Κώστας Νικολακόπουλος

Η μαγκιά Σεμέδο, Ραντζέλοβιτς και η αλά Ρομπέρτο εμφάνιση του Σα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τρεις σπουδαίους πρωταγωνιστές της μεγάλης πρόκρισης του Ολυμπιακού

• Μπορεί να μην έπαιξε καμία σπουδαία μπάλα χθες το βράδυ, αλλά ήταν «Ολυμπιακός Καραϊσκάκη», ήταν ομάδα «πρέπει να περάσετε πάνω από το πτώμα μου» και πέρασε (και) τους πολύ επικίνδυνους Τούρκους.

• Τα δύο γκολ και οι επεμβάσεις του Σα θα έλεγα ότι ήταν ο καθρέφτης του χθεσινού Ολυμπιακού, που έβγαλε πάθος, πείσμα κι αποφασιστικότητα για την πρόκριση.

• Κατ΄ αρχάς, μιλάμε για δύο γκολ με ποδοσφαιρική μαγκιά!

Στο πρώτο ο Σεμέδο μετά την κεφαλιά του Γκερέρο βρίσκεται κάποια στιγμή πίσω από τον στόπερ της Μπασάκσεχιρ, δηλαδή σε μειονεκτική θέση. Όμως, με τον όγκο του, αλλά και την ψυχή του πέφτει πάνω στη φάση σαν καμικάζι, υπερκαλύπτει το ντεζαβαντάζ της θέσης και βάζει στα δίχτυα και την μπάλα και τον πανύψηλο και επίσης πολύ δυνατό συμπατριώτη του στόπερ Βιέϊρα, που έμεινε στο τέλος να φωνάζει στο διαιτητή ότι ο Σεμέδο του έκανε σημάδι (κοκκινίλα) στο σώμα…

Στο δεύτερο ο Ραντζέλοβιτς όχι μόνο παίρνει την κεφαλιά στο ξεκίνημα της φάσης από τον Κλισί, αλλά και υποδεχόμενος την μπάλα από τη συνεργασία του με τον Βαλμπουενά, αποφασίζει να μπουκάρει αλά Γκαλέτι! Γιατί αυτή είναι η λέξη, μπουκάρει, που ταιριάζει για τον μικρό, που ήδη δικαιώνει τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τα όσα καλά είπε γι΄ αυτόν στον Ολυμπιακό.



Μπουκαδόρος ο Σέρβος, κέρδισε το πέναλτι με ποδοσφαιρική μαγκιά, όπως έβαλε με ποδοσφαιρική μαγκιά το γκολ κι ο Σεμέδο! Ο Ραντζέλοβιτς έδειξε (και χθες) ότι δεν είναι μακριά η ώρα που θα «απαιτήσει» φανέλα βασικού η, τέλος πάντων περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Με το που μπήκε «φώναξε» για τις διαθέσεις του. Έτρεξε πίσω και έκοψε φοβερά τον Ελία…Έβγαλε τον Μασούρα σε θέση γκολ (σκόραρε), ααλλά για ένα κλικ οφσάϊντ…Συνδυάστηκε όμορφα με τον Βαλμπουενά…Κέρδισε το πέναλτι…

• Βέβαια, τα γκολ ίσως να είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα αν δεν υπήρχε η εμφάνιση του Σα. Μία εμφάνιση που μας θύμισε λίγο Ρομπέρτο στις μεγάλες νίκες επί της Μπενφίκα και της Γιουβέντους! Η, αν θέλετε, Κάρολ στο επίσης 1-0 με τη Ρούμπιν!

• Χωρίς, αυτή τη φορά να κάνει κανένα λάθος, ο Πορτογάλος γκολκίπερ και βγήκε αποτελεσματικά από την εστία του για να βοηθήσει στον αέρα σε εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, αλλά προπάντων ήταν άριστος στα γκολπόστ του, στις ουκ ολίγες, πέντε φορές που χρειάστηκε να επέμβει! Κάπως έτσι, τον είδαμε να αποκρούει με κάθε τρόπο!

Με το σώμα στο τετ α τετ με τον Βίσκα…

Με τα δύο χέρια στο εξ επαφής πλασέ του Ρομπίνιο…

Με τα πόδια στο τακουνάκι του Κριβελί…

Με το ένα (δεξί) χέρι στο σουτ φαρμάκι του Καϊσαρά…

Με το άλλο (αριστερό( χέρι στην άλλη, την κλειστή, γωνία, στο σουτ του Βίσκα…

• Πλάκα πλάκα, ο αυτός ο Βίσκα, ένας πραγματικά καλός κυνηγός, θα βλέπει τον Σα στον ύπνο του. Χθες δεν μπόρεσε να νικήσει δύο φορές. Και στο πρώτο ματς σε άλλες δύο, εκ των οποίων τη δεύτερη σε πέναλτι!

• Ο δε Σα; Σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια μηδέν παθητικό. Στα τέσσερα τελευταία φιλικά; Μηδέν παθητικό και με Νότιγχαμ και με Γιαγκελόνια και με Λέκια Γκντανσκ και ένα γκολ παθητικό με το Αμβούργο, από πέναλτι! Σε οκτώ παιχνίδια δηλαδή έχει φάει ένα γκολ, με πέναλτι.

• Γι΄ αυτό, άλλωστε, επί τρεις μήνες ο Ολυμπιακός πάλευε να τον αγοράσει από την Πόρτο και να συμφωνήσει και μαζί του. Για να έχει ήσυχο το κεφάλι του, για πρώτη φορά μετά από εκείνο τον ενάμιση χρόνο με τον Ρομπέρτο, με τον Μίτσελ στον πάγκο-γιατί με το που έφυγε ο Μίτσελ, ο Ρομπέρτο άλλαξε εικόνα, αν θυμάστε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x