Κώστας Νικολακόπουλος

Η αυτοκριτική για Τιάγκο, Ντρέγκερ και το παράδειγμα του Εμβιλά

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο spοrt-fm.gr κάποια πράγματα για αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού με αφορμή την τελευταία εικόνα τους.

• Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε για 10η φορά κατά τη φετινή σεζόν (8η σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας) τον Ντρέγκερ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού την Κυριακή στο Χαριλάου. Και, κατ΄ αρχάς, το πρώτο που κάνει εντύπωση είναι ότι από τα οκτώ παιχνίδια στα οποία ξεκίνησε βασικός, μόνο στα δύο έπαιξε ολόκληρο 90λεπτο-κι αν μη τι άλλο δεν είναι και το πιο σύνηθες ένας ακραίος μπακ να γίνεται τόσο συχνά αλλαγή, όπως έγινε αλλαγή και με τον Άρη στο 76ο λεπτό.

• Ποια ήταν η εικόνα του; Έτσι κι έτσι, όπως λέμε. Είχε καλά, είχε κι αρνητικά στοιχεία το παιχνίδι του, τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Έβγαλε καλές επιθέσεις και καλές άμυνες, αλλά και έχασε την μπάλα εύκολα με συνέπεια να προκύψουν αντεπιθέσεις για τον Άρη, και αρκετές σέντρες του δεν ήταν πετυχημένες και όταν σπρίνταρε με τον Μαντσίνι έδειξε πιο αργός, και στη φάση του μοναδικού γκολ, του Μάνου, αφενός μεν δεν τραβήχτηκε έγκαιρα για οφσάιντ, αφετέρου δε πήγε με υπερβολική καθυστέρηση πάνω στον σκόρερ.

• Και γενικά αυτή είναι η συνηθισμένη εικόνα του Ντρέγκερ, με καλές και κακές προσπάθειες. Μακάρι το παιδί να δείξει κάτι καλύτερο τώρα στο τέλος η, και να μείνει του χρόνου και να εμφανίσει ένα άλλο εαυτό, όμως εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές πρέπει να γίνει πολύ πιο πειστικός για να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Το δε πιο ανησυχητικό είναι ότι πειστική εικόνα δεν βγάζει ούτε ο έτερος δεξιός μπακ που αποκτήθηκε, ο Λαλά, ο οποίος παρεμπιπτόντως για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν θα πάρει λεπτό συμμετοχής, καθώς είναι εκτός αποστολής, αφού χθες δεν προπονήθηκε παραπονούμενος για ενοχλήσεις…

• Γενικά νομίζω ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, νομίζω ότι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναρωτηθούν γιατί δεν τους έχει βάλει περισσότερο ο προπονητής-περισσότερο είναι δική του ευθύνη η, δική τους;

• Ο Τιάγκο Σίλβα είναι ένα παιδί που βγάζει ένα καλό ψυχισμό όποτε παίζει. Μαχητής, φιλότιμος, αλλά και με δυνατότητες σε ρόλο οκταροεξαριού. Όμως, και με σοβαρά λάθη: στο Χαριλάου υπέπεσε σε ένα αχρείαστο πέναλτι στο 89’, μάρκαρε με τα μάτια στο ξεκίνημα της φάσης του 1-0 του Άρη και μόλις στο πρώτο λεπτό έκανε μία τόσο κακή πάσα προς τα πίσω που εύκολα ο Μαντσίνι θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αν ο Όλεγκ δεν είχε γρήγορη και κρίσιμη παρέμβαση. Κι είχε κι άλλες επιπόλαιες πάσες.

