Κώστας Νικολακόπουλος

Η Μπέτις είναι καλύτερη έξω παρά μέσα, όμως στα μεγάλα παιχνίδια πάει καλά…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις ιδιαιτερότητες του αποψινού αγώνα του Ολυμπιακού και για τα τελευταία νέα σχετικά με την ενδεκάδα.

· Σαν ομάδα η Μπέτις είναι καλύτερη του Ολυμπιακού.

· Δουλεύεται δύο χρόνια τώρα από τον ίδιο προπονητή, έχει ενισχυθεί με παίκτη αξίας 30 εκ. Ευρώ (τον φοβερό Αργεντινό μέσο Λο Σέλσο), η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της είναι υπερτριπλάσια του Ολυμπιακού, ήταν η Νο 6 ομάδα στο περσινό ισπανικό πρωτάθλημα και φέτος έχει ήδη κερδίσει τόσο την πρωτοπόρο Σεβίλλη, όσο και την Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη. Και τέλος πάντων είναι αήττητη …

· Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός είναι χαμένος από χέρι. Τόσο γιατί έχει κι αυτός τις δικές του δυνατότητες, όπως τις έδειξε και στο πρώτο ματς με την Μπέτις, όσο και μέσα στο Μιλάνο, όσο και γιατί έχει κι η Μπέτις τις δικές της αδυναμίες.

· Η αποστολή του Ολυμπιακού αντικειμενικά είναι πάρα πολύ δύσκολη-αρκεί κανείς να καταγράψει ότι σε 15 αγώνες του στην Ισπανία για τα Κύπελλα Ευρώπης έχει 13 ήττες και δύο ισοπαλίες (και τις δύο με τον ίδιο αντίπαλο, την Κορούνια)…

· Όμως, η Μπέτις όσο σπουδαία ομάδα κι αν είναι, τόσο έχει προβλήματα αν την πιέσεις, αν της βάλεις προβλήματα. Ειδικά δε στο γήπεδο της, όπου αγχώνεται αρκετά εύκολα, όταν ακριβώς βρει εμπόδια. Κάπου, άλλωστε, θεωρείται ομάδα που ίσως είναι και καλύτερη εκτός, παρά εντός έδρας! Και δεν το λέω μόνο γιατί π.χ. κέρδισε μέσα στην Ιταλία τη Μίλαν, ενώ μέσα στην Ισπανία έφερε μαζί της ισοπαλία.

· Και στο ισπανικό πρωτάθλημα αν προσέξουμε, θα δούμε ότι έχει πάρει τους ίδιους βαθμούς εκτός κι εντός έδρας! Έχει εντός έδρας δύο νίκες, 1-0 στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι τη Σεβίλλη και επίσης 1-0 τη Λεγκανές του Σιόβα με γκολ στο 88’. Έχει δύο ισοπαλίες σε ματς ροκ εντ ρολ (2-2 με Αθλέτικ Μπιλμπάο και 3-3 με Θέλτα, ισοφαρίζοντας στο 87’) και δύο ήττες από μικρομεσαίες ομάδες (0-3 από τη Λεβάντε, 0-1 από τη Βαγιαδολίδ).

· Το κακό για τον Ολυμπιακό, εκτός κι αν τον υποτιμήσει, είναι ότι η Μπέτις στα μεγάλα παιχνίδια της πάει καλά, γιατί πολύ απλά δίνει το 100% (νίκες με Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Σεβίλλη, ισοπαλίες με Βαλένθια έξω, Μίλαν μέσα κι Ολυμπιακό έξω και ήττα μόνο από την Ατλέτικο έξω).

· Γενικά είναι ομάδα που σε συμφέρει να την πας στο λάου λάου. Να μην «ανοίξει» το παιχνίδι, να πηγαίνει σε χαμηλό σκορ. Όπως στο 1-1 με τη Μίλαν η, στο 0-0 με τον Ολυμπιακό... Η, όπως στην προηγούμενη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου είχε 0-0 με τη Λιόν, 0-0 με τη Ριέκα, 1-1 με τη Ρούμπιν κι είχε κερδίσει 1-0 την Γκιμαράες.

· Ποια είναι η «πλάκα»; Ο Ολυμπιακός και να κερδίσει σήμερα, εάν φέρει ισοπαλία με τη Μίλαν, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία και ο Ολυμπιακός θα μείνει έξω! Άρα, ο Ολυμπιακός για να περάσει πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε τη Μίλαν. Ακόμη κι αν κερδίσει απόψε την Μπέτις! Απλά, με νίκη η, ισοπαλία του σήμερα, θα του είναι αρκετή νίκη και με μισό μηδέν, ενώ αν χάσει σήμερα, θα χρειάζεται νίκη με 2-0 η, 3-0…

· Αναφορικά τώρα με την ενδεκάδα, όλα δείχνουν ότι αριστερός μπακ θα είναι ο Τσιμίκας αντί του Κούτρη και σέντερ φορ ο Φορτούνης, με παράλληλη ενίσχυση της μεσαίας γραμμής με ένα εξτρά κεντρικό χαφ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x