Κώστας Νικολακόπουλος

Γκιγέρμε και Σεμέδο συχνά κάνουν μειονέκτημα ένα μεγάλο όπλο τους…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει «κάτι» στο sport-fm.gr για δύο από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού, με αφορμή τον αγώνα στον Άρη.

· Κατά κοινή ομολογία ο Γκιγέρμε κι ο Σεμέδο είναι δύο από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού. Στην μεσαία γραμμή ο Βραζιλιάνος, στην άμυνα ο Πορτογάλος κάνουν τη διαφορά κι είναι οι πιο βασικές μονάδες της ραχοκοκαλιάς της «ερυθρόλευκης» ενδεκάδας, μαζί με τον Βαλμπουενά, τον Ποντένσε και τον γκολκίπερ Ζοζέ Σα.

· Ένα κοινό χαρακτηριστικό των Γκιγέρμε και Σεμέδο; Παρότι αμυντικογενείς παίκτες, το εξάρι της ομάδας ο πρώτος, ο βασικότερος στόπερ ο δεύτερος, ξέρουν καλή μπάλα. Ειδικά βέβαια ο Γκιγέρμε, που θα μπορούσε με την ίδια ευκολία, κι ίσως κι ακόμη αποδοτικά, να παίξει σαν οκτάρι-αλλά κι ο Σεμέδο για κεντρικός αμυντικός έχει καλή τεχνική κατάρτιση, ιδιαίτερα αν μιλάμε για τα ελληνικά δεδομένα.

· Μόνο που έχω την αίσθηση ότι αυτή η ικανότητα των δύο πολύ καλών αυτών παικτών, τους οδηγεί και αρκετά συχνά, για την ποιότητα τους, στο λεγόμενο εύκολο λάθος. Στον αγώνα με τον Άρη στο Χαριλάου, το διαπιστώσαμε για μία ακόμη φορά, κι όχι από μία φορά, αλλά συνολικά τέσσερις πέντε-υπερβολικές για ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι.

· Ο Γκιγέρμε σε κάποια στιγμή στο α΄ ημίχρονο έχασε δύο φορές την μπάλα συνεχόμενα, ενώ σε μία άλλη στιγμή του την έκλεψαν μέσα από τα πόδια και για να διορθώσει, στην εξέλιξη της φάσης, ρίσκαρε ένα φάουλ που θα μπορούσε να δοθεί υπέρ του Άρη σε πολύ καλή θέση.

· Ο δε Σεμέδο σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις κράτησε υπερβολικά την μπάλα στα πόδια του, δημιουργώντας προϋποθέσεις πιθανών κινδύνων για την εστία του Ολυμπιακού, πραγματικά από το πουθενά.

· Οι δύο επίλεκτοι παίκτες του Ολυμπιακού νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να κοιτάξουν αυτό το ελάττωμά τους, το πούλημα της μπάλας με την πρώτη αντίπαλη πίεση, να το προσέξουν. Γιατί το όπλο τους, το ότι ξέρουν καλή μπάλα, εν τέλει σε κάποιες φάσεις το μετατρέπουν σε μειονέκτημα…

· Κι αν σε κάποια παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος δεν το πληρώνει ο Ολυμπιακός, του κοστίζει ακριβά στην Ευρώπη. Ίσως θα θυμάστε ότι έγραφα επανειλημμένως και σε ανύποπτο χρόνο για μία αδυναμία του Σεμέδο στις στημένες φάσεις στο πρώτο δοκάρι. Δεν στοίχισε μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε φορές. Κόστισε μία και…κακή, την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x