Κώστας Νικολακόπουλος

Η λύση της λήξης της σεζόν την 1η Αυγούστου!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις δύο επιλογές της Λίγκας για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

· Στη Λίγκα εξετάζουν δύο βασικές επιλογές για την ολοκλήρωση της σεζόν, σε σχέση με τα πλέϊ οφ, αλλά και τους ημιτελικούς και τον τελικό του Κυπέλλου. Και σήμερα είναι να πάρουν την σχετική απόφαση.

· Η μία λύση είναι να τελειώσουν τα πλέϊ οφ στις 19 Ιουλίου και να ολοκληρωθεί η σεζόν με τον τελικό του Κυπέλλου στις 25 Ιουλίου. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστούν εφτά Σαββατοκύριακα για εφτά αγωνιστικές πλέϊ οφ και τρεις Τετάρτες για τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές. Μία…τέταρτη Τετάρτη θα χρησιμοποιηθεί για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Σε αυτό το ενδεχόμενο οι ομάδες θα πάρουν ανάσες μόνο δύο Τετάρτες. Θα είναι ένα βαρύ πρόγραμμα μέσα στο κατακαλόκαιρο.

· Η δεύτερη λύση είναι να τελειώσουν τα πλέϊ οφ στις 26 Ιουλίου και να ολοκληρωθεί η σεζόν με τον τελικό του Κυπέλλου Σάββατο 1η Αυγούστου. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν οκτώ Σαββατοκύριακα για οκτώ αγωνιστικές πλέϊ οφ και δύο Τετάρτες για εμβόλιμες αγωνιστικές, μία στον α΄ γύρο και μία στον β΄ γύρο. Και μία τρίτη Τετάρτη θα χρησιμοποιηθεί για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Σε αυτό το ενδεχόμενο οι ομάδες θα πάρουν ανάσες τρεις Τετάρτες, κάτι που θεωρητικά τουλάχιστον θα τις βοηθήσει όλες από πλευράς κόπωσης, τραυματισμών κλπ.

· Γενικά η παράταση της σεζόν μέχρι την 1η Αυγούστου μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στις ομάδες μας που θα παίξουν στην Ευρώπη, και θα είναι σχεδόν όλες των πλέϊ οφ, γιατί έτσι δεν θα είναι τόσο μακριά τα τελευταία τους παιχνίδια της φετινής σεζόν με τα πρώτα παιχνίδια της επόμενης σεζόν, που θα είναι τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και φέτος πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας μία εξτρά παράμετρο: θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνουν φιλικά.

· Ήδη, αυτή την στιγμή απαγορεύεται να γίνουν φιλικοί αγώνες. Εξ ου και οι ομάδες θα πάνε στα πλέϊ οφ χωρίς κανένα φιλικό. Από τις προπονήσεις θα είναι κατευθείαν στα παιχνίδια του μεθεπόμενου Σαββατοκύριακου!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1263255685468479488

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x