Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον καλό Μασούρα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα για τον Μασούρα, τον Χασάν, τον Κρίστινσον, τον Ραντζέλοβιτς και τον Ντρέγκερ.

· Είναι αλήθεια ότι το ξεκίνημα του 2021 δεν βρήκε τον Γιώργο Μασούρα και στα καλύτερα του. Τρία παιχνίδια βασικός (σε όλα αλλαγή και χωρίς την γνωστή καλή παρουσία που μας είχε συνηθίσει) κι άλλα τρία ως αλλαγή, με ολιγόλεπτη χρησιμοποίηση.

· Πιθανόν ντεφορμάρισμα; Μπορεί. Συμβαίνουν κι αυτά. Το καλό είναι ότι την περασμένη Κυριακή παίζοντας πολύ λίγο στο 3-1 επί του Απόλλωνα μας έδωσε μία έξοχη στιγμή δημιουργίας φάσης γκολ για τον Χασάν, άσχετα αν ο Αιγύπτιος το έχασε σχεδόν εξ επαφής, ενώ τρεις ημέρες αργότερα, την Τετάρτη, παίζοντας πλέον βασικός ο Έλληνας διεθνής στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη, συνέχισε ακριβώς από εκεί που είχε τελειώσει στο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Ριζούπολη!

· Στα πρώτα 20 λεπτά ο Μασούρας ήταν μέσα σε ό,τι καλό δημιουργούσε ο Ολυμπιακός!

Σέντρα ακριβείας για γκολ στον Ραντζέλοβιτς, που αστόχησε σε κεφαλιά.

Γκολ ο ίδιος ο Μασούρας, με ωραία κίνηση για ξεμαρκάρισμα κι ωραίο τελείωμα με το εξωτερικό.

Ωραία συνεργασία με τον Χασάν για να βγει σε θέση βολής ο Εμβιλά, που νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Κλέψιμο της μπάλας κι ωραία πάσα.

Επιτυχημένα τακουνάκια

· Εξίσου αλήθεια είναι ότι μετά τα πρώτα 30 λεπτά ο Μασούρας έριξε πολύ στροφές. Δεν ξέρω αν συνέβη γιατί όλος ο Ολυμπιακός έπαιξε έκτοτε σε πολύ πιο χαμηλό ρυθμό η, αν κουράστηκε, αλλά τις έριξε πολύ. Και σε μία φάση μάλιστα που του έδωσε μία πάσα ο Μπα έδειξε κι έλλειψη συγκέντρωσης.

· Η ουσία είναι ότι ο ολυμπιακός τον έχει ανάγκη τον καλό Μασούρα. Δεν λέω, είναι σημαντικό που ο Μπρούμα πάει καλύτερα εδώ και κάμποσο καιρό και που ο Βρουσάι δείχνει ωραία πράγματα, αλλά ο Μασούρας είναι ο Νο 3 στην ομάδα σε γκολ κι ασίστ!
Έχει βάλει εφτά γκολ (πρώτος ο Ελ Αραμπί με 16 και δεύτερος ο Χασάν με οκτώ) κι έχει φτιάξει άλλα έξι (πρώτος ο Φορτούνης με εννιά και δεύτερος ο Βαλμπουενά κι αυτός με έξι)! Τον κυνηγό λοιπόν που σου είναι μέσα στους τρεις πρώτους σκόρερ και στους τρεις πρώτους δημιουργούς, τον έχεις ανάγκη να είναι στα καλά του.
Κι εδώ και κάμποσο καιρό φαίνεται αγχωμένος, για κάποιο λόγο, ο Μασούρας. Μοιάζει, όμως, εσχάτως να ξεμπλοκάρει κι αν όντως ισχύει αυτό, θα είναι πολύ καλό για τον Ολυμπιακό.
· Όπως είναι καλό που ο Χασάν, κι ας μην σκόραρε την Τετάρτη, δείχνει να έχει βρει σε ένα ικανοποιητικό βαθμό τον εαυτό του.



Έβγαινε σωστά μακριά από την περιοχή για να πάρει την μπάλα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, έβγαλε δύο πάσες για γκολ (η μία έγινε γκολ από τον Μασούρα, η άλλη όχι από τον Εμβιλά) και τον είδαμε να κάνει άμα λάχει και τάκλιν για να διώξει την μπάλα. Σίγουρα έκανε εντύπωση που σε ένα τέτοιο θεωρητικά εύκολο ματς Κυπέλλου δεν είχε καμία ευκαιρία να τελειώσει φάση (!), όμως κι αυτό καμιά φορά συμβαίνει και δεν σημαίνει ότι ο σέντερ φορ δεν έχει κι άλλες δυνατότητες να βοηθήσει την ομάδα. Πλάκα πλάκα, φέτος ο Χασάν έχει φτιάξει πέντε γκολ!

