Κώστας Νικολακόπουλος

Η ασίστ του Τσούμιτς, τα σπριντ του Μασούρα κι η Χιχόν για Κάιπερς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τους Τσούμιτς (με βίντεο), Μασούρα, Κάιπερς, Μάρκοβιτς και... Ανσαριφάρντ!

• Άργησαν τα πρώτα ευχάριστα για τον Νίκολα Τσούμιτς από την Ισπανία, αλλά ήρθαν. Τις προάλλες ο Σέρβος εξτρέμ, που παίζει δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Σπόρτινγκ Χιχόν, πέτυχε το πρώτο του γκολ, έστω στο Κύπελλο Ισπανίας, ενώ χθες το βράδυ είχε την πρώτη του ασίστ, στο νικηφόρο (2-1) παιχνίδι πρωταθλήματος της ομάδας του εντός έδρας με την Φουενλαμπράδα.

• Μπορούμε να δούμε το γκολ στο ξεκίνημα του βίντεο...

• Ο Τσούμιτς με την ταχύτητα του ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας του αριστερού μπακ στην βαθιά μπαλιά από την άμυνα του και στη συνέχεια έδωσε πάσα για γκολ, «πάρε βάλε», στον Ούρος Τζούρτζεβιτς που με τα δύο χθεσινά του γκολ έφτασε τα 12 κι είναι πρώτος σκόρερ της Β’ Ισπανίας μαζί με τον πολύ και ακριβοπληρωμένο Ραούλ Ντε Τομάς της Εσπανιόλ (πρώην Μπενφίκα).

• Συνολικά έχει 17 παιχνίδια με την Χιχόν ο Τσούμιτς, 15 στο πρωτάθλημα (τα οκτώ βασικός) και δύο στο Κύπελλο (και τα δύο βασικός). Με τον 22χρονο Σέρβο να αποτελεί αντικείμενο πόθου του Ερυθρού Αστέρα, αλλά τον Ολυμπιακό να μην έχει καμία διάθεση να διακόψει τον δανεισμό του, καθώς θεωρεί ότι είναι καλύτερο για τον παίκτη, που αποτελεί μία επένδυση για το σύλλογο, να παίζει στη Β’ Ισπανίας παρά στο πρωτάθλημα Σερβίας.

• Μάλιστα, η Χιχόν προφανώς είναι ευχαριστημένη από το παιδί, αφού ζήτησε από τον Ολυμπιακό δανεικό και τον Κάιπερς μέχρι το καλοκαίρι! Οι Πειραιώτες, από την πλευρά τους, το σκέφτονται, γιατί ναι μεν είναι μία καλή προοπτική η Χιχόν (παλεύει για άνοδο στην Α’ κατηγορία μέσω των πλέι οφ), όμως με την παρουσία του Τζούρτζεβιτς οι ευκαιρίες του Κάιπερς για να παίξει βασικός ίσως να μην είναι πολλές.

• Να υπενθυμίσω ότι ο Ολυμπιακός κι η Χιχόν έχουν καλές σχέσεις, καθώς οι Ισπανοί είχαν αγοράσει με 2,5 εκ. Ευρώ το καλοκαίρι του 2018 από τον Ολυμπιακό τον Τζούρτζεβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι», με τη σειρά τους, είχαν αποκτήσει ένα χρόνο πριν από την Παρτίζαν τον παίκτη με το ίδιο ποσό, αλλά ο Ούρος έτυχε να παίξει στον Ολυμπιακό εκείνη τη σεζόν που πήγαν όλα στραβά (με Χάσι, Όσκαρ Γκαρσία κλπ), με συνέπεια να φύγει κι αυτός, όπως και σχεδόν όλοι οι παίκτες εκείνου του ρόστερ, με τον ερχομό του Πέδρο Μαρτίνς.

• Τρίτο χρόνο τώρα στη Β΄ Ισπανίας ο Τζούρτζεβιτς είναι καλύτερος από ποτέ, καθώς έχει ήδη 12 γκολ, ενώ τις δύο προηγούμενες σεζόν είχε, μαζί, 17 στο πρωτάθλημα. Όταν τον είχε πάρει ο Ολυμπιακός, στα 23 του, είχε 27 γκολ σε 34 παιχνίδια πρωταθλήματος Σερβίας!

• Κατά τα άλλα, ένας άλλος παίκτης που έχει δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό στο εξωτερικό, ο Γιάννης Μασούρας, κάνει μία καλή σεζόν στην Πολωνία!



