Κώστας Νικολακόπουλος

Η πιο μεγάλη πληγή του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την πιο δύσκολη εβδομάδα του Ολυμπιακού και για το πώς ο Μεριά έχει 13 παιχνίδια με την Εθνική του και 10 με την ομάδα του!

• Δεν υπάρχει πιο δύσκολη εβδομάδα για τον Ολυμπιακό από αυτήν που διανύουμε! Για την ακρίβεια, κάθε φορά που υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, ο Ολυμπιακός υποφέρει!

• Μεγάλη πληγή οι Εθνικές, για κάθε σύλλογο που έχει πολλούς διεθνείς. Βλέπουμε, άλλωστε, και πόσες αντιδράσεις υπάρχουν κι από την Μπάγερν κι από άλλα μεγάλα κλαμπ. Η διαφορά μας είναι ότι στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αυτή την ιδιαίτερη θέση, ευχάριστη και δυσάρεστη συνάμα!

• Ευχάριστη, γιατί η παρουσία τόσων παικτών του στις Εθνικές ανεβάζει το πρεστίζ του, αλλά και την χρηματιστηριακή αξία των παικτών. Δυσάρεστη γιατί σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα πονάει πολύ με την «κάθε τρεις και λίγο» απουσία τους. Βλέπετε, η επιστροφή τους κάθε φορά στο Ρέντη είναι σε μία ψιλοδραματική εικόνα, αφού ο καθένας έχει πραγματοποιήσει μέσα σε δέκα ημέρες μίνιμουμ τέσσερα ταξίδια (δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για κάθε παίκτη) κι έχει παίξει, συνήθως, σε δύο παιχνίδια.

• Κι αυτό ισχύει για τη μισή ομάδα του Ολυμπιακού (!): Σα, Ομάρ, Τοροσίδη, Τσιμίκα, Κούτρη, Σεμέδο, Μεριά, Σισέ, Μάρκοβιτς, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Ποντένσε, Μασούρα...Και μην αρχίσουν πάλι και πηγαίνουν στις Εθνικές τους και οι Ελ Αραμπί, Σουντανί, Μπενζιά να λέμε!

• Για να καταλάβετε: ο Μεριά από το περασμένο καλοκαίρι έχει παίξει σε περισσότερα παιχνίδι με την Εθνική Τυνησίας, παρά με τον Ολυμπιακό, στον οποίο είναι και βασικός! Έχει με την Εθνική του 13 παιχνίδια, όλα 90λεπτα, εκ των οποίων τα έξι φιλικά! Και στον Ολυμπιακό έχει 10 παιχνίδια…

• Φανταστείτε ότι ο Ομάρ πηγαίνει στη Νορβηγία τη Δευτέρα, παίζει εκεί την Παρασκευή, μετά ταξιδεύει για να παίξει και σε άλλο (εκτός έδρας αυτή τη φορά) ματς την Τρίτη, γυρίζει πίσω στο Όσλο κι από το Όσλο επιστρέφει στην Ελλάδα την Πέμπτη. Κι έχει μετά άλλα τρία παιχνίδια για τον Ολυμπιακό, από το Σάββατο έως την άλλη Κυριακή. Και τα ίδια και οι Έλληνες και οι Πορτογάλοι διεθνείς της ομάδας, με τους Αφρικάνους να έχουν ακόμη πιο επώδυνα ταξίδια.

• Στην δε καλύτερη των περιπτώσεων, λες να γυρίσουν οι παίκτες σου υγιείς κι όχι τραυματίες. Που ακόμη κι έτσι, έρχονται τόσο κουρασμένοι που οι επόμενοι μυϊκοί τραυματισμοί έχουν τις ρίζες τους ακριβώς στις Εθνικές τους…Γι΄ αυτό ειλικρινά θεωρώ τις Εθνικές ομάδες ως την πιο μεγάλη πληγή για τον Ολυμπιακό!

• Ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού; Ο Γκιγέρμε κι ο Βαλμπουενά, ας είναι 35, που δεν έχουν υποχρεώσεις σε Εθνικές ομάδες!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x