Η αυτοκριτική για Τιάγκο, Ντρέγκερ και το παράδειγμα Εμβιλά

• Θα είναι άδικο αν δεν του πιστώσουμε καλή προσπάθεια του Πορτογάλου: ικανότητα στο πάσινγκ γκέιμ και δη στο κάθετο παιχνίδι, μάχες στο ανασταλτικό κομμάτι, γενικά καλές ενέργειες μπροστά και πίσω-μία δε πάσα του προς τον Ραντζέλοβιτς ήταν για γκολ. Από την άλλη, παίζει οκτάρι στον Ολυμπιακό (κι αρκετές φορές ο προπονητής τον έχει βάλει και πιο μπροστά), έχει 11 ματς στην αρχική ενδεκάδα κι εννιά αλλαγή κι όχι απλά δεν έχει ακόμη σκοράρει, αλλά και δεν θυμόμαστε να έχει κάνει ένα-δύο πραγματικά καλά σουτ. Σε βαθμό που να απορούμε, πώς αυτός ο παίκτης πέρυσι στην Τσάμπιονσιπ είχε τρία γκολ με τη Νότιγχαμ κι άλλα 10 στην Πορτογαλία σε έξι σεζόν με την Φεϊρένσε και την Μπελενένσες (και δεν βάζω τα άλλα τόσα που είχε με πέναλτι).

• Τι θα κρατούσα περισσότερο από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Χαριλάου; Το παράδειγμα που πρέπει να βγάζει για κάθε παίκτη της ομάδας ο Εμβιλά. Τον έβαλε ο προπονητής αυτή τη φορά να παίξει στόπερ, γιατί έλειπαν ο Σωκράτης, ο Μπα κι ο Αβραάμ κι ο Χολέμπας (τιμωρημένος) κι ο Γάλλος τα έδωσε όλα. Ας ήταν αδιάφορο βαθμολογικά το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, ας καιγόταν, αντιθέτως, ο Άρης για τη νίκη. Ο Εμβιλά τουλάχιστον δύο φορές είχε καθοριστικές επεμβάσεις με τάκλιν, διόρθωσε λάθη του Σεμέδο και του Σουρλή, έκοψε επανειλημμένως αντίπαλες επιθέσεις (ακόμη και κάποιες στις οποίες υπήρχαν, κι υποδείχθηκαν, οφσάιντ!), πέρασε πάρα πολλές πάσες από την άμυνα του Ολυμπιακού μέσα από τις γραμμές του Άρη και είχε και την καλύτερη πάσα που βγήκε σε όλο το ματς, εκείνη στον Κάιπερς, στο δοκάρι.

Η αυτοκριτική για Τιάγκο, Ντρέγκερ και το παράδειγμα Εμβιλά

• Έτσι πρέπει να είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού, με αυτή τη νοοτροπία. Όπως είναι αλήθεια ότι βοήθησε όσο μπήκε, για έστω 17 λεπτά, ο Μπουχαλάκης. Θα περίμενα, από την άλλη, πιο μεγάλη σοβαρότητα από τον Σεμέδο, που δεν λες ότι είχε κακή απόδοση, αφού είχε επεμβάσεις ψηλά και χαμηλά και ορισμένες καλές πάσες, αλλά επιπόλαια έχασε την μπάλα δύο φορές μέσα από τα πόδια του σε ισάριθμες προωθήσεις του, ενώ δεν είχε καλές τοποθετήσεις για οφσάιντ.

• Μακάρι όσοι παίξουν σήμερα στην Τρίπολη, να έχουν ανάλογη συμπεριφορά με τον τον Εμβιλά. Κι εγώ τα ακούω βερεσέ τα περί αδιάφορων αγώνων. Δεν μπορεί για τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα να υπάρχει αδιάφορος αγώνας!

• Παρεμπιπτόντως, ο Κρίστινσον είναι εκτός αποστολής στα τρία τελευταία παιχνίδια γιατί υπέστη θλάση. Άτυχος ο Ισλανδός, που έπαιξε για πρώτη φορά δύο στη σειρά παιχνίδια και έπαθε θλάση, την στιγμή κατά την οποία δύο συνεχόμενες σεζόν με τη Λάρισα δεν είχε χάσει ούτε ένα παιχνίδι.

• Τραυματίας είναι κι ο Φορτούνης. Ο σκόρερ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού στο Χαριλάου, κτύπησε προχθές στον αστράγαλο στην προπόνηση και πονούσε χθες, με συνέπεια να αποκλειστεί από την αποστολή για την Τρίπολη.

• Τέλος, ο Αβραάμ θα κάνει προσπάθεια να είναι ετοιμοπόλεμος στον τελικό, καθώς στο 3-4-3 πίσω από Σεμέδο, Σωκράτη, Χολέμπας δεν υπάρχει άλλος…κανονικός στόπερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x