Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ ο Περέϊρα φέρνει συνεχώς Ισπανούς διαιτητές;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα περίεργα δεδομένα με τους διαιτητές των ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

• Έχασε ο Ολυμπιακός από την διαιτησία στην Τούμπα για το Κύπελλο; Όχι, είναι η απάντηση. Μπορεί μάλιστα κάποιος να πει ότι και να ακυρώνονταν το δικό του πρώτο γκολ για οφσάιντ του Βαλμπουενά στο ξεκίνημα της φάσης, δεν θα ήταν λάθος.

• Ήταν μία καλή διαιτησία για τον Ολυμπιακό αυτή του Εστράδα Φερνάντες; Όχι, είναι και πάλι η απάντηση! Για παράδειγμα, ο Ισπανός…

Έκανε πως δεν είδε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις καθαρών φάουλ παικτών του ΠΑΟΚ πάνω σε Ομάρ, Καμαρά, Τσιμίκα (δύο φορές), Βαλμπουενά…

Χρέωσε με κάρτες από το 30ο λεπτό τους τρεις από τους τέσσερις αμυντικούς του Ολυμπιακού, με συνέπεια οι Ομάρ, Σεμέδο, Σισέ να φοβούνται να κάνουν ένα φάουλ για την υπόλοιπη μία ώρα του αγώνα…

Έδωσε με μεγάλη ευκολία πέναλτι στο χέρι του Σεμέδο και έτσι κέρδισε ο ΠΑΟΚ…

• Διευκρίνηση: Ήταν λάθος του Ισπανού που έδωσε το πέναλτι; Όχι, είναι η απάντηση. Θα ήταν λάθος αν δεν το έδινε; Πάλι όχι είναι η απάντηση! Κοινώς, ήταν στην διακριτική του ευχέρεια. Να υπενθυμίσω ότι μόλις λίγες ημέρες πριν είχε κάνει χέρι ο Μπουχαλάκης στην περιοχή του Σα στο Άρσεναλ-Ολυμπιακός, αλλά ο Ιταλός Μάσα δεν έδωσε ποτέ πέναλτι. Πολύ απλά, γιατί υπάρχουν καποιες περιπτώσεις που κρίνονται κι υποκειμενικά, με την παντελή έλλειψη πρόθεσης, με το συγκυριακό της φάσης κλπ, κλπ.

• Πού θέλω να καταλήξω: ο Ολυμπιακός νομίζω ότι κάνει λάθος που δεν αντιδράει τους συνεχείς ορισμούς Ισπανών διαιτητών στα ντέρμπι του με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι δυνατόν να έχουν γίνει πέντε μεταξύ τους παιχνίδια και στα τρία να έχει φέρει Ισπανούς ο Μέλο Περέϊρα! Δεν έχει καμία λογική. Και προσέξτε τα αποτελέσματα σε αυτά τα τρία ντέρμπι με Ισπανούς: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2. Δηλαδή, ιδανικά αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ, δύο νίκες εντός έδρας και μία ισοπαλία εκτός έδρας! Τι καλύτερο.

• Ο ΠΑΟΚ λογικό είναι να θέλει Ισπανούς διαιτητές, ει δυνατόν σε κάθε παιχνίδι του (!), από την στιγμή που έχει τέτοια αποτελέσματα, συν τον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0 επίσης με Ισπανό ρέφερι! Αλλά για τον Ολυμπιακό, που έχει ακόμη να παίξει τρία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, δύο για τα πλέϊ οφ κι ένα για τη ρεβάνς Κυπέλλου, εκτιμάω ότι θα είναι άσχημη εξέλιξη να συνεχιστεί αυτή η ιστορία. Ο Μέλο Περέϊρα είναι ικανός να φέρει Ισπανούς και σε ένα και δύο ακόμη από τα τρία αυτά ντέρμπι!

• Μην υποτιμάτε δε ποτέ στο ποδόσφαιρο τον παράγοντα ψυχολογία. Σκεφθείτε π.χ. να είχαν παίξει πέρσι και φέτος τρεις φορές ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ με Γάλλους διαιτητές και ο Ολυμπιακός είχε δύο νίκες στο Καραϊσκάκη και μία ισοπαλία στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να συνεχίσει αυτό το τροπάρι και να έπαιζαν Γάλλοι διαιτητές τα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό; Ποτέ…

• Και είναι και το άλλο: Πώς είναι δυνατόν σε όλα τα υπόλοιπα ντέρμπι να ορίζονται από τον Μέλο Περέϊρα κάθε φορά διαιτητές από διαφορετικές χώρες και μόνο στα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός οι τρεις στους πέντε να είναι Ισπανοί; Π.χ. στα ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ έχουν σφυρίξει Δανός, Γερμανός, Πορτογάλος και Σλοβένος. Στα ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έχουν σφυρίξει Φιλανδός, Δανός, Γερμανός, Ελβετός κι Ισραηλινός.

• Πώς στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ σφυρίζουν συνέχεια Ισπανοί, φέρνοντας μάλιστα ίδια αποτελέσματα;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x