Κώστας Νικολακόπουλος

Η μία κακιά στιγμή των Μπενζιά και Μπρούνο κι η δεύτερη ευκαιρία…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για την κατάσταση του Μπρούνο και του Μπενζιά στον Ολυμπιακό.

• Σχολίαζα πριν δύο πράγματα στο ραδιόφωνο για τον Μπρούνο, για την εξαιρετική παρουσία του στις προπονήσεις παρότι είναι ουσιαστικά στο ψυγείο από τις αρχές Αυγούστου, δηλαδή εδώ και τρεις μήνες, μετά το λάθος του στο παιχνίδι με την Μπασάκσεχιρ στην Κωνσταντινούπολη.

• Και σκέφτομαι και για τον Μπενζιά-αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα την 1η Οκτώβρη στο Βελιγράδι, κι έκτοτε δεν έχει ξαναπαίξει ούτε λεπτό, έστω σαν αλλαγή δηλαδή. Μολονότι μάλιστα ο Βαλμπουενά είναι επί της ουσίας ένα μήνα εκτός δράσης, λόγω του τραυματισμού του.



• Κοινώς, έχουμε δύο περιπτώσεις, όχι ακριβώς ίδιες, αλλά παρόμοιες, με ένα παίκτη να κάνει ένα πέναλτι (όντως φοβερά επιπόλαιο) στο 90ο λεπτό ενός κρίσιμου αγώνα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ κι έκτοτε, από τις 7 Αυγούστου για την ακρίβεια, να μην έχει ξαναπαίξει ούτε λεπτό, κι έναν παίκτη να παίρνει κόκκινη κάρτα (δίνοντας δικαίωμα, έστω και με διαιτητική απόφαση τραβηγμένη από τα μαλλιά) σε αγώνα φάσης ομίλων Τσάμπονς Λιγκ κι έκτοτε, εδώ κι ενάμιση και πλέον μήνα, να μην έχει παίξει επίσης ούτε λεπτό.

• Να είναι άραγε τυχαίο; Μοιάζει λίγο δύσκολο, χωρίς ποτέ να μπορούμε να είμαστε βέβαιοι. Υπό την έννοια, επιπλέον, ότι αντικειμενικά ο Μπρούνο κι ο Μπενζιά, δύο από τις μεταγραφές του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι, δεν είναι κι οι…καλύτεροι παίκτες της ομάδας.

• Όπως κι αν έχει, αυτό που φαίνεται προς τα έξω είναι ότι οι δύο παίκτες είχαν από μία κακιά στιγμή ο καθένας και από τότε δεν παίζουν. Κι αυτό, δεν είναι ωραίο, ούτε για τους ίδιους, αλλά ούτε για την ίδια την ομάδα.

Ναι, ξέρουμε όλοι ότι στον Ολυμπιακό οι ευκαιρίες δεν είναι πολλές, ειδικά αν δεν είσαι ακριβοπληρωμένη μεταγραφή (βλέπε Μπρούνο) η, είσαι δανεικός (βλέπε Μπενζιά).

Ναι, η κακιά στιγμή του Μπενζιά κόστισε πολύ ακριβά στο σύλλογο-ενδεχομένως και τον αποκλεισμό του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το Δεκέμβριο κι έπειτα λόγω της βαριάς ήττας στη Σερβία, την στιγμή που ο Ολυμπιακός κέρδιζε όσο έπαιζε με 11 παίκτες.

Ναι, η κακιά στιγμή του Μπρούνο στην Τουρκία μπορούσε να κοστίσει πολύ ακριβά στο κλαμπ-ακόμη και τον αποκλεισμό του από τα προκριματικά της διοργάνωσης, εάν δεν έπιανε το πέναλτι ο Σα στο τελευταίο λεπτό.

• Ακόμη κι έτσι πάντως ένας παίκτης που τον πήρες μόλις το καλοκαίρι, ειδικά δε τον Μπενζιά στις 30 Αυγούστου, αξίζει έστω μία δεύτερη ευκαιρία. Τώρα, αν την κλοτσήσει κι αυτή, είτε γιατί δεν αντέχει το βάρος της φανέλας, είτε γιατί δεν μπορεί να "κολλήσει" στην ομάδα, αυτό είναι μία άλλη συζήτηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x