Κώστας Νικολακόπουλος

Η λογική του Μαρτίνς, ο Σολδάνο και ο Γκιγέρμε

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να εξηγήσει κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό σε σχέση και με τους αποκλεισμούς του Σολδάνο από τις αποστολές.

· Μην μας παραξενεύει που ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αφήσει τον Σολδάνο εκτός αποστολής και στα τρία πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού μέσα στο 2019. Για τη φιλοσοφία του Πορτογάλου προπονητή, οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα έπρεπε να μας παραξενεύει!

· Ο Σολδάνο έπαιξε μπάλα τελευταία φορά στις 8 Δεκέμβρη στο πρωτάθλημα Αργεντινής. Έκτοτε, ήταν σε διακοπές, αφού εκεί έχει σταματήσει το πρωτάθλημα και θα ξαναρχίσει στις 23 του μήνα. Και βέβαια μιλάμε για ένα παιδί 24 ετών που ήρθε πρώτη φορά στην Ευρώπη και που κάνει προπονήσεις δύο εβδομάδες με την ομάδα.

· Ας θυμηθούμε πώς είχε διαχειριστεί ο προπονητής του Ολυμπιακού και τους παίκτες που έχασαν την προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι, τις μεταγραφές δηλαδή που καθυστέρησαν…

· Ο Γκιγέρμε φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού στις 27 Σεπτέμβρη σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου με το Λεβαδειακό…

· Το ίδιο κι ο Τουρέ. Αλλά κι ο Ζοσέ Σα. Όπως κι ο Ναουέλ.

· Ο Νάτχο έκανε ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» σε ένα άλλο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, στις 26 Αυγούστου, μπαίνοντας αλλαγή στο 87’…

· Στο ίδιο παιχνίδι ο Μεριά έκανε κι αυτός ντεμπούτο στον Ολυμπιακό, παίζοντας βασικός. Το ίδιο κι ο Χασάν, μπαίνοντας αλλαγή στο ημίχρονο.

· Όλες αυτές οι μεταγραφές του καλοκαιριού, έπαιξαν στον Ολυμπιακό πάνω κάτω ένα μήνα μετά την απόκτηση τους. Ο Μαρτίνς ήθελε πρώτα να τους αφομοιώσει στην ομάδα και μετά να τους βάλει. Κι ας ήταν οι περισσότεροι και πολύ πιο έμπειροι παίκτες από τον Σολδάνο και προερχόμενοι από την ευρωπαϊκή αγορά (με εξαίρεση τον Μεριά).

· Κάπως έτσι θα το πάει και με τον Σολδάνο ο Μαρτίνς. Απλά επειδή είμαστε σε Γενάρη μήνα κι οι αγώνες έρχονται ο ένας μετά τον άλλο, μπορεί να τον βάλει λίγο πιο γρήγορα σε σχέση με τους άλλους, π.χ. την Τετάρτη με την Ξάνθη.

· Διαφορετική διαχείριση σε μεταγραφές ο Μαρτίνς έκανε μόνο για δύο Έλληνες παίκτες. Ακριβώς γιατί ήταν πιο εύκολη η προσαρμογή τους. Ιδίως για τον Τοροσίδη, που ήξερε άριστα τα κατατόπια στο Ρέντη κι άρχισε να παίρνει χρόνο αμέσως το καλοκαίρι (αλλαγή στα δύο παιχνίδια με τη Λουκέρνη), αλλά και τώρα για τον Μασούρα, που έρχονταν φουλ έτοιμος από τον Πανιώνιο κι άρχισε κι αυτός να παίρνει χρόνο αμέσως το Γενάρη (αλλαγές στην Ξάνθη και στη Λιβαδειά).

· Θα μπορούσε ίσως κάποιος να υποστηρίξει ότι μπορεί η ομάδα να έβγαινε πιο κερδισμένη εάν ο Μαρτίνς έβαζε πιο νωρίς στο κόλπο κάποιους παίκτες, και ιδίως τον Γκιγέρμε η, τον Σα. Αλλά ο προπονητής έχει το πλάνο του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x