Κώστας Νικολακόπουλος

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού: με το ίδιο σύστημα, πολύ ισχυρή και με πολλά πέναλτι και αποβολές υπέρ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τη Λανς με την οποία θα παίξει ο Ολυμπιακός στους 16 του Γιούθ Λιγκ.

Με τη Λανς λοιπόν, στο Καραϊσκάκη, θα παίξει ο Ολυμπιακός στο τέλος του μήνα στη φάση των 16 του Γιούθ Λιγκ της ΟΥΕΦΑ, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση.

• Κι αφού θυμίσουμε ότι η πρώτη ομάδα της Λανς είχε δύο νίκες επί του Παναθηναϊκού το φθινόπωρο στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, να καταγράψουμε για τη Κ19 των Γάλλων ότι έχει μία μεγάλη ομοιότητα με την Κ19 του Ολυμπιακού: παίζουν και οι δύο ομάδες με τρεις στην άμυνα, αυτό το 3-4-3 με τις παραλλαγές του. Και το σημειώνουμε, γιατί δεν είναι και τόσες πολλές οι ομάδες που παίζουν με τρεις πίσω. Βέβαια, εδώ υπάρχει ένας αστερίσκος: στη Λανς και η πρώτη ομάδα και η Β και η Κ19 παίζουν με τον ίδιο σχηματισμό στην ενδεκάδα, αλλά και με την ίδια φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού, κάτι που δεν συμβαίνει όπως ξέρουμε στον Ολυμπιακό…

• Τέλος πάντων, η Λανς, με προπονητή τον Γιόχαν Ντεμόν, είναι ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος, όπως απέδειξε με την παρουσία της στη φάση των ομίλων του λεγόμενου Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, όπου τερμάτισε εύκολα πρώτη σε όμιλο με αντιπάλους την Άρσεναλ, τη Σεβίλλη και την PSV Άϊντχοβεν! Για την ακρίβεια είχε 13 βαθμούς, έναντι 9 της Σεβίλλης, 7 της Άϊντχοβεν και 4 της Άρσεναλ. Τα αποτελέσματα της τα λένε όλα: Κέρδισε την Άρσεναλ μέσα (1-0) κι έξω (2-0), με τη Σεβίλλη είχε νίκη (1-0 έξω) κι ισοπαλία (1-1 μέσα) και με την Άϊντχοβεν είχε νίκη (2-1 μέσα) και ήττα (0-2 έξω).

• Ενδιαφέρον στοιχείο: η Λανς παίρνει αβέρτα πέναλτι και υπέρ της αποβολές στο φετινό Γιουθ Λιγκ!

Στο Σεβίλλη-Λανς 0-1 η Σεβίλλη έπαιζε από το 52’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής
Στο Λανς-Άρσεναλ 1-0 η Λανς κέρδισε με πέναλτι
Στο Λανς-PVS 2-1 (με το νικητήριο γκολ στο 86’) οι Ολλανδοί έμειναν με10 παίκτες από το 82’ και με εννιά παίκτες από το 91
Στο Λανς-Σεβίλλη η Λανς κέρδισε πάλι πέναλτι (αλλά το έχασε)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x