• Μάλιστα, τώρα που τέλειωσε ο α΄ γύρος και έχει σταματήσει το πρωτάθλημα λόγω του χειμώνα, γίνονται διάφορα αφιερώματα από τον Τύπο κι ο 24χρονος άσος αναδείχθηκε κορυφαίος στα σπριντ στις 14 πρώτες αγωνιστικές της σεζόν! Με 17 σπριντ ο δεξιοπόδαρος ακραίος του Ολυμπιακού, όπως βλέπουμε...



• Ο Μασούρας παίζει στην Γκόρνικ Ζάμπρζε (ισόβαθμη την 4η θέση της βαθμολογίας) κι από την στιγμή που πήγε στην Ποαλωνία είναι απολύτως βασική μονάδα, με 12 συμμετοχές (τις 11 βασικός) κι άλλη μία στο Κύπελλο (επίσης βασικός). Η ομάδα του παίζει με τρία στόπερ κι έτσι ο άσος του Ολυμπιακού καλύπτει όλη τη δεξιά πλευρά σε ρόλο μπακ χαφ, κάνοντας γενικά καλές εμφανίσεις κι έχοντας προσελκύσει και το ενδιαφέρον των ‘ερυθρόλευκων» που τον παρακολουθούν.

• Στην Γκόρνικ παίζει κι ο Ευαγγέλου, επίσης δανεικός από τον Ολυμπιακό, παίζοντας όμως λιγότερο: πέντε παιχνίδια (τα τέσσερα βασικός) για το πρωτάθλημα κι ένα (βασικός) στο Κύπελλο, στο οποίο και σκόραρε. Ο 22χρονος στόπερ πήγε, πάντως, πιο αργά από τον Μασούρα στην Γκόρνικ και σίγουρα κι αυτό επηρέασε.

• Γενικά ο Ολυμπιακός προτιμάει οι παίκτες που δεν είναι στα πλάνα του να πηγαίνουν στο εξωτερικό και μόνο όταν δεν βρίσκει εκεί επιλογή τους παραχωρεί σε ελληνικούς συλλόγους. Το σκεπτικό είναι ότι έξω μπορεί να εξελιχθούν καλύτερα. Κι αν λάβουμε υπόψιν την επιστροφή του Μπουχαλάκη από την Αγγλία και των Τσιμίκα και Βρουσάι από την Ολλανδία, δεν έχουν και πολύ άδικο...

• Μεγάλο πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό είναι ο ούτε καν 21χρονος ακόμη Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, που διαπρέπει στην Παρτίζαν στο φετινό πρωτάθλημα Σερβίας. Ένας κεντρικός αμυντικός, που άμα χρειαστεί ακόμη και μέσα στο Γενάρη ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει τη δυνατότητα να σπάσει το δανεισμό του από την ομάδα του Βελιγραδίου, δίνοντας ένα μικρό ποσό σαν αποζημίωση.

Άσχετο: ο Ανσαριφάρντ πάει καλά στην ΑΕΚ. Μπορεί στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό να μην φάνηκε καθόλου και να έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, και στα δύο, αλλά γενικά έχει βοηθήσει πάρα πολύ την νέα ομάδα του, με μία μεγάλη σειρά απολύτως καθοριστικών γκολ: το νικητήριο στο 2-1 με τη Βόλφσμπουργκ, το νικητήριο στο 2-1 στην Τρίπολη, το μοναδικό στα διπλά σε Γιάννινα (1-0) και Λαμία (1-0), το μοναδικό στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, το πιο κρίσιμο (το 2-1) στο 4-1 με τη Λάρισα, το γκολ της ισοφάρισης με το Βόλο (2-2), αλλά και δύο γκολ στο 4-3 επί του Απόλλωνα! Μιλάμε για οκτώ παιχνίδια στα οποία ο Ιρανός έβαλε τη δική του σφραγίδα.



Κάπως έτσι, δεν είναι παράλογο να γίνεται μία συζήτηση και μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού για τον Ανσαριφάρντ, γιατί δηλαδή να μην ήταν τώρα στο Ρέντη και να είναι στην ΑΕΚ, από την στιγμή που είχε πάει τόσο καλά με τα «ερυθρόλευκα» (17 γκολ σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος το 2017-18). Το θέμα είναι μάλλον πιο απλό απ΄ ότι δείχνει. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αλλάζει τον Χασάν παρά μόνο με τον Ελ Αραμπί! Άρα, αν υπήρχε ο Ανσαριφάρντ στον Ολυμπιακό, θα ήταν τρίτος πίσω από τον Ελ Αραμπί και τον Χασάν. Θα το ήθελε-δέχονταν άραγε ο Ιρανός;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x