλλη μία φορά στο Καραϊσκάκη, αλλά σε αγώνα Κυπέλλου κι είχε πάρει 1-1 με την ΑΕΚ, που τότε έπαιζε στη Β΄ Εθνική. Ήταν το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο είχε προηγηθεί ομάδα του Δέλλα μέσα στο σπίτι του Ολυμπιακού και αποδείχθηκε πολύ σκληρός αντίπαλος, κάτι που θα επιβεβαιωθεί και απόψε, λέω εγώ, ειδικά αν ο Ολυμπιακός την πατήσει και δεχθεί πρώτος γκολ.

• Ο Παναιτωλικός είναι μία στρωμένη ομάδα, όπως φαίνεται κι από τα αποτελέσματα της μέχρι στιγμής με τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Έχασε 1-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 1-2 από τον Ατρόμητο και 0-1 από τον Παναθηναϊκό (Κύπελλο) στο Αγρίνιο και κέρδισε 2-1 την ΑΕΚ εντός έδρας. Όλα του δηλαδή τα παιχνίδια κρίθηκαν στο γκολ.

• Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει ό,τι πήγε να κάνει κι ο ΠΑΟΚ στον Παναιτωλικό, άσχετα αν δεν τα είχε καταφέρει, χάνοντας ευκαιρίες: να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά την ομάδα του Αγρινίου. Έτσι είχε κάνει ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη κι είχε προηγηθεί με 2-0 μόλις στο 5’ (!), με τελικό σκορ 3-0, έτσι είχε κάνει κι η Λάρισα, που είχε κερδίσει 1-0 με γκολ μόλις στο 3’!

• Το Αγρίνιο έχει τρεις πολύ κοντρολαρισμένους παίκτες στον άξονα (Λουσέρο, Ντίαζ και Μάζουρεκ), γρήγορους εξτρέμ και σέντερ φορ (Καμαρά), με αυτόν τον τελευταίο να έχει «κάτι», που μπορεί κάποιες στιγμές να κάνει τη διαφορά-κι έχει και ρέντα αυτό τον καιρό, άρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Κι ο άλλος φορ, ο Μοράρ, που παίζει και πιο πλάγια, το έχει το γκολ. Ο γκολκίπερ Κυριακίδης είναι έμπειρος και καλός κι αμυντικά είναι καλά συγκροτημένη ομάδα.

• Έχει τις αδυναμίες του ακόμη σε επίπεδο προσωπικότητας (π.χ. ισοφαρίστηκε μετά το 90’ μέσα στο Αγρίνιο κι από τη Λαμία κι από τον Αστέρα η, έφαγε δύο γκολ στην Τούμπα μέσα σε τέσσερα λεπτά), αλλά εγώ βλέπω ότι ο Δέλλας φτιάχνει μία ομάδα που ρολάρει αρκετά καλά και σπάνια δεν σκοράρει-όπερ σημαίνει ότι πρέπει να της βάλεις δύο για να την νικήσεις…

• Το πόσο δε θέλει να διεκδικήσει το αποτέλεσμα μέσα στο Καραϊσκάκη φαίνεται κι από την επιλογή του Δέλλα να χρησιμοποιήσει τον βασικό του δεξιό μπακ, Μαρινάκη, που συμπλήρωσε κάρτες, αλλά δήλωσε άλλο παιχνίδι για να εκτίσει την ποινή του.

• Για την ενδεκάδα τώρα, οι τελευταίες πληροφορίες από το Ρέντη λένε ότι ο Γκερέρο θα ξεκινήσει τελικά βασικός σε θέση σέντερ φορ. Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να δω τον Γκιγιέρμε σαν οκτάρι κι όχι σαν εξάρι. Σαν να μου φαίνεται ότι μπορεί να είναι πιο χρήσιμος λίγο πιο μπροστά απ΄ ότι παίζει μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x