· Ευχάριστο για τον Ολυμπιακό και ότι κράτησε πίσω το μηδέν, μετά το γκολ που είχε φάει από τον Απόλλωνα εξαιτίας της κακής στιγμής του Σεμέδο-στα έξι τελευταία ματς είναι η μοναδική φορά που έχει παραβιαστεί η «ερυθρόλευκη» εστία.



Με τον Κρίστινσον για δεύτερο παιχνίδι Κυπέλλου να δείχνει μία αξιοσημείωτη σταθερότητα, να βγαίνει δύο φορές πολύ έγκαιρα μακριά από τα γκολπόστ του και να δίνει λύσεις και σε γενικές γραμμές να είναι ασφαλής παίζοντας την μπάλα με τα πόδια.

· Παρεμπιπτόντως, η πιο ωραία στιγμή του παιχνιδιού νομίζω ήταν η ανάπτυξη της ομάδας στη φάση του 3-0, όταν μέσα σε 25 δευτερόλεπτα εκτυλίχθηκε μία πάρα πολύ καλή επίθεση. Την ξεκίνησε ο Κάιπερς με ένα ωραίο κλέψιμο της μπάλας, την συνέχισαν με συνεχείς πάσες οι Μασούρας, Τιάγκο, Ντρέγκερ, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, ο Βαλμπουενά άνοιξε έξοχα πάλι στον Ραντζέλοβιτς, αυτός έβγαλε την καλύτερη του σέντρα στο παιχνίδι κι ο Κάιπερς την γύρισε στον Ανδρούτσο για το γκολ με κεφαλιά!
Δραστήριο και κινητικός ήταν ο Ραντζέλοβιτς μπροστά, αλλά έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια. όταν έχεις δύο ευκαιρίες για γκολ, τη μία πρέπει να την κάνεις-η κεφαλιά ήταν από ιδανική θέση για να σκοράρει. Και το σουτ ήταν από καλή θέση, αλλά νομίζω ότι εκεί θα μπορούσε και να γυρίσει την μπάλα σε κάποιον συμπαίκτη του.



Θα του έκανε πραγματικά καλό του Λάζαρ ένα γκολ την Τετάρτη. Βλέπετε, ενώ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν, βάζοντας το μοναδικό γκολ στον τελικό Κυπέλλου, που βέβαια ήταν για την περασμένη σεζόν, έκτοτε, και σε 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, δεν έχει κάνει ακόμη γκολ κι έτσι φαίνεται στο μηδέν μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Το δε γκολ πάντοτε είναι η τροφή του κυνηγού, ακόμη και του ακραίου.
· Και κάτι για τον Ντρέγκερ.



Είχε να παίξει από το ματς με τον ΠΑΣ στις 17 Γενάρη, στο οποίο δεν τα είχε πάει καλά. Αυτή τη φορά ήταν καλύτερος, έστω κι αν πρέπει να δεχθούμε ότι μιλάμε για πιο εύκολο αγώνα. Αλλά τέλος πάντων, είχε τις καλές στιγμές του μπροστά, με σέντρες και σουτ, αλλά είχε και πίσω καλές ενέργειες, αν και μία δύο φορές δυσκολεύθηκε. Δεν λέμε ότι…γοήτευσε, αλλά το πάλεψε. Κι αν μη τι άλλο τον είδαμε να βγάζει ολόκληρο 90λεπτο! Βλέπετε, ήταν η μόλις δεύτερη φορά από τα εφτά παιχνίδια του στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού που έπαιξε ως το τέλος και δεν έγινε αλλαγή, είτε λόγω τραυματισμού, είτε λόγω κόπωσης, είτε για κάποια άλλη αιτία.

· Έχει δε τη σημασία του να μπορεί να υπολογίζει και στον Ντρέγκερ ο Μαρτίνς εναλλακτικά για τη θέση του δεξιού μπακ, αφού δεν αποκλείεται ο Ανδρούτσος να χρειαστεί να βοηθήσει σε κάποια ματς στη μεσαία γραμμή…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x