Κώστας Νικολακόπουλος

Η δήλωση Κλοπ για τον Ολυμπιακό και η διαφορά 96 εκ. ευρώ στα συμβόλαια του με την Άστον Βίλα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του με αφορμή μία δήλωση του Γιούργκεν Κλοπ για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα.

• Δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιούργκεν Κλοπ πριν λίγες ημέρες σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη: «Βλέποντας την Άστον Βίλα να χάνει από τον Ολυμπιακό, σημαίνει ότι καμία αγγλική ομάδα δεν θα είναι φέτος σε τελικό Κυπέλλων Ευρώπης. Και θα πρέπει να αναρωτηθούμε, είναι σωστό να αυξάνουμε την πίεση των παικτών, παίζοντας τόσα πολλά παιχνίδια;».

• Ήταν μία ατάκα του απερχόμενου προπονητή της Λίβερπουλ, που προκάλεσε πολλά σχόλια, καθώς η φετινή σεζόν ήταν σχεδόν καταστροφική για τους αγγλικούς συλλόγους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Η Μάντσεστερ Σίτι αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ… Η Άρσεναλ αποκλείστηκε στην ίδια φάση της διοργάνωσης από την Μπάγερν Μονάχου…Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν προκρίθηκε καν από τη φάση των ομίλων έχοντας να συναγωνιστεί την Μπάγερν, αλλά και τις Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι…Το ίδιο και η Νιούκαστλ, έχοντας πάντως αντιπάλους τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν και Μπορούσια Ντόρτμουντ…Στο δε Γιουρόπα Λιγκ τόσο η Λίβερπουλ, όσο και η Γουέστ Χαμ, αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την Αταλάντα και την Μπάγερ Λέβερκουζεν αντίστοιχα, ενώ η Μπράιτον αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τη Ρόμα…

• Παρεμπιπτόντως, να καταγράψουμε εδώ ότι ο Ολυμπιακός και η Αταλάντα είναι οι μόνες από τις 12 ομάδες που έχουν φτάσει στα ημιτελικά των τριών Κυπέλλων Ευρώπης τη φετινή σεζόν, που δεν έχουν παίξει ποτέ σε τελικό. Με πολλούς ειδικούς να υποστηρίζουν ότι εξηγείται το εξαιρετικά παθιασμένο παιχνίδι τους με την Αταλάντα να έχει ήδη αποκλείσει την Σπόρτινγκ και την Λίβερπουλ, αλλά και να έχει πάρει ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας από τη Μαρσέιγ στον α΄ ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ, τον δε Ολυμπιακό να έχει αποκλείσει διαδοχικά Φέρεντσβαρος, Μακάμπι τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε και να έχει κερδίσει 4-2 εκτός έδρας στον δικό του α' ημιτελικό στο Κόνφερενς Λιγκ.

Η δήλωση Κλοπ για τον Ολυμπιακό και η διαφορά 96 εκ. ευρώ στα συμβόλαια με την Άστον Βίλα

• Με την ευκαιρία: ο Ολυμπιακός κι η Άστον Βίλα έχουν δώσει φέτος τον ίδιο αριθμό αγώνων, από 52! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι άλλο να έχει παίξει η Βίλα 36 παιχνίδια αγγλικού πρωταθλήματος κι άλλο να έχει παίξει ο Ολυμπιακός 35 παιχνίδια ελληνικού πρωταθλήματος. Αλλά μπορούμε να συνυπολογίσουμε και κάποια άλλα πράγματα.

• Ένα, ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του στις 10 Αυγούστου και δη κόντρα στη δευτεραθλήτρια Βελγίου Γκενκ, ενώ η Άστον Βίλα δύο εβδομάδες αργότερα, στις 23 Αυγούστου κόντρα στην άσημη σκοτσέζικη Χιμπέρνιαν.

• Δύο, ότι ο Ολυμπιακός στον όμιλό του στο Γιουρόπα Λιγκ αντιμετώπισε αντιπάλους όπως την Γουέστ Χαμ και την Φράιμπουργκ, ενώ η Άστον Βίλα αντιπάλους όπως την Ζρίνσκι Βοσνίας και τη Λέγκια Βαρσοβίας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στα νοκ άουτ ο Ολυμπιακός απέκλεισε τρεις ομάδες, ενώ η Άστον Βίλα δύο (Άγιαξ και Λιλ).

• Τρία, ότι ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει ήδη αντιμετωπίσει από τρεις φορές ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, όπως και τέσσερις φορές τον Άρη, ενώ έχει παίξει και δύο φορές στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, ενώ η Άστον Βίλα παίζει δύο φορές με τις μεγάλες ομάδες και μόνο στο Κύπελλο κληρώθηκε με την Τσέλσι, παίζοντας τρίτη φορά μαζί της.

Η δήλωση Κλοπ για τον Ολυμπιακό και η διαφορά 96 εκ. ευρώ στα συμβόλαια με την Άστον Βίλα

• Τέσσερα, ακόμη και πριν το μεταξύ τους παιχνίδι στο Βίλα Παρκ, ο Ολυμπιακός έπαιξε Κυριακή για το πρωτάθλημα (εντός έδρας με τη Λαμία), ενώ η Άστον Βίλα Σάββατο (εντός έδρας με την Τσέλσι), άρα είχε μία ημέρα παραπάνω να ξεκουραστεί, ο δε Ολυμπιακός είχε και το ταξίδι του στο Μπέρμιγχαμ. Επιπλέον, τον Απρίλιο, πριν δηλαδή το μεταξύ τους παιχνίδι, οι δύο ομάδες είχαν δώσει από οκτώ παιχνίδια η κάθε μία.

• Είναι αλήθεια ότι τώρα, ενδιάμεσα των δύο μεταξύ τους αγώνων, η Άστον Βίλα έπαιξε την Κυριακή με την Μπράιτον, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ρεπό λόγω Πάσχα, ενώ κι αυτό να μην υπήρχε θα είχε δικαίωμα, βάσει κανονισμών, αναβολής του παιχνιδιού του, που θα είχε προγραμματιστεί για χθες. Αλλά μην τρελαθούμε: Από τη μία έχουμε την Άστον Βίλα που πληρώνει για τα συμβόλαια των παικτών της 120 εκ. Ευρώ κι από την άλλη τον Ολυμπιακό που πληρώνει για τα συμβόλαια των παικτών του 24 εκ. Ευρώ! Μία διαφορά 96 εκ. Ευρώ! Κι όμως είδαμε τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα τους.

• Επεξήγηση: τα νούμερα δεν αφορούν την χρηματιστηριακή αξία των παικτών των δύο ομάδων, που είναι αντίστοιχα 646 εκ. Ευρώ με 110 εκ. Ευρώ. Αφορούν κάτι πολύ πιο ρεαλιστικό, την αξία των συμβολαίων τους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x